• kavram karmaşasına delalet eder.

    hissetmek kontrol edilebilir bir şey değildir. yanisi bilip/bilmemek söz konusu değildir.
  • (bkz: uyusmak)
  • erkek kardeşim aradı az önce, bir şekilde fark ettiği bir şeyi anneme söyleyip söylememekte tereddüt etmiş, fikir almak için aramış. sesi sinirli ve üzgün geliyordu. ona ne yaparsa yapsın değişen bir şeyin olmayacağını, ortalığın karışıp kendinin de uzun süre stresli bir ortama düşeceğini, annemin üzüldüğüyle kalacağını, çünkü bunu sineye çekeceğini (benzer bir şey yaşadık çünkü), yaşadıkları daha kötü şeyleri bile kabullendiğini hatırlattım. durum böyleyken bize yapılacak bir şey kalmadığını bizi ilgilendirmediğini ama yine de bir şey yapmak istiyorsa yapmasını söyledim. sonunda da bizi hayata onlar getirdi ama tüm varlığımızı etkileme hakları yok, sen de artık sallama, üzme kendini dedim. hayret edip nasıl sallama abla yeaaaaa gibi bir şeyler geveledi, o an gerçekten umurumda olmadığını fark ettim. bunca çirkinlik çok anlamsız bir kere, şu saatten sonra farklı tepkiler beklemek ve yorulmak da anlamsız. eskiden olsa kızgın, üzgün ve belki biraz sorumlu hissederdim. ama şimdikinin ne olduğunu bilmiyorum. adlandıramıyorum ama korku olmasından korkuyorum.

    çok saçma.
  • bazen hiç bir şey hissetmemek ile karıştırılan,
    bazen de aslında olayın şoku ile hislerde donma hali yaşanması ve hislerin sonradan sağanak yağmur misali geleceğini gösteren durum.
  • 14 gündür hastanede olan ve çıktığında ne durumda olacağını bilmediğim babamı düşündüğümde başıma gelen durum. üzülmek/ umutlu olmak/ özlemek/depresifleşmek/ relax olmaya çalışmak hepsinden biraz
  • boktan bir şey.

    duygular ve mantığın kafanın içerisinde birbiriyle dövüştüğü durumlarda ve depresif ruh hallerinde sık sık karşılaşılabilen insanı dengesizleştiren karmaşık duygu hali.
  • ölüm haberi alınca olan bir his
  • "evlenmek, intihar etmek ya da 'ıllustration'a abone olmak istiyorum. umutsuz bir davranış yani [...] ama kimi kez yaşamak için, intihar etmekten daha çok cesaret gerekiyor.”

    (bkz: mutlu ölüm)*
    (bkz: albert camus)
hesabın var mı? giriş yap