• özel timin serzenişi.

    http://www.youtube.com/watch?v=u6pccgh4k44
    (yeni link için baba jo'ya teşekkürler)
    ----

    şimdi şöyle bir şey var. bu video tek bir polisin isyanı/şovu, yorgunluğu/egosu, diksiyonu/küstahlığı, amirliği/memurluğu vesaireden çok daha fazlasını anlatıyor. şu bir gerçek ki polisin uyguladığı şiddetin emri kendisine veriliyor. maalesef veriliyor. ister direk emirle olsun, ister dolaylı olsun, ister şartlandırma ile olsun, ister meslektaş baskısı ile olsun, ister rol modeli yönlendirmesiyle olsun, ister cezasız bırakma ile olsun, ister mesleki teamüller alışkanlıklarla olsun, ister politik öğretilerle olsun, hiç fark etmez. polisin meydanlarda uyguladığı şiddetin telkini kendisine farklı yöntemler ile veriliyor, nokta.

    sonrasında vaziyeti bu videoya getiren nokta ise bambaşka. kendisine gösterilen şeyleri harfiyen uyguladıktan sonra bir de dönüp azar işitiyorlar, arada bir açığa alınıyorlar, hani olur ya bi ihtimal belki ceza da alıyorlar. ama sadece ve sadece şiddet görüntüleri basına yansıdığında. işte pandora'nın kutusu tam da burada. bu yüzden arkadaşın çığırından çıkması karşısında kamera görmesine denk geliyor, bu yüzden tüm sinir basın mensuplarına yönelmiş durumda. hatta bir adım daha ileriye gidelim, gazeteciye çok agresif bir şekilde de olsa alenen yalvarıyor. "çekme polisi ya!" cümlesi bir tehdit bir talimat değil, "beni zor durumda bırakma" alt metinli bir yalvarış. içinde bulunduğu mesleğin ve sistemin çarpıklıklarının farkında olan birinden bir başka görev insanına merhamet çağrısı. bilinçaltından da olsa, o alışılmış zorba üslubuyla da olsa.

    ben bir sürü nedenlerden dolayı polislik mesleğini sevmem, yolda üniforma gördüğümde kendini rahat hissedenlerden değil, sebepsiz huzursuzlananlardanım. hümanist falan da değilim sevmediğim insanın hakkını koruma ihtiyacı hissetmem. dolayısıyla yukarıdakiler "ama polis de şöyle böyle, onlara da hak vermek lazım" şeklinde anlaşılmasın. benim bildiğim şey milyonlarca insanın 28 mayıs sonrasında ilk defa uyandığı, insan olduğunu hissettiği, insan olanın hakkını araması gerektiğini fark ettiği ile ilgili. bildiğim bir başka bir şey de henüz uyanabilecek milyonlarca insan daha varken bu hareketin nasıl biterse bitsin yarım kalacağı. uyanmak için de farkındalık gerekir.

    20 gündür çapulcuların karşısında bulunan polisin de bu farkındalığa sahip olabileceğini gösterdiği için, yarın bir gün onların da silkinip kendine gelme umudunun olduğunu gösterdiği için önemli bu 1 dakika bile sürmeyen görüntüler. yoksa osurmuş mu sıçmış mı azından mı öpmüş bana ne.
  • enerjisi bitmiş, sinirleri laçka olmuş polis söylemi.

    allah'tan kızın basın kartı varmış da, sol taraftaki teyze için ne desem gg.
  • polislerin ruh sağlığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin izlemesi gereken video.

    tanım: benim başörtüsüz bacıma bağırıp emir veren polis.
  • gayet makul bir teklif aslında. günlerdir ağzımıza sıçıyorsunuz bi onu yapmamıştınız zaten. eksik kalmasın.
  • bir serzeniş. isyan eden polisten çok "napcak adam" diyen eli sigaralı karının amına koyayım ben.
  • polisin artistliği.
    çok sevimli bir serzeniş gibi gözükse de benim gözümde hala onlarca insanın katillerinin yaptıkları şovdur.
  • polisin de psikolojisinin ne hale geldiğini, bu adamın elinde silah varken neler yapabileceğini, halkın nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu en iyi anlatan günün videosudur. artık iyice korkulması gerektiğinin belgesi niteliğindedir.
  • (bkz: ne desem gg)
  • "sıç. zaten yapmadığın bir o kalmış, terbiyesiz." şeklinde cevap verilmesi gereken polis sorusu.

    adam bildiğin topu dikip de soruyor bir de laa hahaha.
hesabın var mı? giriş yap