• $ayet bir ili$ki icinde hatun ki$i tarafindan durduk yerde kullanılmı$sa;
    "yolunda gitmeyen bir$eyler var ve ben gunler surecek olan bir surat asma periyoduna giriyorum,kopacak olan fırtınaya hazır ol" manasına gelen kısa fakat etkili soru cumlesi..

    (bkz: sen niye boylesin)
  • kişinin neden "öyle" olmadığını öğrenme çabasında olan kişinin sorusu...

    (bkz: böyleyken böyle)
  • (bkz: neden sordun)
  • kendime çok sorduğum, başkalarından çok duyduğum soru. beynin içinden delip geçebilecek kadar etkili. kendine sorarsın, durmadan sorarsın, nefes almadan sorarsın. sonra da üzerine bir yazı yazarsın.

    "niye böylesin? sen neden böylesin?"
    "çünkü, söz büyüdür."
  • bu can sıkıcı sorunun cevabını ben bile bilmezken üstüne benden cevap bekleyenlere, "dokuz kapı" kitabının yazarı cem kartal'ın şahsi blogunda yer alan ve her kelimesine bire bir katıldığım şu satırları yolluyorum artık;

    sana dönüp, “neden böylesin?” dediklerinde verecek bir cevabın olmalı. hani, şöyle hazırlarda bir yerlerde bekleyen, şak diye söylenebilecek. şundan şundan dolayı böyleyim deyip izah edeceksin. anlayacak bunu soran. başka bir şey sormaya ihtiyaç duymayacak. peki ya bilmiyorsan, neden böyle olduğunu? nerede, ne zaman bu hale geldiğine dair bir fikrin yoksa peki? işte o zaman sorunun peşine bir cevap gelmiyor. saçmalıyorsun. aradan zaman geçiyor ve şunu duyuyorsun, “neden böylesin?” ama bu kez öğrenmek için sormuyorlar. aslına bakarsan anlamak gibi bir niyetleri de hiç yok da neyse… ne anlatıyordum. evet, “neden böylesin?” diye soruyorlar. ancak bu kez cevap istediklerinden değil. daha çok şöyle bir mana var tonlamanın altında, “bu yaptığın şeylerin hiçbiri doğru değil. ne bok yiyorsun sen?”. sonrası yok zaten. hükümlerini verip, “bu da manyağın biri işte” deyip geçiyorlar. o yüzden bir cevabın olmalı. ilk kez sana, “neden böylesin?” dediklerinde vereceğin güzel, sade ve anlaşılır bir cevap. onlar kendilerini temize çıkarmadan önce keşke cevabı bulsam…

    kaynak : http://irencbiherif.tumblr.com/…ediklerinde-verecek
  • cevabı olmayan sorulardan biri.
  • öğrendiğim birkaç şeyden sonra sabahtan beri düşünüyorum. neden böylesin, nasıl böyle biri oldun? sahip olduğun imkanlar seni nasıl böyle biri yapabildi? hiçbirinin cevabı yok tabii. artık seni savunacak hiçbir şey bulamıyorum. sadece kendimden utanıyorum böyle birini bu kadar çok sevdiğim için. umarım ömrüm boyunca bir daha hiç yollarımız kesişmez. sana katran karası kalbinle, kalıcı heveslerinle mutluluklar.
  • belki de ilk çocuk olduğum içindir: (bkz: doğuş sırasının karakter üzerindeki etkileri)
hesabın var mı? giriş yap