• durak taksilerinin ya da başı boş yolcu arayan taksi şoförlerinin aynı zamanda bitaksi bünyesinde de hizmet vermesinden dolayı ortaya çıkan tercih.

    taksi/bitaksi/itaksi (kısacası sarı taksilerin hepsi) karşısında neden uber gibi bir hizmetin tercih edildiğinin sorgulanması daha yerinde bir durum olacaktır. onun cevapları da fazlasıyla ayrı ayrı başlıklar halinde ekşisözlük veri tabanında mevcut zaten.
  • "çünkü uber bir ulaşım uygulamasıyken bitaksi bir taksi çağırma uygulaması" şeklinde cevaplanabilecek soru. bitaksi'den yalnızca uygun durumdaki taksiyi çağırabilirsin. sonrasında taksilerle ilgili şikayet ettiğin her şey "kısa mesafe için almama, kötü araba kullanma, kabalık vs" yine mevcut. uber'in herhangi bir aracında ve şoföründe bunu yaşadığında şikayet edebileceğin, sana özüm bulacak bir muhattabın varken, bitaksi'de yok. ne şoförü değerlendirebileceğin bir sistem var ne de şikayetlerin bir işe yarıyor.

    (bkz: bitaksi çalışanı taksicinin dehşetli rezaleti)
  • çünkü; bitaksi güzel bir uygulama da olsa zamanında birden fazla kullanmış olsam da, sonuçta taksi yine aynı taksici yine aynı taksici. uygulamadan belirtiyorsun gideceğin yeri, kısa mesafeyi görünce zaten kimse sallamıyor, mesafe artınca çağrıyı kabul edip gelen araç bir süre sonra çağrıyı iptal edebiliyor, sebebi de sizin bulunduğunuz konumda beklediğiniz halde belirtiğiniz biniş konumunu terk etmeniz ile. az daha iptal ücreti kesilecekti bir de bu sebeple benden. 2-3 dk içinde yine aynı taksi önünüzden müşteri almış bir vaziyette geçip gidebiliyor. alsana bitaksi işte, uygulama aslında çok güzel düşünülmüş ama sistemdeki taksicilerin zihniyeti aşırı derecede berbat.
  • simdiye kadar bindigim hicbi uber aracinin plakasini sevgilime, arkadasima, anneme mesaj atmak zorunda kalmadim.

    taksiyi bi taksiden bile cagirsam hala yapiyorum. bu sebepten olabilir.
  • bak bilal'e anlatır gibi anlatıyorum iyi oku.

    karşında bir masanın üzerinde 2 tane çikolata var. sağdaki çikolatanın markası snickers ve ambalajı kapalı halde duruyor üzerinde fiyat etiketinde 3 tl yazıyor. soldaki ise özçobanoğlulları ponçikstar diye bir marka ambalajı açılmış ve hatta bir ısırık alınmış ve etiket fiyatı 2,5 tl. sen bu durumda hangisini tercih ederdin?
  • (bkz: #74928245)
  • uber başarılı pr çalışmaları yapmıştır

    örnek

    sürücüleri düzgün arabaları daha kalitelidir.

    insanlar risk almamak için üç kuruş fazladan veriyim başım ağrımasın modunda oldukları için

    bitaksiye gelirsek, adın çıkmış dokuza inmez sekize atasözü her şeyi açıklar
  • adam daha uber in sistemini bilmiyor gelmiş uber ile bitaksi yi kıyaslıyor. bak bilal e anlatır gibi anlatayım. uber de aracı çağırdın şoförden memnun kalmadın. basıyorsun eksi puanı. sonra sistem seni o şoför ile tekrar karşılaştırmıyor. kısa mesafe olmaz diyip almamazlık etmiyor. şoförler için psikoteknik belgesi istiyor. sabıka kaydı istiyor. sabıkalı adamı kesinlikle çalıştırtmıyorlar. şimdi bitaksi de adamın ismi bitaksi cihazında yazıyor. isminiz mustafa mı diyorum yok o benim gececi şoförün adı diyor. adam daha sistemi bile tanımamış. yawşak taksiciye memorial şişli hastanesinden metrocity levent diyorum temden levente götürüyor. 16-17 tl tutacak yer 30 tl tutuyor. adamı kime şikayet edicen daha aracın şoför bilgisini bilmiyorsun. plakayı bilsen ne olacak. uber müşteri ilişkileri ise acayip bir yer. bir şoför hakkında kötü puanlama varsa sistem onun yolcu almasını kesinlikle engelliyor. öyle araya adam atayımda açtırayım söz konusu değil. adamlar kesinlikle taviz vermiyor. şoför eksiği oluşsa bile kaliteden ödün vermiyor. bizimkiler olsa bir seferden bir şey olmaz adam ekmek parası vs der ama uber bu konuda taviz vermiyor. şoförün yediği korsan taksi cezasını bile ödüyor.
  • şikayetvar sitesinde bitaksi diye aratırsanız cevabını öğrenebileceğiniz soru. kedilerimi veterinere götürmek için bitaksi'den taksi çağırdım. salak taksici bir sokak arkaya gidip orada bekleyince aradım, yerimi söyledim. ona rağmen yine yanlış yerde durunca kedi kafeslerini bırakıp taksiye gittim, iki dakika beklemesini, kedileri alıp geleceğimi söyledim. kafesi alıp geri döndüğümde taksici gelmediğim bahanesiyle (bir dakika bile sürmedi geri dönmem) çekip gitmişti. ki hani kedi taşıyacağını sonradan da öğrenmedi, en başta telefonla söyledim sıkıntı olmasın diye. son kullanma çalışmam oydu, yaklaşık 2 ay önce, ondan sonra telefondan sildim uygulamayı. üstüne zaten sisteme kredi kartını girmemizi zorunlu kılıyorlar, iki dakika bekletirseniz 5 tl ceza kesiyorlar. en başta dediğim siteye girerseniz bu uygulama yüzünden bir sürü insandan gereksiz 5 tl kesildiğini görürsünüz. bu nedenlerden dolayı kullanmıyorum bitaksi'yi.
hesabın var mı? giriş yap