• istanbul aksaray semtinde bulunan şark sofrası.
    - efenim buyrun neden urfa şark sofrası...
    - valla abi bilemicem, bırak şimdi ahret suallerini midem kazınıyo çek ordan 1,5 adana
    - yok yane neden urfa şa...
    - nedenine de urfana da sana da...
  • duvarları kazancı bedih ve benzeri ahalinin boy boy posterleriyle kaplı kebapçı.
    bulunduğu yer de, daha kesin olmak gerekirse, horhor'daki sofular mahallesidir.
  • urfa atmosferini yaşatmak için elinden geleni ardına koymayan inanların işlettiği mekan.içine girdiğiniz zaman gözünüze çarpan birçok urfa fotoğrafı, urfalı türkücülerin posterleri yetmezmiş gibi bir de sipariş alırken kullandığı abartılı urfa şivesi bir anda sizi istanbuldan alıp urfa semalarına taşır.

    (bkz: babos)
  • (bkz: neden olmasin)
  • şahsına münhasır, sağlam bir "kurumsal kimlik" örneğidir "neden urfa"... aksaray metro durağının tam arkasındaki sokakta, fatih fevzipaşa'ya çıkan yokuşun başında, sağ tarafta bulunmaktadır. çalışanları gayet kibar ve eğlenceli insanlardır. neşeleri, mekanlarını tanıtmak için çektikleri klipten de anlaşılmaktadır. işletme sahibi, bir kebaba yazılabilecek en duygu yüklü şarkı ve şiirleri kaleme almıştır ve eserlerini dükkanının çeşitli köşelerinde sergilemektedir. ve üstelik "baboş kebabı"nın mucitleridirler. künefesi de pek nefistir. belli aralıklarda jest mahiyetinde mırra servisi yapılır.

    son olarak;

    çağır çağır gelsinler
    baboş kebabı yesinler!
  • mekanın sahibi tarafından ismi şu şekilde açıklanmış enfes kebapçı:

    -ahmet abi neden urfa?

    -baboş, yiyen bilir.
  • adını tanıtım için cektikleri klibi, vanda bir yerel kanalda izleyerek öğrendiğim kebapçı. izlediğim sırada gevaş ögretmen evindeydim ve kahkahadan altıma ettiğimi hatırlıyorum. sabah ögretmen evi görevlisi hocam gece alkolü cok kacırdık galiba diyerek laf sokmuştu bana.
    (bkz: ögretmenevi calısanlarının herkese hocam demesi)
  • ilk defa 2010 yılının ramazan ayında bir iftar vakti gitmiş olduğum, karnımız kazınmış halde oruç açmayı beklerken bu kabapçının isminin neden ' neden urfa' olduğu hakkında çok derin felsefi, ontolojik mevzulara dalmıştık ki ezan okundu, biz de afiyetle iftarımızı yaptık. daha sonraları yine gitttim buraya ama hiçbirisinde o iftar vaktinde aldığım lezzeti alamadım. yine de kebabın envai lezzeterini bayaa memnun kalarak neden urfa'da bulabileceğinizi belirtmek isterim.
  • önünden geçerken içimden "hakkat neden lan?" dediğim şark sofrası.
hesabın var mı? giriş yap