509 entry daha
  • daha dilde iki üç kelime bile konuşamadan pat diye dil bilgisi kurallarına girişmek olabilir mesela. dile önce kulak ısınır, sonra dil dönmeye başlar ve gerisini üzerine sos olarak eklersin. birazcık bile konuşamadığın dilin bilgisi üzerine yüksek lisans yapsan neye yarar.
  • hep öğrenenlerde problem aradığımız için olabilir mi? birazda öğretenlerde, öğrenme yöntemlerimizde sorun arayabiliriz
  • türkiyede yabancı dili türkçe öğretmeye çalıştıkları için. bir dili öğrenmek istiyorsan sürekli o dil ile meşgul olman gerekir. örneğin ingilizce veye diğer bir dilin sürekli konuşulduğu ülkede ister istemez öğrenmek mecburiyetinde kalıyorsun çünkü sürekli o dile maruz kalıyorsun. bizde 4 saat ingilizce dersi gördükten sonra dışarıda bir kafede türkçe konuşmaya devam ediyorsun, ne anladım ben bu dil kursundan ? pratik yapacak hiçbir ortam yok ülkemizde maalesef. ama çok güzel arapça öğrenebilirsin ülkemizde ona herkes hemfikir
  • yöntem en baştan itibaren yanlış.... dili kurallarla öğrenmeye çalışmak zorunda bırakılıyoruz. oysa bebek nasıl öğreniyor anadilini? hangimiz türkçede gramere hakimiz? sıfat,zamir, edat biliyoruz ki tam olarak?
    edit: gramer tümden gereksizdir demek istemedim. sadece gramer öğrenerek olmuyor. mesajları ile "dil öğrenmek ve dili edinmek" farkını belirtenler de haklılar.
  • türkiye'de okullardaki ingilizce eğitimini ele alırsak mantıklı cevapları olan sorudur. örneğin kendimden örnek verecek olursam ilkokul 4. sınıfta başlayıp 12. sınıfa kadar süren zorunlu ingilizce eğitiminden öğrendiğimin kat kat fazlasını bir sonraki yıl hazırlıkta öğrenmiştim. ilkokulda derslerde uzun süre ingilizce konuştuğumuzu hiç hatırlamıyorum ki bu çok önemli. konuşmadan, pratik yapmadan öğrenilmiyor. bunun dışında derslerde ezbere dayalı bir sistem var. benim bir ingilizce kelimeyi 100 kere yazmam uzun vadede etkili olmayacak ama o kelimeyi 5 farklı cümle içinde kullansam ya da nasıl kullanacağım öğretilse muhtemelen hiç aklımdan çıkmayacak. bana kalırsa yabancı dil öğrenemememizin en temel iki sebebi ezbere dayalı eğitim ve pratik eksikliğidir.
  • her şeyi kolayca öğrenip içselleştirmeyi başaran bir topluluk muşuz da, yabancı dil konusuna özel başarısızlığımız varmış gibi bir algı yaratan sorgu.

    bu konuda güzel özlü sözler var dilimizde:

    her boyayı boyadın bir fıstık yeşili kaldı

    her kuşu siktik bir leylek kaldı
  • ingilizce öğretmenlerimizin sürekli hamile kalmasından olabilir mi?
  • iradeli değil gevşek insanlarız.
  • hepsini geçtim, çoğu yazılmış ama yeni mezunlar geliyor. ingilizce öğretmenliği son sınıf olup öğreteceği dili hala konuşamayanlar var.

    isyan ettiğinizde de bölüm başkanı, önemli olan öğretim teknikleri çok hakim olmasalar da olur diyor. kimden öğreneceksiniz ki.

    cevap verecek halim kalmadı artık.
  • kafamız çok dolu. önce kafayı boşaltıp yer açmak lazım.

    siyaset, futbol, magazin vs boş işlerle uğrastigimiz için yer kalmıyor. bu konuların geyik olduğunu, sadece basit eğlenceler olduğunu, kafaya takılacak şeyler olmadığını anlarsak zihnimizi öğrenmeye açarsak ve öğrenmek istersek yapabiliriz.
898 entry daha
hesabın var mı? giriş yap