• verilen linke girip bakılınca, bu öğretmenin vermiş olduğu en yüksek notun 82 olduğu ve bunun 3 öğrencide tekrar ettiği görülmektedir. neden bir 85 değil, yuvarlama yapılacaksa illa neden bir 80 değil sorusu kafamı karıştırıyor. notunun bol olmadığına kanaat getirdiğim bir hoca ziraa.
  • tanıdığım en kral hocadır. bir sınavında bütün sınıf dökülmüştük. yanlış hatırlamıyorsam 40'tan yukarı not alan yoktu. adam topladı bizi, "çocuklar bu sonuçlar nedir böyle, biriniz ikiniz olsa anlayacağım ama bütün sınıf kötü not alınca artık ben iyi anlatamamışım diyorum" dedi. bunun üstüne sınıftaki herkesin notuna 10 puan ekledi. ayrıca ek ders koyup konuyu tekrar etraflıca anlattı. zor sorardı, anamızı ağlatırdı ama olması gerektiği gibi bir hocaydı. görevinin orada öğrenciyle sidik yarıştırmak değil, insanlara bir şeyler öğretmek olduğunun bilincindeydi. hep di'li geçmiş zaman kullanmışım, benim için üniversite geçmiş zaman oldu tabii ama kendisi halen öğretim hayatına devam etmektedir. benim için "hoca nedir, nasıl olmalıdır?" sorusunun cevabıdır.

    edit: eklemek isterim, belki de şu hayatta en saygı duyduğum insandır. yalnız çıtayı o kadar yükseltti ki, hayatımı cidden zorlaştırdı, insan herkesten böyle bir olgunluk bekler hale geliyor ama çok zor. ama gene olsa gene tanımak dersini almak isterim.
  • 8'e 8 matris kurup sonra bunu cozmenizi bekleyen, chiang'in calculus kitabını hatmetmenize neden olan super bir ekonomisttir.
  • ilk dersinde kendini övdüğü kadar var. bölümümle çok çok alakalı bir ders olmamasına rağmen uzun süre boyunca pür dikkat dinleyebiliyorum kendisini. e iktisatı düşününce ders örnekleri falan da hayatla içiçe oluyor tabi, sıkılmıyorsunuz.

    evet notu kıtmış diye duyuyorum ben de. arada gözümüzü de korkutuyor zaten laf arasında ama bence imkanınız varsa, bir dönem de olsa dersini alın.
  • adamın dibidir derler ya gerçekten öyledir. babacandır, içtendir, zorlar ama notla asla değil,dersinde zorlar.tek derdi öğrencilerine kendi bildiği her şeyi aktarabilmektir. extrası da karizması ve tütününü ciğerinin dibine dibine çekişidir.
  • bugün tekrar hatırladığım ve türkiye' de olamayanlara akademisyen nedir diye örnek gösterilebilecek hocadır. geçemediğim dersi sonrasında bile önünde saygıyla eğilmekten başka bir şey gelmemiştir içimden. bir insan nasıl bildiklerini aktarabilir'in kanıtı, türk akademisinin yüz aklarındandır. ve de bilenler bilir.

    ek:
    akademinin oyuncağa döndüğü, dört işlemden ötesini göremeyenlerin ve dünya kadar yeteneksizin kendini ekonomist diye pazarladığı bugün, tanıdığım ve tedrisatından geçtiğim için bir kez daha gurur duyduğum hocadır. ama hocadır.
  • marmara ing. iktisatta kafamıza vura vura öğrettikleri yıllar geçse de aklımdan çıkmamıştır. gerçek bir akademisyen ve örnek bir iktisatçıdır. gercekten çok şey bilir ve bunları iyi aktarır. buraları okuyorsan ellerinden öperim hocam
hesabın var mı? giriş yap