• twitter link

    twitter'da gördüm.. doğal ölüm diyerek aileye teslim edilen cenaze aslında pozitifmiş.. cenazeyi teslim alan aile de "nasıl olsa negatif" diyerek bütün akrabalara haber vererek normal bir defin işlemi uygulamış.. yani herkes temas etmiş..

    ancaaak cenazenin kaldırıldığı akşam hastaneden arayıp test sonucunun pozitif olduğu bildirilmiş ve ailedeki herkesin kendisini karantinaya alması tavsiye edilmiş..
  • ne yazsam bilemedim. eger gerçek ise büyük tedbirsizlik ve ihmal örneği.
  • dogruysa rezillik filan degildir ailenin yaptigi malliktir.

    bu devirde taziye ye giden mevlut okutan yada herhangi bir sosyal aktive yapan ve bu aktiviteye katilan herkes maldir.
  • cahilliğimi bağışlayın ancak nefes almayan ölü bir canlıdan virüsün bulaşı nasıl sağlanır? aklıma gelen tek faktör olan ölü yıkama işlemi bir risk faktörü sanırım. sabunla daha uzun süre yıkanarak bu engelleneblir diye düşünüyorum.
  • lan bütün dünya eve kapanmış bu mallar toplanıp mevlüt okutma derdinde...
  • yani şu hükümete güvenmiyorum deyince kızıyorlar, küsüyorlar, hakaret ediyorlar... neyine güveneyim arkadaş bunların? neyi doğru yapıyorlar ki? daha iki gün önce 1,5 saat kala hiçbir plan yapmadan sokağa çıkma yasağı ilan eden bir zihniyet - ki meyvelerini haftaya cuma alacaklar!- liyakat yerle bir...

    sonumuz hayrola...
  • cenazeler yasak değil mi? bence bir de üstüne ceza kesilmesi gerekiyor.

    o cenazeye de katılan varsa onları da aradan çıkarmak gerek.

    ayrıca (bkz: doğal seçilim) bırakın işini yapsın. kızmamak elde değil.
  • şimdi eksik bilgileri tamamlayalim.

    bt ve kan değerleri +klinik covid ile uyumlu ise hasta covid diyoruz. fakat pcr negatif gelirse ölüm koduna covid girilemiyor. pcr negatif gelince hayır bu covid değil mi diyoruz ? hayır demiyoruz . hasta covid kabul ediliyor ona göre tedavi alıyor fakat ölümü covid olmuyor. negatif gelip sonra pozitif gelen, pozitif olup sonra negatif gelen ama klinikte hiçbir değişiklik olmayan hastalar da mevcut. yani pcr i şeyine takan da pek yok artık. fakat ölüm bildiriminde pcr pozitif zorunlu. defin işlemi de buna göre yapılıyor.

    şöyleki pcr 2 güne çıkıyor. pcr negatif hasta da öldükten 2 gün sonra gelen testi pekâlâ pozitif gelebilir. bunda devletin alabileceği bir önlem maalesef mümkün değil.
    edit: imla.
  • bu bence ilk kez olan birşey de değil. kaç kişi bu şekilde gömülmüştür. ben gassallara daha çok üzülüyorum sanırım. ne olacak bu ülkenin hali böyle.
  • virüsle ilgili neredeyse hiçbir kesin bilgi yokken(maske takmalı mıyız, hangi tip maskeler işe yaramadığı gibi riski artırır, virüs havada asılı kalır mı özelinde virüs hangi yollarla bulaşır, tüm dünyada görülen covid-19 aynı mıdır yoksa mutasyonlar sonucu pek çok ülkede değişkenlik mi göstermektedir...) çok zor gelse de cenaze ya da düğün ayırt etmeksizin birçok toplu aktiviteden kaçınmamız lazım. yetkililer nezdinde bu olayın “aa, pardon. bir yanlışlık oldu.” boyutunda olmadığına eminim.
hesabın var mı? giriş yap