• bir arkadaşımın söylediğine göre ırkçı bir şarkıymış
    not: beni yemiş olabilir, bu bilgiye güvenerek iddiaya falan girmeyin.
  • beyazlarin ustun irk olma sanrisiyla teni esmer olan toplumlara karsi yarattigi ve gelistirdigi bir yuzkarasi bir politika ve dayatmadan dogmus cirkin, irkci bir cumledir. haiti isyanindan sonra antiller de ozellikle cuba da afrika ve cin kokenli irklarin birlikte insancil sartlarda kurmaya calistiklari adil duzeni kaldiramayan burjuva takiminin, plantasyonlarinda kullanamayacagi koleler ortadan kalkinca beyaz efendiler kirk dereden su getirip bahaneler aramaya baslar.

    ispanya ya bahaneler uydurarak saldiran amerika yine her zamanki sozde kurtarici roluyle azili kanser hucreleri gibi ulkeyi sarar. " afrikali vahsilerkuba` yi yonetemez " bahanesiyle bugun irak a yaptiginin aynisini kuba ya uygular ve kuba ya ait tum milli gelirleri dolayli bir sekilde 66 ya baglar. hem bu ulkeyi somurur hem de, kurnazlikla o zamanda birlik ve dirlik uzerine kurulmus yasalari inceden inceye yipratmaya baslar. cok gecmeden, " black association" ya da " sociedades de blancos " logolari altinda gruplasmalar baslar. bu arada antiller in cevre adalarindan getirilen zenci isciler, insanlik disi sartlar altinda, haklarini koruyacak kurumlar olmaksizin mahvolurlar. aradan yillar gecer, afrika kokenlilerin yasadigi belde de buyuyen tum sefalet ve acilara sahit olan fidel castro bilindigi gibi yeni bir kurtulus atilimina gecer. portekiz in, fransa nin ingiltere ve amerika nin yillar yili boyundurugu altinda kalmanin etkileriyle, kanunlar degistirilse bile beyni yikanan insanlarin afrika kokenli kuba ve antiller halkina karsi besledigi assagilayici tavri baki kalir. ve iste negros de mierda cumlesi de bu assagilayici anlayisa sahip irkcilarin vazgecilmez bir dusuncesi olarak kelimeler halinde disa vurulur.

    negro feo = cirkin zenci, feo = cirkin, inculto negro= gorgusuz gibi daha nice yakistirmalar afrika kokenli olan insanlari ifade etmek icin kullanilir. (bkz: guantanamo)
  • (bkz: cancion)
  • anlamadan dinleyince gayet eğlenceli gelen şarkı
  • siyahlari coplerde gezinen hamamboceklerine benzetiyor, soylarinin tukenmesi icin kisirlastirilmalilar diyor, gonul rahatligiyla irkci oldugu konusunda iddiaya girebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap