• 1970 newcastle doğumlu ingiliz yönetmen.

    az ama öz sayıda çevirdiği film ile beğenimizi kazanmış kişidir kendisi. severiz. filmografisi an itibariyle şöyledir :

    *** doomsday (2007) (an itibariyle produksiyon aşamasında)
    *** the descent (2005)
    *** dog soldiers (2002)
    *** combat (1999)
  • ayrıntıda farklılaşan ancak çerçeve açısından birbirine neredeyse tıpatıp benzeyen filmlerin domine ettiği günümüz korku sinemasına 35 yaşındayken the descent gibi benzersiz bir korku filmini eklemiştir. bu sene ise vasat bir filmle hollywood'a adımını atmış oldukça yetenekli genç bir ingiliz yönetmendir kendisi. an itibariyle post-prodüksiyon aşamasındaki filmleri de dahil tüm eserlerini kendisi yazıp yönetmektedir. bu özelliğini amerikada taviz vermeden koruyabildiği ölçüde ingilteredeki filmleri gibi özgün ve kaliteli şeyler bekliyorum kendisinden.

    ingilteredeki kariyerinde bir grup canavarın bir grup insana saldırması şeklindeki öykülerde yaratıcı olması sebebiyle "alien 5" için adı geçmektedir. yine kendi yazdığı ripley'siz alien scripti kabul edilmemiş. bakın yazıyorum buraya, ilerleyen yıllarda çok fazla ve çok iyi bir biçimde ismini duyacağız neil abinin.

    (bkz: doomsday/@elamona)
    (bkz: dog soldiers/@elamona)
  • doomsday ve centurion gibi iki vasat işten sonra the last voyage of demeter adlı filmle köklerine dönmeye karar vermiş yönetmendir. iyi de etmiştir. nitekim 2000'li yılların en iyi korku filmlerinden biri olan the descent hala akıllarda...
  • the descent'i ni pek sevdiğim yönetmen. neden olduğunu da tam bilmiyorum ama pek hoşuma gitmişti.

    centurion da ise vasat seyrindeydi.

    (bkz: #55917783)
  • skull island blood of the kong ve the reckoning, yönetmenin yakın zaman projelerinden olacaklar.
  • (bkz: hellboy)
hesabın var mı? giriş yap