• bağdat caddesinde tavsiye üzerine gittiğim pideci. pideci deyince akla gelen ortamdan baya farklı bir yerle karşılaştım. iyi düzenlenmiş, nezih bir restoran. personel girer girmez hemen ilgilenip bize yer ayarladı. menüde pide haricinde et ve tavuk yemekleri de var ama ben direk "hertürlü" adındaki sucuklu, kıymalı, kavurmalı, pastırmalı, kaşarlı, yumurtalı (öeh) pideye odaklandım. işte şu:

    https://irs0.4sqi.net/…ehjintrzihkoyqh5w9hbp36i.jpg

    sipariş gelmeden önce masaya kavrulmuş, acılı salatalık turşusu geldi. biz trabzonluların yaptığı kavrulmuş fasulye turşusu gibi aynı. zaten adamlar ordulu. soner arıca da ordaydı gittiğimde, kendisi de malum ordulu.

    pide de, denediğimiz et yemeği de çok iyiydi. personel sayısı da diğer restoranlara göre fazla gibi geldi. farklı farklı 3 garson arada uğrayıp ihtiyaç sordu filan. servisleri de oldukça hızlı. fiyatları da cadde ortalaması için gayet iyi. resimdeki, neredeyse iki kişiyi doyurabilecek pide 19 liraydı sanırım. uzun zaman aradan sonra kendimi keriz gibi hissetmeden yemek yiyip bir mekandan çıktım lan.

    tek eksikleri var bence. haftasonu belki kahvaltıya da gelirim diye menüye baktım, en kallavi kahvaltı opsiyonunda bile et yoktu. iki sucuk kızartın bari yanına be hacı.

    ek: iki yemeğin yanına ortaya "yöresel tabak" istedik. işte mısır ekmeği, kavrulmuş lahana turşusu vs gibi 4-5 çeşit aparatifin bulunduğu bir tabak. garson "söylediğiniz yemeklerin yanında fazla gelir, bitiremezsiniz" dedi. her gün karşılaştığım onca çakal esnaftan sonra çok acayip geldi tabi adamın fazladan hesap fırsatını geri çevirmesi. zaten dediği gibi de oldu, pideyi zor bitirdim.
  • memleket ozlemini bir nebze olsun dindiren mekan. hayir sadece pidesi ile degil, gittiginizde liseden, ordan burdan bi sekilde kucucuk orduda yolunuz kesistigi bir suru insan oluyor mekanda, ordulu iseniz gidip bir tazelenip geliniz efendim.
  • pidecilikle meksika lokantasi olmak arasinda kalmis biraz kafasi karisik bir restoran.
    kusbasilisindan kesinlikle sikayet edemem.
  • ordu nun meşhur aktaşlar pidesinin bağdat caddesindeki yeri.ufuk gazoz başta olmak üzere bütün ürünlerin ordu dan geldiği, pidesinin nefis, mekanın nezih, kahvaltının muhteşem ve fiyatların da caddeye göre oldukça makul olduğu söylenebilir. 2. şubesi ataşehir de olup, yeni şubeleri taksim de olacakmış.
  • iyi ki de açılmış dediğim mekan, sayesinde pazar sabahları pide ve ufuk gazoz hasretimizi dindiriyoruz.
  • yemek sepetinden bugün verdiğim sipariş tam bir fiyasko. 25 tl verdiğim çık sıkı kahvaltıda yazdıkları gelmedi. 7 çeşit peynir olması gerekirken 4 çeşit peynir gönderdiler. kuru kayısı gelmedi, vişne reçeli gelmedi, yeşil biber gelmedi. en kötü kahvaltı veren yerlerde bile bunlar her zaman vardır. ayıp ettiler, yazık ettiler. bir müşteri değil, bir aileyi kaybettiler.

    edit : yukarıda yazdığım entry'nin benzerini internet sitelerinden gönderdim. 1 saat olmadan muray bey arayıp durum hakkında bilgi verdi. hiç bir şeyin bahane olamayacağını belirti, çok güzel bir şekilde bilgilendirdi. hatta 2 kişilik kahvaltı için rezervasyon yaptırmayı bile teklif etti. böylesine bir geri dönüşten sonra fikrimin değiştiğini belirtmek isterim. bravo.
  • bugün ataşehirde pidesini denediğim ve çok memnun kaldığım pideci.
  • ürünleri dondurulmuş olarak migros'larda satılmaya başlamış.

    kalite olarak dondurulmuş gıdalar içerisinde gördüğüm en iyilerinden biridir.

    3 çeşitle çıkmışlar.

    kıymalı
    kuşbaşılı kaşarlı
    peynirli
  • temmuz ayında beylikdüzü şubesi açılan pideci. pideler enfes, mekan enfes. güleryüzlü çalışanlar ve hizmeti ile çokca beğendiğim bir mekan oldu.

    tavsiye ederim.
  • (bkz: pideor)
hesabın var mı? giriş yap