• geçen sezon başında fenerbahçe ülker'le 1.5 ay boyunca hazırlık kamplarına katılmış ve tanjeviç'le yardımcıları tarafından da beğenilmiş ancak muhtemelen yönetimin elimizde yeterince genç oyuncu var (ki kadroda 86-92 arası doğumlu 7 tane oyuncu vardı) bir de bu çocuklara 88'li bir oyuncu daha eklemeyelim düşüncesiyle transfer edilmemiştir. fenerbahçe yönetimi o dönemde enes kanter'in de takımda kalacağını düşündüğünden, ki enes minimum 2-3 yıl euroleague'de tecrübe kazanıp kendini geliştirmeden nba'ye gitmeyeceğini dillendiriyordu o sıralar her açıklamasında, takımın yaş ortalamasını iyice aşağılara düşürmemek, vidmar'ın bekleneni verememesiyle benzer bir transfer hatasına düşmek istenmemesi gibi nedenlerle bu transferin veto edilmiş olması kuvvetle muhtemel. yani şimdi yana yakıla 4 numara arayan takım bu sorunu taa geçen sezon başında hem de oldukça uzun vadeli olarak çözmüş olabilirdi. kaçan balık büyük olurmuş.

    tanjeviç'in bu konudaki yorumuysa aynen şöyle olmuş:

    türkler'de genç oyuncuya yatırım felsefesi yok, özellikle de yabancılara.
  • an itibariyle oynanmakta olan galatasaray cafe crown - power electronics valencia maçına gitmek yerine evde kalıp türk telekom karşısında seyretmeyi tercih ettiğim; kızılyıldız'ın 88 doğumlu, 2,09'luk süper genç yeteneği. saha içindeki duruşu, koşu stili ve saha görüşü kesinlikle dirk nowitzki'yi hatırlatıyor bu genç yeteneğin. yalnız, tıpkı 2009 avrupa basketbol şampiyonası'nda da teşhisleştirdiğimiz gibi oyununun şut yönünü epeyce geliştirmesi gerekiyor kademe atlayabilmesi için. zaten şutu da iyice gelişirse onu avrupa'da tutacak tek kuvvet fran vazquez inadı olabilir kanımca.

    edit: maçın bitimine 3 dakika kala oyundan çıkan bjelica'yı tüm salon ve özellikle ankaragücü taraftar grubu çılıgınca alkışlamıştır. tıpkı sezon başındaki hazırlık turnuvasında bandırma seyircisinin yaptığı gibi. o derece varlığını belli eden bir oyuncudur kendisi işte. 89-67 üstünlükleriyle biten maçı da 15 sayı 6 ribaund 6 asistle tamamlamış, gasper vidmar'ı kendisine tercih eden fenerbahçe ülker'e bir kez daha selamı çakmıştır nemanja.
  • türkiye'ye gelse ismi sıkıntı olur; biyelika, biyeliça, biyelisa.

    boşnakça'da "c" harfi "tse" olarak telafuz edilir. bu yetenekli kardeşimizin ismi de "biyelitsa" olarak okunur. spor spikerlerimize selam ederim.
  • matjaz smodis'i hatırlatan oyuncu. avrupa'da üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olabilen ender oyunculardan biri ve bu etkinliği pek çok skorerden daha iyi.
  • talipleri arasında barcelona regal ve cska moskova varmış. bakalım rotası ne olacak.
  • talipleri arasında fenerbahçe ülker de vardır.
  • fenerbahçe ülker ve barcelona kendisini almak için uğraşıyor. kulübü ise "çeyiz sandığı kalkmıyor" mantığı ile bonservis pazarlığında.
  • takımı caja laboral ile sözleşme imzalayan basketbolcu.

    edit: tensai yalanmış galiba dedi.

    https://twitter.com/…sket/status/356491576349962241
  • oyuncunun menajeri bojan tanjevic, transferi doğrulamış . “görüşmeler 2 ayı aşkın bir süredir sürüyordu. saklamaya gerek yok, nemanja barcelona’ya gitme konusunda istekliydi. barcelona’nın da ona iyi bir teklifi ve planı vardı. ancak zeljko obradovic’in varlığı onu etkiledi ve bjelica'da fenerbahçe ülker’i seçti.” şeklinde bir açıklama yapmış.obradoviç faktörü ile getirilemeyecek oyuncu yok gibi duruyor ... bu arada sözleşme 3 yıllık ...
hesabın var mı? giriş yap