• evlenen kadın ve erkeğin kendi ailelerinden ayrılarak ayrı bir evde yaşaması.
  • maksut aşkar'ın 1 kasım 2014'te salt galata'da açılan mekanı..
    pazartesi günleri kapalı olan mekan öğlenleri 12:00-15:00 arası akşamları ise 19:00-24:00 arası servis vermekte olup kısa ve uzun olmak üzere iki farklı tadım menüsü sunmaktadır..
    neolokal
  • yurt dışından gelen tüm misafirlerimin bayıldığı ve az keşfedilmiş olduğunu düşündüğüm mükemmel mekan. adı üzerinde, yerel lezzetlere yeni bir açıdan yaklaşmışlar. sadece yemekleri değil ortamı ve çalışanlarıyla da michelin yıldızını hak ediyor. gidecek olanlara başlangıçlardan özellikle içli köfteyi öneriyorum. başlangıçlarla beraber veya bazen başlangıçlardan önce ekşi mayalı ekmekle getirdikleri muhammara, aklınızı başınızdan alabilir. maksut aşkar'a zaten laf yok. geçen gittiğimizde eski restoranı sekiz'in yerine bir nargileci açıldığından biraz dert yanmıştı.

    fiyatlar açısından konuşmak gerekirse ana yemek fiyatları 50 tl civarlarında genel olarak. başlangıçları da denemek lazım tabii bana kalırsa. sadece yemek değil, başlı başına bir deneyim olarak bakılırsa kesinlikle fiyatlar normal gelecektir. sırf ismi olduğu için kalabalık kebap restoranlarında yemek yemektense böyle rafine bir menüyü tatmak daha güzel bence.

    çok seviyorum arkadaş!
  • ortalama değil, baya baya kötü yemek yapan mekan. tadım menüsü 180 tl ve kötü. 50 tl olsa gene kötü.
  • evlenen çiftlerin, ailelerinden ayrı bir mekânda evliliği sürdürmeleridir. son dönem modern toplumlarda daha sık görülmektedir. bu yerleşim, çekirdek ailenin yaygınlaştığı sanayi toplumlarında gözlenmekte ve iş imkânı neredeyse ailenin de oraya gitmesine imkân tanımaktadır.
  • sanat eseri gibi görünen fakat lezzetsiz yemekler yapan karaköy'de bulunan bir restorandır.

    iki kişi toplam ödediğimiz 800tl hesaba değmedi kesinlikle.

    daha ucuz ve lezzetli alternatifi için; (bkz: alaf kuruçeşme)
  • bir üstteki arkadaşın hesabı ödeyemediği için bok attığını sandığım mekandır. iki kişi 800,00 tl ne yendi acaba?
  • the world’s 50 best restaurant 2019 dünyanın en iyi 110. restorantı seçilmiştir.

    ilk 50 de yer almasa da olsun.
  • güzel şefin güzel restoranı...hoş bir "fine dining" seçeneği...bakış açısı itibariyle türkiye'nin önemli ve özel mekanlarından biri
  • salt galata içerisinde bulunan ülkenin en iyi fine dining restoranlarından birisi.

    görsel mükemmellik taşıyan tabakların, müthiş bir sunumla servis edildiği, kaliteli atmosfere sahip mekan. içeride bulunan tüm ürünler yerli, şaraplar dahil. tadım menüsü aldığınızda seçim yapabileceğiniz 5 adet yemek adımı (2 başlangıç, 2 ana yemek, 1 yemek sonrası) var. her adımda 3 farklı çeşit yemek mevcut yani toplamda 15 adet yemek görüyorsunuz. 2 kişi tadım menüsü aldığınızda 10 çeşit farklı yemek tadılabiliyor. doyum konusunda, fine dining restoranlarda yaşanan sıkıntıların hiç birisi yaşanmıyor. önceden bilinmesi gerekilen şey, internet sitesindeki menünün güncel olmadığı. çünkü mevsimsel yemekler oluyor. menüyü merak edenler bence mekanı arayıp sorabilirler ki zaten internet sitelerinde de güncellemeye çalıştıklarını bahsetmişler. masaya oturduğunuz anda size yemekler ile ilgili broşür veriliyor. yenilen yemeğin, içeriği, hikayesi vb bilgiler garsonlar tarafından iletiliyor.

    tadım menüsünün yanında şarap eşleştirilmesi istenebilir. her yemeğin yanında 2 kadeh şarap içiliyor. bunu önceden bilmediğim için (1 kadeh gelir diye düşünüyorsunuz) acaba tüm yemek boyunca aynı şarabı mı içeceğim diye düşünmüştüm. yemek değişince tekrar yeni bir şarap açıldı ve yeni kadehte servis edildi. bunu söyleme sebebim, kişi başı 10'ar kadehe yakın şarap içiliyor şarap eşleştirilmesinde. kadehlerin doluluğu yine oldukça fazla, iki kişi giderseniz masada içilmeyen yada içilemeyen kadehler görmek olası. yemeklere gelecek olursak, kuzu yürek kokoreçi görünce çok sevinmiştim. yabancılara türk kültürünü göstermek maksadıyla menüde olduğunu duymak çok hoşuma gitti açıkçası. hem ufak bir ekmek arasında hemde tabakta tadımlamak güzeldi. şef maksut aşkar'ın annesinin kendisine yaptığı içli köfte mantısı restoranda farklı bir sunumla müşterilere veriliyor. bu çocukluk anısını süsleyen yemek kesinlikle denenmeli diye düşünüyorum. çocukluk anısı deyince, yemek sonrasında frigo yemek ayrı bir keyifti, menüye çok ince düşünülüp koyulmuş.

    fiyatlara gelecek olursak, tam olarak hatırlayamasamda tadım menüsü kişi başı 245-275 tl gibi, iki kişi şarap eşleştirmesiyle istenirse yaklaşık 1200 tl gibi bir tutar çıkıyor. kesinlikle tadım menüsüne değer, şarap eşleştirmesi herkesin tercih edeceği bir durum değil diye düşünüyorum. onun yerine daha uygun bir şişe şarap içmek daha mantıklı olacaktır.

    özel bir gün/etkinlik için kesinlikle uygun olduğunu düşünüyorum. bu maksatla istanbul'da bulunan diğer fine dining restoranlar arasında seçeneklere bakacak olursak ancak mikla ve nicole benim gözümde buraya tercih edilebilir. rezervasyon konusunda erkenci davranmak gerekilebilir. diğer bahsettiğim restoranlarda haftasonu için bir hafta öncesinden yer bulunamıyor, neolokal bu konuda daha rahat. araçla gidecekler ve bilmeyenler için akşam saatlerinde salt galata'nın önünde park edilebilecek yerler mevcut.

    önceden bir yazarın belirttiği gibi bu seneki the world's 50 best restaurant sıralamasında dünyada 110'uncu sıradaki bir mekandan bahsediyoruz. sıralamalar bence önemli olmasada, bu neolokal'in nasıl iş yaptığının bir göstergesi. benim için özel bir yeri olan ve umarım bu çizgide devam ederek dünyada isimlerinden daha çok söz ettireceklerini düşündüğüm harikulade restoran.
hesabın var mı? giriş yap