• bir kez daha izledim ve şunu gördüm ki, bu film hak ettiği ilgiyi görmemiş kardeşim, kaybolup gitmiş. şu gün sokaktan 10 kişi çevirip sorsan, belki 1 tanesi hatırlar bu filmi. oysa ki oyunculara bakıyorsun, başrolde demet akbağ, haluk bilginer, cem özer gibi yıldızlar var, hepsi birbirinden kıymetli, hepsi bugün çok popüler olan oyuncular ve şarkıcılar var, say say bitmez. yönetmene bakıyorsun, ezel akay; senaryoya bakıyorsun, levent kazak imzası taşıyor (filmin kıyısından köşesinden bir yerinden görünmeyi ihmal etmemiş her ikisi de). filmin geçtiği yerler, konu filan sürükleyici, kafa açan bir film de değil. nedir abi sorun o zaman? sanırım hayatı konu alınan adam.
  • son 10 yıldaki en değerli türk filmlerinden. filmin kendine has espiri anlayışı başından sonuna kadar bir kere bile sıkılmadan izlenmesinde önemli rol oynuyor.

    haluk bilginer ve cem özer'in harika oyunculuğu ve film müzikleri de kendisini izlenebilir kılan en büyük etmenlerden.

    işin özü si'den izleyelim bu filmi canlar.. hahaha
  • jenerikte geçen magazin dergilerinden birisinin adı kürdan dır.
  • kaset yapmak o kadar zor ki, hadi çıkarsınlar şu kaseti de patlatsınlar artık diye insanı isyan ettiren, müzikal benzeri film.
    (bkz: ezel akay)
  • özcan deniz'e yardım eden ve özcan deniz'in çoğu röportajında "o kadın sayesinde ünlü oldum" dediği kadının (filmdeki adıyla firuze) şehrazat olduğu anlaşılmıştır.

    böyle
  • --- alıntı ---

    neredesin firuze'nin sonuna geldiğimde aklıma edgard varese'nin müzik bir sesler organizasyonudur sözü geldi. daha önce bu söz benim için çok büyük bir anlam ifade etmemekteydi ancak firuze ile bu tamamen değişti. filmin ilk sahnesinden son sahnesine kadar organizasyon halinde sesler dinlemektesiniz ,tıpkı edgard varese'nin dediği gibi.her ne kadar film müzik ile bu kadar iç içe olsa da konusu müziğe sevdalı olan insanlar değil , köşeyi dönmeye çalışan ve "ses ticareti" yapan insanların hikayesidir.müziği bir sanat olarak görmek ve ses alım satımı yaparak para kazanmak arasında ince bir çizgi vardır.umut müzik'in ortakları, yalnızca müziğin ses alım satımı ile ilgilenmektedir.işler iki aşamadan oluşmaktadır , güzel bir ses bulup onu satın almak ve bu sesi daha sonra kendi imzaları ile halka satmak.umut müzik, eline geçirdiği iyi sesleri belli bir zaman zarfında kendi karakterine uygun haline getirmektedir ;bir zamanlar müzik aşkı ile tutuşan melih'in şimdiler de sesini satacak uygun bir mekan bakması gibi.ancak bazı insanlar vardır onlara müzik nedir diye sorsanız, size "içimde ki güzel bir kadındır , her gün onunla yatıp kalktığım" der.işte bu müzik aşkıdır ve bunun diyen gencin adı ferhat'tır.hikayenin gerisi , ferhat , melih ve umut müzik ortaklarının , firuze'nin de yardımı ile kaset çıkarma çabalarını anlatır.

    ...

    --- alıntı ---

    kaynak: insan olun biraz
  • senaryo güzel, oyunculuklar güzel, müzikler zaten en güzeli bir filmden başka ne istenir ki?
  • her şeyini unuttuğum eski sevgilimi bana hatırlatmayı başaran tek şey olan film.. her şarkısı birbirinden güzel.. insan ciguli dinleyince eski sevgiliyi hatırlar mı be?.. hatırlatıyor işte adama..
  • ülkede son dönemde yapılmış en güzel filmdir. senaryosu olsun, diyaloglar olsun, sahne aralarındaki şarkı performansları olsun, özcan deniz şarkılarını sevdirmesi olsun, erol büyükburç'u bile sempatik göstermesi olsun, bu filmi efsaneler arasına sokmaya yetmiştir.

    konuk şarkıcılar arasındaki en kötü performans ödülünü ışın karaca'ya verirken, en iyi performans ödülünü günümüzde milletin gereksiz yerdiği ciguli'ye vermekten mutluluk duyarım.
hesabın var mı? giriş yap