• bir kız ismi. nergis isminin bu versiyonuna da rastanmıştır.
    (bkz: tecrübeyle sabit)
  • izmir amatör kümede mücadele eden aynı isimli bir futbol takımı da vardır... her ne kadar muhitin çoğunluğu göçmenlerden oluşuyorduysa da futbol takımında çoğunluk eskişehir kökenlilerde idi. zaten çalıştırıcıları da eskişehirliydi...
    ezeli rakipleri demirköprü, dedebaşı ve çiğli maltepe sporlardır...
    renkleri yeşil beyazdır...
  • karsiyaka tren istasyonunun kuzey yonundeki semikler istasyonundan onceki komsu istasyonunun ve cevresindeki semte (mahalleye) verilen isim.

    karsiyakada cuma pazari olarak da anilan pazar, nergiz pazari olarak da bilinir.

    girne bulvarinin dere yatagi (uzerinden yol gecmeyen dere yatagi) oldugu zamanlarda patlican tarlalarinin kenarlarina ekilen nergizler yuzunden bu isimle anildigi soylenir.
  • izmir girne bulvarında bulunan bu semt ile ilgili ilk hatırladığım, akşamları çok güzel gelen, fakat sabahları (bir de aç karnına) kusturucu etkisi olan, tüm mahalleyi kaplayan, çiçek aromalı kendine has bir kokuya sahip olmasıdır. nergiz pazarı belediye kararıyla kaldırılmış, bahçelievler semtindeki katlı meyve sebze haline taşınmıştır. bir de bu muhitte yaşayan akrabalarını ziyarete gelen bir futbolcu vardı, öyle bir tantanayla gelmişti ki; sandık ki başbakan kabinesiyle gelmiş. adını ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
    (bkz: alpay ozalan)
  • nergis mi, nergiz mi tartışmasına hep malzeme olmuş karşıyakanın güzel mahallesi. ancak doğru ve resmi adı nergizdir bu mahallenin. muhtarlık kapısından tutun istasyon tabelalarına kadar (artık şimdi yok ) nergiz yazmaktadır, ayrıca kimliklerdede nufus müdürlüğünce nergiz diye kayıta geçmekte (bende bir adet mevcut ). birde çok uzun yıllar muhtarlık yapan mahmut amcamayı anmadan olmaz. nergizin emektarıdır kendisi.
  • popüler olan çiçeklerin çiçekçide su gibi gittiğini düşündüğümüzde, öyle masum masum bir köşede kendisini sevecek sahibini bekleyen güzel kokulu bitki. seven anlar... ;)
  • izban ile bostanlı'dan ayrılan mahalle ve semt. nergiz'i kimisi semt bazından, kimisi mahalle başından tanımlar; semt olarak tanımlayınca goncalar mahallesini de içine alır.
  • izban'a , bostanlı'ya , çarşı'ya sahile yürüme mesafesinde olan, nezih insanların oturduğu , kiraları uygun olan , ailemin 40 senedir oturduğu karşıyaka mahallesi.
    bi bostanlı değil ama nergiz de candır.
  • telefonumdaki çalma listelerimden birinin adı.
hesabın var mı? giriş yap