• aziz nesin kitaplarını yayımlamak için kurulan bunun yanında da nesin vakfı'na gelir getirmesi amaçlanan yayınevi. genel yönetmeni ali nesin, yayın yönetmeni atay eriş.

    ilk olarak 10 adet öykü kitabı basarak işe başlayan yayınevi, programa göre 2006 yılının ortasında toplamı 40'ı geçecek olan öykü, roman ve anı çıkartmış olacak. her kitabın sonunda aziz nesin'e özgü yazım biçimlerini veren küçük bir liste var. olabildiğince yanlışlarından arındırılmış baskılar hazırlamaya dikkat edilmiş.

    şimdilik piyasaya verilen ilk 10 kitap şöyle;

    - damda deli var
    - deliler boşandı
    - fil hamdi
    - toros canavarı
    - mahallenin kısmeti
    - memleketin birinde
    - ah biz eşekler
    - yüz liraya bir deli
    - biz adam olmayız
    - nah kalkınırız
  • böyle gelmiş böyle gitmez serisini yeniden basan yayınevidir.ilk kitabın fiyatı 19 ytlydi.diğerleri de öyledir sanıyorum.
  • (bkz: ali nesin)
    (bkz: ahmet nesin)
  • geçen bir kitapçıda aziz nesin'in "laiklik dincilik ve atatürkçülük" kitabına baktım, 27 tl. kitabın boyutuna/sayfasına göre yüksek bir fiyat.

    tamam, kitabın satışından elde edilen gelir nesin vakfı'na gidiyor ama kitap satılırken zaruri masraflar kısıldıktan sonra satış yapılsa daha iyi olur.

    örneğin bu kitabın (veya diğer kitapların) kalın karton kapaklı yapılmasına gerek yok. ince kapaklı olması yeterli. kağıt kalitesi de düşürülebilir. önemli olan fikirlerin yayılması, kitabın daha çok satılması olmalı. kalın kapaklı ve çok kaliteli kağıt olması önemli değil. bu haliyle bir müze objesi gibi duruyor.
  • youtube kanalında sürekli aziz nesin'in eserlerinin seslendirilmiş hallerini paylaşan yayınevi. karantinada takılmalık youtube kanalı arayanlara ilaç.
  • internet sitesinde bugüne özel %50 indirim yapmış yayın evi.
  • kargo ve muhasebe kısmı berbat ötesi olan yayınevidir. yanlışlıkla aynı kitabı 2 kez sepete eklemişim, kendilerini aradım "nasıl iade edebilecegimi "sordum.
    gayet lakayıt şekilde cevaplar aldım.
    "kullanıcı kaynaklı iade vs vs"
    yahu tamam kullanici kaynaklı olsun. hadi eşeklik benim, görmedim sepeti kontrol etmedim. ee koskoca firmanin anlasmali kargosu olmaz mı yahu?
    40 liralik kitap iadesi icin 15-20 lira kargo ücreti nedir?

    bugun rengini begenmedigin urunu bile ne sebeple olursa olsun iade edebiliyor, degistirebiliyorsun ve bunlar icin de kargo ucreti ödemiyorsun. neyse, aziz nesin'e olan saygımdan dolayı daha fazla eleştirmeyecegim. ama bundan sonra kendilerinden kitap alacagıma 3-5 lira fazla verir farklı bi dagıtımcıdan tedarik ederim.

    buraya muhasebe calisanlarinin verdigi sacma cevaplarında görüntusunu koyardim ama gerek yok. bence bu konuyu acilen duzeltmeleri gerekiyor.

    tanım: müşterisine iyi davranmayan yayın evi
  • düzenli olarak tarafından arandığım yayınevi. sadece bir kere alışveriş yapmıştım (2-3 sene önceydi o da) sürekli irtibatta vs. de değilim( onlar aradığı için sürekli irtibat halindeyiz aslında, çelişki*). hiçbir şey anlamadım gerçekten.
hesabın var mı? giriş yap