• .net framework'un yeni open source edilmis cekirdek kodunun aldigi isimdir.
  • cross-platform olarak rc'ye ulasmistir.

    [https://dotnet.github.io/ https://dotnet.github.io/]
  • bekliyoruz bakalım, *nix de .net nasıl olacak göreceğiz...
  • malesef *nix de .net değil, c# ile *nix de native application göreceğiz.
    yani bir diğer değişle c++ yazıyor gibi c# yazıp, memory management le filan uğraşmayacaksınız. yazdığınız kod da herhangi bir işletim sistemi mekanında derlenebilecek native olarak.
  • artık yıllardır yalnızca windows'da kullanabildiğimiz .net'in, linux ve os x (ya da yeni adıyla macos) üzerinde de çalışabilen, 1.0 versiyonu yeni çıkmış sürümüdür.

    son kullanıcılar için .net'te yazılmış uygulamaların emülasyona vs gerek kalmadan windows dışı platformlarda da çalışması, asp.net projelerinin windows hosting'e gerek kalmadan linuxta da çalışabilmesi anlamına gelir.

    hatta raspberry pi'ıma asp.net projesi koymayı falan düşünüyorum.
  • visual studio 2015 update 3 ile birlikte monotonluktan sıkılan .net developerların yüreğini hoplatarak yoluna gümbür gümbür devam etmektedir. bugun ilkkez postgresql, dapper, dotconnect, servicewire combosu ile linux üzerinde distrubuted prototip yazdım. inanılmaz hoşuma gitti. ama project.json dosyasını daha efektif düzenleme için en azından visual studio için bir tool filan yapılabilir. onun dışında harbi 10 numara olmuş.
  • her ne kadar .net mvc'nin devami olarak gorulse de, tamamen bastan yazilan bir platformdur. performans karsilastirmalarindaki basarisi etkileyicidir. yeni bir framework yazmakta olan beni hiziyla ve vaad ettikleriyle cezbetmistir, fakat su anki versiyonunu yazmak enterprise seviyede cok buyuk risk tasidigindan. kucuk projelerle kullanilmasi onerilir.
  • samsung'un da .net foundation'a dahil olması ile birlikte .net core'un arm üzerinde çalışabilmesi için çalışmalara başlandığı açıklandı resmen. ilk olarak tahmin ettiğiniz gibi tizen üzerinde çalışması bekleniyor. daha sonra haliyle android üzerinde çalışması da sağlanır. güzel günler göreceğiz, güneşli günler.
hesabın var mı? giriş yap