• tasarımında benzerlerinin aksine fantaziye kaçmamış. amaç odaklı ve içerik olarak da iyi bir müzik sitesi olmuş.
  • sonu müyap gibi olmaz umarım. millet linkleri paylaşıyor, ondan sonra bütün videolar kaldırılıyor, linkler kurbağa oluyor.
  • youtube a yükledikleri ebru gündeş kliplerinde yorumları niye devre dışı bıraktıklarını merak ettiren hede.

    https://www.youtube.com/watch?v=_clelasktyk

    ha doğru ya la çocuğu kötü etkileniyordu, pardon.
  • bir de adamlar bilhassa güncel müzik paylaşımları konusunda göz açtırmıyorlar. birkaç gün geçmeden yüklediğiniz videoya ya yurt içi engeli koyduruyorlar ya da sildiriyorlar.

    yukarıdaki denmiş, ok. son kullanıcı olarak farkına varmıştım zaten.

    ama canım kardeşim, herkes sizin yüklediğiniz dandik kalitede videoyu ve 128 kbps mp3'ü izlemek/dinlemek zorunda olmamalı.
    şarkının youtube'dan indirilmesinden korkuyorsunuz sanırım, bu kadar kötü kalitede upload edilmesinin başka bir açıklamasını bulamadım. fikrin ana-babası vevo'da bu saçmalık yok.

    kendilerini zorda kalmadıkça tercih etmiyorum.
  • eylül ayında dünya genelinde kanal olarak youtube'un zirvesine oturarak izlenmelerde nasıl manipülasyon yapıldığını tüm dünyaya kanıtlamış kanal.

    77 milyonluk ülkede 40milyon internet kullanıcısı varken ve dijital/fiziksel satışlar gün gibi ortadayken 70, 80, 90, 125 milyon izlenme komik ve gerçek dışı.

    ekleme/edit: türkiye'nin en fazla fiziksel ve dijital satan sanatçısının sıla olduğu düşünüldüğünde karşılaşılan rakamlar gerçekten komiktir.

    yazarın kendi ile ilgili notu: sıla fanı değilim hatta son senelerde kendisinden fazla haz etmediğim bir gerçektir.
  • kesinlikle mainpülasyon yaptığını düşündüğüm kuruluş. gülşen'in bangır bangır şarkısı 127 milyon izlenme nasıl alabilir? diyelim ki aldı hatta türk şarkıları artık 100 milyonları geçmeye başladı demezler mi adama netd müzik tarafından yayınlanmamış merve özbey yaş hikayesi (bence çok kötü şarkıdır.) capslerle beraber sosyal medyada bu kadar reklamı yapılmışken nasıl hala 10 milyon ?
  • şebnem ferah'ın eski kliplerini yüklemişler. sonunda. hd sigara qeyfi.
  • youtubeda en fazla izlenen kanal. en fazla izlenen videoda gülşen bangır bangır 200 milyonu geçti.
    9 milyar 900 milyon toplam görüntülenmesi var 10 milyara doğru gidiyor dünyada da ilk 10da olabilir. yakında bununla ilgili haber görürüz.
  • izlemediğim videoları youtube geçmişinde görünen kanal.
  • socialblade verilerine göre abone sayısı olarak dünyada 261. olmasına rağmen toplam video izlenmesi olarak 5. görünüyor. netd müzik'in hindistan versiyonu diyebileceğimiz t-series ise abone sayısında 15., toplam izlenmede 1.

    hindistan'da nasıldır bu işler bilemem ama türkiye'de spotify ya da itunes ya da benzer müzik uygulamaları daha düşük oranda kullanıldığı için bu rakamlar bana makul geldi. adam berberde müzik dinlemek için bilgisayarı hoparlöre bağlayıp youtube'dan klip açıyor, tabii ki netd müzik. müzik dinlemek için daha kaliteli, daha mantıklı bir çok uygulama olmasına rağmen youtube'dan müzik dinlemek türk milletine daha kolay, daha pratik. youtube'dan yıllık kazançları da 2 milyon dolar ile 34 milyon dolar arasında tahmin ediliyor. (bunu bilen birisi çaktırmadan teyit etse ya?) 2 milyon dolar ise bence hiç bir şey değil, 34 milyon dolar ise en azından çok tıklanan arkadaşları sevindirecek bir para olabilir. mesela kanaldaki gülşen şarkıları toplamda 500-600 milyon kadar izlenmiş. toplam izlenme sayısı 15 milyar olan bu kanalın yaklaşık 30'da 1'i gibi bir şey yapar, bu da gülşen şarkılarının youtube'dan yılda yaklaşık 1 milyon dolar kazanması gibi bir şey demek. daha itunes ve spotify ve diğerler mecralardan da para gelecek ama biz sadece youtube'dan devam edelim. bir cd 20 lira, youtube'dan yılda 3,5 milyon lira geliyor, yani 175.000 albüm parası. gülşen'in 3 yılda 1 albüm çıkardığını kabul edersek her albüm 525.000 satmış gibi olur, bence muazzam.
hesabın var mı? giriş yap