• bugün ülke gündemine oturan iddia. netflix türkiye, internet lisansı için rtük'e başvurmamış. bugün netflix'ten de konu ile ilgili açıklama yapılacak. iddia doğruysa, netflix'e de elveda diyebiliriz. bu ülke için wikipedia gibi fazlaydı zaten.

    kaynak

    edit1: iddiaları güçlendiren bir haber daha

    edit2: rtük başkanı ebubekir şahin, netflix'in de başvuru yaptığını belirtti.
    buna göre netflix sansürü kabul etmiş gibi görünüyor.

    edit3: netflix açıklama yaparak bu iddialara son vermiştir. ayrıca "diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diyerek rtük sansürüne boyun eğdiğini ilan etmiştir.
  • henüz resmi açıklaması yapılmamış olandır.
  • (bkz: olmamış olaylar hakkında olmuş gibi başlık açmak)
    (bkz: dalyarak)

    edit: dangalağın teki çıkıp yalan yanlış açıklama yapıyor, diğer dangalaklarda hemen ona inanıp bu bilgiyi paylaşıyor. hadi diyelim böyle bir şey oldu. yıl olmuş 2020. internette public olan her hangi bir şeyin engellenebileceğine gerçekten inanıyor musunuz?
  • umarım çekilir giderler.

    bu memlekette özgürlük yok, paranla satın aldığın içeriğe bile sansür uygulanacaksa ne anladım ben o netflix'ten.

    gidin kardeşim, bu memlekette ortaçağdan kalma yobaz bir zihniyet hüküm sürüyor.
  • tüm arkadaşlardan özür diliyorum. dün yeni abonelik başlatmıştım. adamlar ülkeden kaçtı. ey ameriga ayağını denk al. dolar almayım bak.
    tanım: uyduruk haber gibi duran şey.
  • rtük'e başvurmamasının üstüne bugün açıklama yapacağının söylenmesi iddiaları doğrular gibi ama; öteki taraftan adamlar böyle bir plan içerisinde olsalar niye eylül ayı için gün gün dizi takvimi yayınlasınlar. eylül sonuna bile "müjde şu dizi geliyor" diye 2 gün önce açıklama yapıyorlardı.
  • wikipedia kapalı, booking kapalı. netflix bu araplardan daha arap, diktatörlerden daha diktatör 3. sınıf yönetilen ülkede çok bile kaldı.
  • bu netflix neden türkiye’deki rtük kurallarına uymak zorunda. anlayamadığım için soruyorum, atıyorum netflix amerika olsa ama içine türkçe altyazılı vs. içerikleri koyup, öyle satsalar bunu nasıl engelleyebilir devlet. mesela konsollar da başka ülkelerin mağazalarından alışveriş yapılabiliyor netflix neden böyle bir sistemi denemiyor bu kadar uğraşacağına.

    edit: ben cevabımı aldım. devlet vikipedia gibi erişimi engeller bundan ötürü de kimse türkçe altyazı felan uğraşmaz diyorlar, ayrıca telif durumları da sıkıntı olabiliyormuş.
  • biz 15 temmuz'da bunun için mi mücadele ettik?
    halk götünüzü kurtarsın siz halkı silkin.ayıp amk.
  • her ay ücretsiz üyelik için yeni mail adresi açanlar yüzünden gerçekleşen hadisedir.
hesabın var mı? giriş yap