• (bkz: sinirbilim)
  • daha çok yolu var ama efsane bir konu. insanın fiziksel ve duygusal durumunu ortadan kaldıracak boyutta bir konu.

    mühendislik tarafı mucizevi. ne olduğunu bilmesem, biri gösterse, cinler yapıyor dese, inanırım. düşünsene sadece zihninle bir robotu kontrol edebiliyorsun.

    klavye yok, joystick yok. robotun bedeni, senin bedenin oluyor. yürümek istiyorsun ve robot yürüyor. sübhanallah. bir de bu sadece bir örnek.

    ruh hali de kontrol edilebiliyor. her duygunun oluşturuğu bir elektromanyetik dalga şekli var. mesela mutluluğun dalga şeklini beyne uyguluyorsun ve mutlu oluyorsun.

    neler yapılabileceğini düşündükçe insan heyecanlanıyor. umarım görmeye ömrüm yeter. bu konuyu çalışmak isterdim aslında, konunun insan tarafında olan bir kız arkadaşım vardı. ailem dışarıya kız vermez dedi, gitti.
  • muhendisler icin cok ilgi cezbedici bir alan. devreler yapar, componentler dizer, elektrigi verir ve aslinda yazdiginiz kodlarla elektronlara yon verirsiniz ya, iste onun organik olup kendi kendine calisanini incelediginizi dusunun, ozellikle bilissel yetilerin beyinde nasil bir algoritmayla calistigini ogrenmek heyecan verici degil midir?
  • yazilimcilar baktilar bu machine learning, robotic process automation vs. isleri mapping'le, if/else'le ancak bir yere kadar verimli bir sekilde ilerleyebiliyor; hatirlama, ogrenme gibi islemlerde beynin isleyisinden faydalanabilmek icin bu alana merak saldilar ve sonuc olarak alanin computational neuroscience diye bir alt dali bile olustu. yazilim dunyasinin bu alana yaptiklari yatirimlarla sinirsel aktivitenin cevre kosullarindan fazlasiyla etkilendigi, ornegin ogrenme isinin bir kisminin uyku sirasinda gerceklestigi anlasildi.
    yazilimcilara cok bir faydasi oldu mu emin degilim ancak bu alandaki calismalar sayesinde ve andrew huberman gibi biliminsanlari araciligiyla duz vatandas gunluk hayatinda sinir sisteminin saglikli bir sekilde islemesini saglamak icin denemesi bedava pratiklere dokebilecegi bilgilere ulasabiliyor.
    duaciyiz.
  • " jonathan lear'a göre "freud bugün yaşasaydı büyük ihtimalle herhangi bir terapist değil, bir sinir bilimci" olurdu ve bu da doğru görünmektedir." adam phillips - freud olmak bir psikanalistin gelişimi
hesabın var mı? giriş yap