• göz tembelliğinde etkisi kanıtlanmış fda onaylı bir tedavi yöntemidir. bilgisayar sistemine yüklenen bir program sayesinde beyine görme yeniden öğretilir. bu sayede görmede artış sağlanır.
  • bu işlemin uygulanabilmesi için gözün en az %20 görme oranına sahip olması gerekmektedir.

    edit: yine aklıma o gün geldi, umut verdiler 6 ay sonra ödeyebilecek duruma geldiğimizde tekrar gittim. o 6 ayın sonunda bunu dediler bana, aylar boyunca sevinçle geçirdiğim günleri yolda salya sümük ağlayarak yok ettim, bir anda mahvettiler.
  • göz tembelliği bulunan kişilere uygulanabilen ameliyatsız tedavi programı. paket halinde bir bilgisayar programı satın alıp, belirli periyotlarla doktor kontrolü altında uygulandığında, yüzde 10'a kadar tembelliğin azaldığı söyleniyor. yüzde 40 keskinlikte gören bir gözün yüzde 50'ye çıkması baya bir fark getirir.

    9-10 yaşına kadar göz tembelliği çeşitli yöntemlerle giderilebilmekte. tembel olmayan gözün kapatılarak tembel olana yüklenilmesi, gözlük tedavisi vs.. ancak yetişkin dönemde şu an için kesin bir tedavisi yoktur. bu gibi tedaviler denenebilir. denersem editlerim.
hesabın var mı? giriş yap