• new star soccer in son cikan versiyonu.
    ayni cm3 gibi basindan kalkilmiyor umarim bu da onun gibi bozmaz..
  • efendim,
    oncelikle new star soccer serilerinin en guzeli ve gelismisi oldugunu soyleyelim.

    eger playstation 2 nizi sattiysaniz, ve evde pc icin de oyun olmadigini farkettiyseniz, caniniz da cok sıkılıyorsa ve sensible soccer gencligindenseniz,

    iste new star soccer 3 !

    oyuna baslamadan once, mutlaka bir sekilde player register yapmaniz gerekiyor. bu durumda da ya oyunu satin alacaksiniz, ya da benim gibi zor da olsa bir registration code bulacaksiniz. valla ogrenci halimle odeyemezdim.

    herneyse,
    oyuna baslarken, belli sayida ability hakki veriyor, siz istediginiz ozelligi yukseltiyorsunuz. ben, her kategoride tek bir seye yuklenerek verdim bu haklarimi.

    bi kere, uyusturucu dan uzak durmak gerek. zira bir sekilde sezon icerisinde yakalanabiliyorsunuz. haaa, ama oyunu cok ilerletip cok fazla para kazanirsaniz uyusturucu kullanimi sonrasi hemen tedavi olabiliyorsunuz, verdiginiz para miktarina gore tedaviler var.

    oyunun zevki para kazandikca cikiyor.
    para kazanmanin yolu da tabii ki oyunlarda iyi performans. bu da gol veya asistlerle mumkun.
    oyundan sonra cikan gazetelerde de spor yorumcularinin begenmesi sizi, attiginiz gollere, verdginiz asistlere, kullandiginiz enerjiye, dogru paslara, ve en onemlisi rating puan iniza bagli.

    en kilit noktalardan birisi, sezon basinda anlasma yaparken goal bonus ile asist bonus u yukselterek teklif vermeniz takima. gol atmak baslarda zor olacagindan en azindan her asistiniz icin belli bi para almaniz iyi olacaktir.

    oyunun ilerleyen asamalarinda kazandiginiz paralarla binbir turlu araba, ev, ev esyasi, yaris ati veya atlari, malikaneler hatta ada lar almaniz mumkun, hem kendinize hem de dilerseniz ailenize, arkadaslariniza, varsa kiz arkadasiniza...

    kiz arkadasi edinmek basta zor. zira arabaniz olmasi, eviniz olmasi lazim. ve cok paraniz olmasi.
    haa bunu begenmeyen kizlar da var zira giyimini begenmedigi icin reddedebiliyo seni (hadi ordan aptal sarışın)
    cok para edinip özel uçak, zeplin, helikopter, ada vs.. aldıgınız zamansa sürünerek geliyolar. (biraz abarttım tabi)
    sonrasinda evlenme teklif edebiliyosunuz ve hatta cocuk istediginizi de belirtebiliyosunuz falan.

    bunun disinda arkadaslarinizla iliskinizi, ailenizle iliskinizi, kizarkadasinizla iliskinizi, medyayla iliskinizi vs. vs. gosteren chart lar var... onlara yapacaginiz ziyaretler ve alacaginiz hediyeler bunlari üst seviyede tutmaya yariyor. ozellikle takim arkadaslari ile iliskiler iyi olmali ki mac icinde bol pas versinler size.

    haa tabi bu yapilan tum ziyaretler enerji goturuyo ve size o haftaki maca baslarken az enerji ile baslamaniza sebep oluyo.

    oyunun kilidi zaten "enerjini" üzerine kurulu olmasi. onu iyi kullanan kazanir..

    ileride, stamina nız, strength inizi maximuma getirdikce oyun icerisinde enerjiniz daha az azalmaya basliyor.

    bunlar disinda sezon sirasinda, lig - kupa - sampiyonlar ligi- uefa - milli takim maclari oynaniyor. bunlardaki basarilar da cok onemli zira kariyerinize isleniyor. hangi ulkedenseniz, performansiniz iyi olursa o milli takima da cagriliyorsunuz.

    ---
    gelelim oyunun oynanabilirligine.
    sensible soccer sevenler cok sevecek dedik oyunu zira oyunun goruntusu zaten sensible ı cagristiriyor. ilk oynayan icin biraz zor olabilir, zira oyuncunun hizi gelisimi vs. de yavas oluyor baslarda.
    3 hiz derecesi var f4 ile degistirilebilen. en hizlida oynamak sureyi cok cabuk bitirdiginden mac sirasinda istediklerinizi yapamama durumu olabilir. en iyisi normal seviye.
    sezonluk hava durumu yaparsaniz yagmur yagma durumu da var.
    sensible daki gibi tum oyunculari idare etmiyosunuz haliyle, tek kisiden sorumlusunuz oyunun mantigi geregi.
    space tusu ile pas isteyebiliyosunuz her daim. ya da kendi topunuzu kendiniz aliyorsunuz.
    illa gol atmak degil, attirmak da cok onemli. ya da dogru paslar vermek.
    git gide oyuna alisiyor ve calimlar da atmaya basliyorsunuz.

    tum bunlar disinda iki mac arasinda training de mumkun. hem de kategoriler seklinde. ustelik bu trainingler sayesinde , o antreman sirasindaki ilgili ability de yukseliyor basarili olursaniz.
    boyle boyle giderek, oyuncuyu maximum yetenege cikarmak mumkun, tabi sabir ve beceri işi.

    sezon sonu transfer olmak istiyorum ya da kontrat yapmak istiyorum tuslarini kullanabiliyorsunuz. kontrati isterlerse yeniliyolar, istemezlerse bircok teklif geliyo birini seciyorsunuz.

    yazamadigim bi cok sey var ama,
    ozetle,
    eger can sıkıntınız varsa ve zaman gecirmek istiyorsaniz, dogru secim..

    not : cumleler arasi ingilizce kelimeler sokusturdugumun farkindayim ama oyundaki kelimeleri kullanmak istedim yabancilik cekmesin oynayanlar diye. *
  • bağımlılık yapan nefis bir futbol kariyer oyunu.
  • amateurden devam edildiği taktirde maç başına bir çuval gol atılabilecek bu yüzden derhal zorlaştırılarak kıvamlanması gereken oyun.
  • yillar sonra insana sensible soccer gunlerini hatirlatan muhtesem oyun. eski modelle joysticklerle daha keyifli olabilecek bir oyun.
  • bu oyun aynı bir cm, bir football manager ayarında kanıma girmeye başladı, 2 sene öncesinin new star soccer'ı ile geçen sene ve şimdi çıkan versiyonuna bakıldığında inanılmaz şekilde gelişen ve ilerleyen bir grafiği var. başından kalkılmayacak nitelikte fakat oyuna gelince amatör modda başlarsanız çok kolay oluyor, profesyonel olarak da çok zor olmuş ortası yok gibi. amatör başlayıp bir süre sonra profesyonele geçmek en mantıklısı gibi, bu arada kendinizi geliştirirsiniz ve alışırsınız. yalnız devamlı ilk 11 çıkarak kendinizi pek de geliştirmeniz mümkün olmaz enerjiniz yetmiyor. sonuçta güzel bir oyun kur ve keyfine bak yani.
  • takım arkadaşlaryla gidilen casinoda bir kerede 3.000.000 dolar kazanmak mümkün. özellikle at yarışında 100 ganyanlık atlara each way 5000 dolar yatırırsanız ve o at birinci gelirse bir sezonda takımdan aldığınız parayı tek bir yarışta kazanabiliyorsunuz.tabi gamblingin artmasından dolayı kız arkadaşınızla yaşayacağınız muhtemel problemleri baştan göze almak gerekiyo.
  • parayla herşeyin satın alınacağını gösteren süper oyun. kız arkadaşınıza 50.000 dolarlık bir altın kolye aldığınız zaman kız true love derecesine yükseliyor ve de ailenize ev araba gibi pahalı şeyler aldığınız zaman proud of oluyorlar.
  • oyunun 3.09 ve 3.11 versiyonlarını uzunca süredir oynayan birisi olarak nacizane görüşlerimi paylaşayım:

    eksileri:
    -oyunun motorunda bazı fiziksel yanlışlıklar var. (kaleciden dönen topların acayip sekmesi vs.)` :bir fizikçinin bilgisayar oyunlarına bakışı`
    -oyun bir yerden sonra çok bireyselleşiyor ve takım oyununu sevenler bayabiliyor.
    -her maçı oynamak zorunluluğu -teknik direktör hep sizi ilk 11 e koyuyor eğer bir sorun yoksa- sezonların çok uzun sürmesine neden oluyor. bundan kurtulmak için tüm enerjiyi antremanlara veya arkadaş görüşmelerine harcamak gerekiyor. sensible soccer'daki oynamadan sonucu gördüğümüz view result seçeneği olsa iyi olurmuş.
    -oyuncu isimleri telif haklarından dolayı değiştirilmiş. misal: ümit keren, hiinz, iloç, anelke, gökhen, alix vs.
    -para herşeyi satın alıyor. sevgiliniz ayrılmak üzereyken ona 100.000 lik bir hediye alıp ardından hemen çocuk
    sahibi olabiliyorsunuz. paranın alamayacağı şey yoktur dedirdiyor insana bu oyun.
    -kaleciye karşı karşıya gol atmak zor.
    -bunun için kaleci ve 3-4 oyuncuyu peşinize takıp çalım atabiliyorsunuz. bu noktada biraz gerçeklikten uzaklaşıyor.

    artıları:
    +futbolcu olarak kariyer yapmak birçoğumuzun hayali olmuştur. bu oyun bu yönü ile bu fırsatı veriyor.
    +boss protection mode var. işyerinde bile takılabilirsiniz
    +bağımlılık yapıyor. bunu neden iyi yönü olarak söyledim bilmiyorum.` :smiley`
    +aile, kumar ve sevgili ilişkilerini oyuna katarak sadece futbol odaklı olmayan bir yaşam simülasyonu oluyor.
    +bunu destekelrcesine düzinelerce değişik durumlar sunuyor ve tercih yapmanızı istiyor. yaptığınız tercihlere göre birileri
    mutlu birileri mutsuz oluyor.
    +cm'deki gibi bir yetenek puanlaması var. yalnız bunda 0-30 arası değerler veriliyor.
    +arkadaş ilişkileriniz sizin bazı mental değerlerinizi etkiliyor ve bunları maç içinde görebiliyorsunuz.
    +içki içmek güveninizi arttırıyor bu ilk 11 başlamak için çok önemli. ama içkiyi çok kaçırdığınızda maçta koşarken aniden
    yere kapaklanıyorsunuz. küçük bir ayrıntı olmuş bu ama güzel düşünülmüş.
    +3 seviye zorluk var. oyun içinde bunları diledikçe değiştirebiliyorsunuz. kariyerinizin ileriki dönemlerinde biraz daha zorlu mücadele isterseniz expert seviyesi tatmin edici.

    tavsiyeler:
    *oyuna 2. ligden başlayın çok daha keyifli bir kariyer oluyor.
    *seçmelerdeki tüm antremanları yapın hem iyi bir yetenek seviyesiyle başlıyorsunuz hem de klüp daha iyi bir kontrat öneriyor.
    *stamina, pace ve dribbling sonuna kadar doldurulmalı. bu her mevki oyuncuları için şart.
    *stamina bunların arasında ilk olarak tamamlanması gereken çünkü eğer enerjiniz yoksa ne maçlara çıkabiliyorsunuz ne de antreman yapıp kendinizi geliştirebiliyorsunuz.
    *defans: tackling, heading
    orta saha: passing, vision* , control
    forvet: shooting, control
    yetenekleri en başta söylediğim 3 tanesine ek olarak geliştirilmeli fırsat bulundukça.

    genel olarak oldukça başarılı bulduğum bir oyun. kick off ve swos'a çok benziyor ve o oyunları sevenler buna da bayılacaktır. *
  • hayırsız şerefsiz oyun.. ben 2. ligde 17 yaşımda bursaspor'da yıldızlaşiim..sponsorlar peşimde koşsun.. attığım gollerin verdiğim asistlerin sayısını unutalım.. sen tut dünya kupası için türkiye milli takımına çağırma beni. yapilir mi lan!! tamam ilk senemde çok şımarmış olabilirim. tamam gazetelere "kumar oynuyo şerefsiz" diye haberim de çıkmış olabilir.. ammaaaa. benim bi senede gösterdiğim gelişme herkesin gözlerini yaşartıyo. nası çağırmassın lan. boşuna mı konuşuyo hıncal kambuyu takıma çağır diye.
hesabın var mı? giriş yap