• nevizade sokaginda güzel 1 meyhane, ney'le mey'le tam adı, özellikle mezeleri çok güzel...
    (bkz: topik)
  • tek kusuru tuborg bira olan harika meyhane
  • yıllardır çizgisini değiştirmeyen, hatta neredeyse 10 yıldır çalışan garsonların bile değişmediği güzel meyhane. hele bir güveçte karidesi varki yeme de yanında yat, suyuna ekmek ban, doya doya ye..
  • degil nevizadenin tum istanbulun en muthis mezelerini yapan meyhanesidir bence. bir deniz borulcesi olsun, bir feslegen soslu mezgiti olsun, bir semizotu salatasi olsun istanbulun namli meyhaneleri eline su dokemez neyle meylenin. davut usta her aksam dokturmektedir yeteneklerini.
  • sahibi tamer balaban ın ağzından.

    "neyle meyle , 1992 yılı mayıs ayında açıldı . o yıllarda meyhane, öyle olmadığı halde , insanlara pek hoş gelen bir kelime değildi ve bayan da nevizade ' ye neredeyse girmezdi ... biz '' ney'le mey'le '' adını can yücel ' in neyzen tevfik için yazdığı bir şiirden esinlenerek koyduk . ve 1 sene kadar ney üflettik . mey vermeye ise bildiğin gibi devam ediyoruz ...
    neyle meyle ' yi açtığımız senelerde aynı zamanda sinema işletmeciliği ve film ithalatı yapıyordum ; 1994 ' e kadar böyle sürdü. daha öncelerde ise ; tiyatro oyunculuğu ve kültür merkezi işletmeciliği yaptım . çok merak ediyorsan , aslen '' kamu yönetimi '' okudum .
    ailede sadece ben bu işlerle ilgileniyorum ama önceki kuşaklarda olmuş.
    tiyatro , sinema camiası ve gazeteciler başta olmak üzere ; gelen ünlü arkadaşlarımız var ama tek tek saymak doğru olmayabilir . çünkü onlar biraz da rahat edebilmek için geliyorlar .
    fiyatlara gelince alkol abartılı olmazsa ; yenilene de bağlı olarak ; 2 kişi ort. 80-90 civarında bir rakama çıkılabilir .
    müşterilerden genellikle , temizlik , lezzet ve samimiyetle ilgili olumlu eleştiriler alıyoruz ; ki buna yabancılar da dahil . ancak son dönemde özellikle italyanlar yoğun ilgi gösteriyorlar . onların rehber kitaplarında yer alan birkaç yerden biriyiz .
    rezervasyon için tel : 212-2498103 ve 0533-3116351
    www.neylemeyle.com ya da info@neylemeyle.com"
  • alışırsanız başka meyhanelerden keyif alamazsınız. enfes mezeleri kadar, mustafa'nın fettah'ın guleryuzlu servisini de özlersiniz. o kadar sizin mekanınız olur ki bir yerde, nevizade'den gecip de ney'le mey'leye uğramazsanız mahcup hissedersiniz kendinizi. bazen sırf mezeleri için içmeye gidilir. özellikle feslegenli mezgit ve deniz börülcesi için... ha bi de dolma gibi olan turşu, bi de en başta gelen o soslu gibi peynir, ... sıcakları hiç saymayayım, zira agzım sulandı şimdiden. sokaktan darbuka-keman gir(e)mez içeri, sanat müziğinizi dinlersiniz siz, bazen ehil diller eşlik de eder. "yolluk" tuborg, evet, ama ne gam! siz de acıbadem veya -ev imalatı- vişne likörünüzü için kahvenizin yanına...
  • peynir pane, feslegenli mezgit ve bir de yanlis hatirlamiyorsam levrek karides sarmasi ile milleti kendine mudavim etmis sirin mekan.
  • sanirim hemen bitisiginde bulunan ve sokakla ayni ismi tasiyan "nevizade" meyhanesiyle ayni mekan, ya da mutfaklari veya sahipleri ayni en azindan. her ikisinin de mezeleri enfes, ayrica bir keresinde nevizade'deyken gelen kolonyali mendilin üzerinde neyle meyle yaziyordu, yoksa adam niye rakip restoranin reklamini yapsin. ayrica üst kattaki teraslari da neredeyse birbiriyle icice, hatta bir aksam biz nevizade'nin terasinda otururken yan tarafta neyle meyle'de oturan bir cift bizim masadaki bir mezeyi isaret edip aynisindan istedi. velhasil severiz kendilerini.
  • 1 aya yakın bir süre içerisinde terası hizmete girecektir. (mustafa bey in yalancısıyım)
    sevenlerin gözü aydın.
hesabın var mı? giriş yap