aynı isimde "neymiş bu yapısal reformlar (video)" başlığı da var
  • liyakat neden önemlidir sorusunun cevabı. işin başına getirdiğiniz kişi -ki damat- tedbirli bir ekonomi için alınması gereken önlemlerden bi haber. onu işin başına getiren kişi ise, ondan daha beter. şu anda ne yapılacağına dair en ufak bir fikri yok. din allah pazarlamaktan başka bişey bilmiyor.
  • cahil ve cıvık damadın sorusu; misal bir tanesi senin orada olmaman gerektiği!
  • bestesi j. r. r. tolkien
    güftesi gandalf'a ait bir orta dünya türküsü

    yapısal reformlar, yapısal reformlar
    tak yüzüğü kaç geliyor orclar.
    harun yahya, adnan oktar, kedicikler, aslanlar
    5,25 ten dolar alıp gülüyor suserlar.

    dik dur eğilme silkerler yeminle.
    40 yapar dedi 70'lik stepne.
    koltuk tatlı geldi kemale, merale
    bir twitle demir çelik girdi dübüre.
  • sunum yaparken donuna kadar terleyen, ismail türüt gibi habire sağını solunu peçeteyle silen, onlarca deneyimli iş insanının "yapısal reform" denen şeyi ilk kez duyduğunu ya da bu tabiri kendisinin bulduğunu sanan zevatın söylemi.

    sen sokakta topaç oynarken o insanlar dünyanın her köşesine mal satıp, yapısal reform denen şeyi öneri paketi halinde hükümete gönderiyordu beratcım.

    bu cıvıklığın, gevşekliğin nedeni de bunlardan bihaber olman belli ki. en kötüsü de içlerinde yürekli birinin olmaması ve çıkıp "sen neyin gevezeliğini yapıyorsun arkadaş? ekonominin tansiyonu nasıl düşürülecek onu izah et" dememesi..
  • zygmunt baumann ahlakın en geniş anlamda başkasına karşı sorumluluk hissi olduğunu söyler. bu sorumluluk hissinin en sıkıntılı hali dostoyevski'de görülür: herkes her şeyden sorumludur.

    ulusalcı sağ tapıncının bir kenara bırakıldığı bir düzende devlet de örgütlenmiş bir sorumluluk hissidir. bir işi yaparken kendini bilmediğin tanımadığın soyut bir insana veya kitleye karşı sorumlu hissetmek. devlet budur. yoksa "devlet aklı"ndaki ( ki dilimizde yerleştiren de mithat sancar hoca'dır sanki, yanılıyor da olabilirim) gibi bünyesindeki insanlardan bağımsız ulusalcı fetişizminden daha belirgin ve gericiliği bir doz daha açık sağ söyleme kadar yalanılan yüz sürülen "devletim" denilen şey bürokrasisi ve ordusu ile silahlı çeteden öteye gitmez.

    işte o konuşmanın ilgili anındaki tavır bize örgütlü sorumluluk hissinin bu toplumdan ve bu topraklardan tamamen ayrıldığını göstermektedir. bir daha bu tesis edilemeyecektir. ifade buna ilişkin umutsuzluğu da içermektedir.
  • yandaş beslemeyecen ve geleni gideni betona gömmeyecen. aha sana yapısal reform.
  • yasal hap kullanan birine ait söylem. devamında "nieymiş bu yapısal reformlar" der.
hesabın var mı? giriş yap