• boğaziçi üniversitesi'nde asistan olduğu yıllardaki bilgisayar hocamız. finalde biri benden çekmişti, sınav sonuçları belli olunca düşük not aldığımı gördüm (bu arada o yıllarda bilgisayar finali kağıt-kalemle yapılırdı). kendisine gittiğimde "kopya çekmişsin" dedi. "çekmedim, benden çektiler" dedim. "ben bilemem ki kim kimden çekti" dedi ve kısa kesip beni yolladı. zaten geçer not aldığımdan ve ortalama da umurumda olmadığından boşverdim.

    birkaç sene sonra abim elinde bir kasetle geldi, "bak yasak elma diye bir grup çıkmış" dedi. bir baktım, bizim hoca kulvar değiştirmiş...
  • 2 tane klibi var ve bu klipler tüm zamanların en iyi klipleri.
  • karnaval şarkısı ara ara aklıma düşen sanatçı. nefis bir şarkıydı ve nefis bir klibi vardı. o dönemlerden bunun kadar etkilendiğim bir de sibel alaş'ın adam'ı vardır, o kadar. çocuk/ergen halimle bile kaliteden anlarmışım, gurur duydum kendimle. yazık ki, serdar ortaç ve demet akalın'ın alıp yürüdüğü piyasada, artık ikisi de müzik yapmıyor. belki de bu yüzden yapmıyorlardır kim bilir?
  • seneler once planet isminde new age cagina denk dusecek bir album yapmis, arada advertoryal bazli muhtelif studyo isleriyle hasir nesir olduktan sonra esas sohretini super fm cingiliyla yakalamis muzisyenimiz.. kulliyen yasak elma procesi ve (album olarak karnaval ayni dolulugu hissettirmese de) cingene yuregim gibi sarkilari, hala ara ara hatirlanir, yadedilir bazi meclislerde..
  • ' dusmenin siniri yok ' diyerek durumu ozetlemis guzel bir abimiz.
  • bu ülkede kıymeti bilinmeyen iyi müzisyenlerden biri.

    90'lı yılları yaşamış olduğum için bir kez daha mutlu oldum. bu isimleri küstürmüş olmak ülke için büyük kayıp.

    bu sabaha yasak elma (süper fm jingle), çingene yüreğim ve karnaval eserlerini dinleyerek başladım. böyle kaliteli bestelere nasıl da hasret kalmışız.

    karnaval şarkısı ve klibi gerçekten zamansız.
  • çingene yüreğim ve karnaval klipleri çekileli yirmi altı yıl olmuş. günümüzde benzeri tek iş bile göremiyorum. hangi ara bu kadar kalitesizleştik arkadaş. yarı çıplak dansçıyı bulan dımtısdımtıs yardırıyor sadece.
  • karnaval'ın klibindeki makyajıyla, mimikleriyle, jestleriyle... ne zaman izlesem (ki birkaç gündür, günde birkaç kez izliyorum), "ulan bu herif ne biçim joker olurdu ya. heath ledger'la kapışırdı ciddi ciddi" dedirten deli güftekar, süper ses
  • 90'larda ortaya çıkmış, döneminin çok çok ilerisinde işler yapmış, çokça anlaşılamamış ve sonra da kaybolup gitmiş adam. yine o dönemde karnaval şarkısında popüler kültür arenamız -ya da medyamız diyelim- için söylediği "düşmenin sınırı yok" sözü, bugünler için bir öngörü hükmündedir. keşke yine bir şeyler yapsa da dinlesek, o köhne kahvehanede buluşsak. hadi be nezih ünen, seni çok özledik.
  • anadolu'nun kayıp şarkılarını bulan adam. filmle aynı anda çıkan müzik albümünün önsözünde projesini* şöyle özetlemiştir kendisi: "...bundan yaklaşık yüzyıl önce, teknolojik gelişmeler sonucu ses kaydedilir, kopyalanabilir, taşınabilir ve satılabilir hale geldi. plak endüstrisi kuruldu. her kültür kendi şarkılarını, müziklerini, seslerini kaydederek dünyaya yaydı. kültürler kültürlerle karıştı, evrimleşerek yeni kültürler oluşturdu. dünyanın en eski yerleşim merkezlerinin, dolayısı ile en köklü uygarlıkların beşiği anadolu hariç. neden mi? belki biraz değerini bilmediğimizden, biraz da geçmişteki siyasi kaygılardan. belki biraz da günün koşullarına, gelişmelere ayak uyduramadığından, modernleşemediğinden. işte bu nedenle yeniden ele aldık o şarkıları, türküleri. verebileceğimiz her şeyi verdik onlara müzikal anlamda. amacımız, müzik ve sinema boyutlarından oluşan anadolu'nun kayıp şarkıları projesiyle bu değerli mirasın yok olmasını ya da başkaları tarafından yağmalanmasını beklemeden harekete geçmek. eskilerin dediği gibi, anadolu'yu yeniden 'güneşin yükseldiği yer' yapmak..."
hesabın var mı? giriş yap