• 5 eylül itibariyle başlayacak, 2 şubat 2020'de miami'deki hard rock stadium'da noktalanacak olan sezondur.

    konferans bazında sezon favorileri :
    nfc east: philadelphia eagles - tahmin 11-5
    nfc north: minnesota vikings - tahmin: 11-5
    nfc south: atlanta falcons - tahmin: 11-5
    nfc west: los angeles rams - tahmin: 13-3**
    afc east: new england patriots- tahmin: 12-4
    afc north: pittsburgh steelers - tahmin: 10-6
    afc south : indianapolis colts - tahmin: 12-4
    afc west: kansas city chiefs - tahmin: 13-3
  • elle oynandığı halde adı football olan spor.
  • packers bears maçını sabırsızlıkla bekliyordum sonunda sezon başlayacak. (bkz: davante adams) tarafından gelecek 2 td görür gibiyim
  • 100. sezonu dün başlayan lig.
  • nfl'de sezonların tek yıl üzerinden adlandırlmasından dolayı başlığın doğrusu (bkz: nfl 2019 sezonu) olması gerekiyor.
    kaynak
  • patrick mahomes 'un no look pass ile dokturdugu bir mac oldu jags - chiefs maci *. chiefs 40-26 kazandi, afc'de gorusuruz *

    not: regular season'da jaguars formasiyla ilk macina cikan nick foles, touchdown ile sonuclanan pass sonrasi aldigi darbeyle koprucuk kemigini kirdi. kaynak
  • saçmalıklar silsilesi ile başlayan sezon.

    sakatlıklar:

    drew brees sakatlandı 6 hafta yok.
    ben roethlisberger sakatlandı sezonu kapadı.
    sam darnold öpücük virüsü kaptı 3-7 hafta arası yok.
    tyreek hill sakatlandı 6 hafta yok.
    nick foles'un köprücük kemiği kırıldı bu sezon geri dönebilir de dönmeyebilir de.

    takaslayın beni :

    antonio brown önce serbest bırakıldı ardından new england patriots ile anlaştı.
    jalen ramsey koçundan bıktığı için takasını istedi.
    jamal adams takasını istedi.
    jadeveon clowney, seattle seahawks'a takas oldu.
    minkah fitzpatrick, pittsburgh steelers'a takas oldu.

    noluyo birader :

    -miami dolphins saçma bir şekilde koca off season bittikten sonra takımı dağıtmaya karar vererek, son yıllarda eşi benzeri görülmemiş bir yeniden yapılanmaya girişti. takım bildiğin bomboş.

    - nick foles'un sakatlanmasının ardından onun yerine sahaya giren jacksonville jaguars'ın bu sezon ki drafttan 6.tur evet 6.tur seçimi gardner minshew seçildiği yere göre gayet iyi bir başlangıç yaparak amerikanın yeni gündemi olmuş durumda. ilk 2 hafta 488 yard pas %77 isabet, 3 touchdown pası ve 1 interception ile oynuyor. eleman bıyıklı, 80'lerin amerikasında yaşayan, tamamen farklı giyimi ile oldukça ilgi topladı.
  • besinci haftasi sonunda sadece iki takimin yollarina namaglup devam ettigi sezon. ilki tabii ki sanli new england patriots'umuz, ikincisi ise san franscisco 49ers. herkes kansas city chiefs ve patrick mahomes'un da bu grupta olacagini bekliyordu ama gectigimiz pazar aksami indianapolis colts chiefs'e deplasmanda surpriz sekilde celmeyi takti ve ilk maglubiyeti tattirdi.

    tabi patriots, 49ers, ve colts'un bu sezon ortak yani ne derseniz bir kac yil oncesinden su resme bakiyoruz ve o tarihlerde foxboro'nun kutsal topraklarinda goat tom bradyden feyzalmakta olan genc qb'leri goruyoruz. bugun jimmy g* 49ers'in jacoby brissett ise colts'un direksiyonundalar. once a patriot, always a patriot! yuruyun vatanseverler.

    ilk bes hafta sonunda durum boyle.
    (bkz: batı cephesinde yeni bir şey yok)
  • 6ıncı hafta sonu itibariyle neler oluyor, paylaşmak isterim..

    nfc east: sezona 3-0 ile fırtına gibi başlayan dallas cowboys, 3 haftadır düşüşe geçti ve new york jets yenilgisiyle iyice dibe vurmuş durumda. inişli çıkışlı devam eden eagles division favorisi olarak yoluna devam ederken, 11-5'lik sezon sonu tahmini eagles için bugün itibariyle sadece pembe bir masaldan ibaret..

    nfc north: eagles karşısında ezici bir oyunla galip gelen vikings'te ciddi toparlanma sinyalleri mevcut. green bay packers'ın tahmin edilemez hareketli hücum oyunları ve ligte üçüncü yılın geçiren aaron jones'ın ilk 6 hafta itibariyle 8 td'lık tahmin edilemez katkısı benzer şekilde devam edebilecek mi, hep birlikte göreceğiz. aaron jones dışında bir ekstra faktör bulamadıkları müddetçe gbp'nin 7inci haftadan itibaren düşüşe geçeceğini, vikings'in tahmin edilen seviyede 11-5 ile division'ı lider tamamlayacağını düşünüyorum..

    nfc south: sezon başında, atlanta falcons'un ilk 6 hafta sonunda new york jets ile aynı galibiyet yüzdesinde sahip olacağını tahmin edenlere öncelikle bol kazançlar diliyorum, güle güle harcayınız.. new orleans saints ilk 6 haftada en büyük iki sınavını rams ve seahawks karşısında vermişti.. rams maçında olduğu gibi, seahawks karşılaşmasını kaybetseler idi, bugün farklı bir yorum yapıyor olacaktık. 14üncü haftada deplasmanda san fransisco 49ers karşısına çıkacaklar. gelecek 6 haftada sf 49ers maçına dek ciddi fikstür avantajları mevcut fakat yine de gelecek 6 maçın tamamını kazanamayacaklarını düşünüyorum. bu hafta carolina panthers sf 49ers karşısına çıkacak, eğer cp sürpriz yapar ise division performans ivmesine göre no saints'e karşı psikolojik bir üstünlük sağlayabilir. tahminim panthers'in 11-5 gibi lider bitireceği yönünde, atlanta'nın esamesi okunmayacaktır.

    nfc west: açık ara en zor grup. seahawks hemen hemen her bölgede lig lideri oyuncularla yoluna yükselene bir ivmeyle devam ediyor. russell wilson gibi bir qb'e sahip iseniz her daim favorisiniz demektir. super bowl final biletinin ilkini bu gruptan çıkacak ilk iki takıma şimdiden ayırabiliriz.. sezon öncesi 13-3 w-l tahmini kuvvetle muhtemel gerçekleşecektir fakat sf 49ers veya seahawks lehine.. 6ıncı haftadaki rams galibiyetiyle sf 49ers bir adım öne geçti.. 10uncu haftada san fransisco'da oynanacak olan seahawks-49ers karşılaşması grup liderini belirleyici final karşılaşma olacaktır. rams'e bu sezon için şimdiden üzülerek rip diyorum.

    afc east: ne patriots sezona tayfun gibi başladı, defansları muazzam. sadece amerikan futbolu özelinde değil, tüm spor dallarına örnek teşkil edecek derece mükemmel defans yapıyorlar. hem de, defansif koordinatörleri brian flores'i miami dolphins'e, defensive line coach'ları brendan daly'i kansas city chiefs'e geçtiğimiz sezon sonunda kaptırmışken. kansas ve miami'nin defansif durumları bugün itibariyle tebessüm ettiriyor olabilir fakat devin mccourty ve jamie collins bugün itibariyle hücum takımlarının korkulu rüyası haline gelmiş durumdalar. bugünkü form durumu ve fikstür nedeniyle patriots 16-0 dahi yapabilecek güçte, 7inci şampiyonluklarını alarak nfl tarihine geçmek istiyorlar ve en büyük favorisi olduklarına şüphe yok. her şeyin ters gideceği günlük bir performans ile super bowl'un üzülen tarafı olacaklar gibi bir düşünce hasıl oluyor içten içe. yine de, go patriots!

    afc north: pittsburgh steelers için fikstür kurbanı mı oldu diyelim yoksa toparmaya mı başladılar diyelim açıkçası karar veremedim. ilk üç maçları patriots , seahawks, 49ers'e karşıydı ve tümünü kaybettiler. tersine 3'te 3 yapabilselerdi, patriots için söylediklerimizi steelers için söyleyip, nfl tarihindeki 7inci şampiyonluklarına uzanabileceklerine inanıyor olabilirdik. maalesef olmadı. 16ıncı haftada oynanacak baltimore ravens maçına dek baltimore'u kovalarlar fakat yetişemeyeceklerini düşünüyorum. baltimore ravens: 10-6.

    afc south: birbirine denk takımları barındıran bir grup diyebiliriz. ön plana çıkan takım yok gibi. fikstür çok kırıcı, mağlubiyet sayısı galibiyet sayısına denk bir takım dahi grup lideri olabilir. houston texans kansas'ı deplasmanda mağlup ederek büyük moral kazanmış olabilir fakat kansas'ın geçtiğimiz karşılaşma özelindeki hücum performansı ortada diyelim. tahminim: 9-7 houston texans.

    afc west: ligin en iyi oyuncusu patrick mahomes'e sahip olup, sezona houston texans havasında devam etmek gerçekten enteresan. kansas city chiefs'in yediğimden fazlasını atarım özgüveni bu hafta houston karşısında son buldu zannediyorum. chief playoff'a elbette kalacak fakat takım savunması olgusu mevcut seviyede devam ettiği müddetçe playoff'ta maç kazanabilmeleri de, super bowl da hayal gibi. kansas city chiefs: 10-6.

    sevgiler.
  • onuncu haftasi sonu itibariyle yenilgisiz takimin kalmadigi sezondur. dun aksamki macta 49ers kendi evinde seahawks'a kaybetti ve ilk maglubiyetini aldi.

    cogu divisionda cekisme zirvede. birinci ile ucuncu/dorduncu siradaki takimlarin iki macla ayrildigi divisionlar var. bu yuzden divisionlarini kim kazanir tahminlerini yapmak icin bile erken. ancak afc'de sanli patriots'umuz ile baltimore ravens, nfc'de ise sf 49ers, seattle seahawks, ve green bay packers iyi gidenler grubundalar. ocakta son dorde kalanlar bu gruptan cikarsa kimse sasirmasin.

    mvp yarisinda sezon basinda russell wilson onde gidiyordu, dun aksam 49ers'i evinde zar zor da olsa devirdi ama bugun icin gorusum lamar jackson'a donmus durumda. hayvan herif iki gun once icine marshawn lynch kacmiscasina su kosuyu yapti. bu adami secme firsatlari varken mayfield, darnold gibi qb'leri toplayan browns ve jets'in gm'lerine de ayri bir selam cakmak gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap