• en az rio karnavalı ve venedik karnavalı kadar ilgi çeken karnaval. bilgi şeysi
  • (bkz: oh nice)
  • bu yıl 17 şubat ile 3 mart 2018 arası düzenlenicek karnaval.

    bu yılın teması ise (bkz: king of space)

    bilgi : http://en.nicecarnaval.com/the-theme
  • sonunda temsilen halka eziyet eden kralın yakıldığı rengarenk eğlenceli bir karnaval.
  • hakkında 4 entry girilmiş, pek de umursanmamış görünen, avrupa'nın 2. büyük karnavalı. bu entry, karnavalın açılışına tam 12 saat kala sabah 2:29'da nice'de yazılmaya başlanmış olup, açılış kutlamalarının bitişiyle sonlanmış, deneyimler paylaşılmıştır.

    nasıl gidilir?

    istanbul'da yaşayanlar fiyatı da pek uçuk olmayan ist-nice bileti alabilir. baktınız pahalı, marseilles'e inip otobüsle karnavala ulaşabilirsiniz. baktınız bilet 400 euro'dan fazla ve paranız yok, kahramanlığa hevesiniz çok ve ultra ucuz gideceğim derseniz - trenle selaniğe, oradan otobüsle igoumenitsa'ya gider, feribota ancona'ya geçer, oradan otobüsle milan, milan'dan otobüsle nice'e ulaşırsınız (flixbus). aradaki maceralar da hatıra olarak sizle kalır, deneyimle sabittir, bir geminin bacasının altında yatıp buna isyan etmeyecekseniz, değer.

    ben arabayla 7.5 saat gittim. yolda giderken kazara aradığım katolik beyefendiye karnaval için 8 saat yol gideceğim söylendiğinde, gidilmesinin hiç gerekli olmadığını, zaten karnaval geleneğinin genel geçer avrupa katolikliğinde olduğu, nice'in neden 2 hafta kutladığını anlamadığını, bu işi italyanların (venedik karnavalı) daha iyi yaptığını anlatmasıyla çok kaçtı. morali bozmayıp sabahın 1:40'ına kadar da direksiyonu salladım. arabayla gelenler dikkat, 2024 yılı şubat ayı itibariyle hala milano-genoa-ventimiglia arası yolda tamirat devam etmekte ve kafası iyi italian stallionlar, kayseri'den kalkıp yük taşıyan tırlar ve benzeri alet edevat yolları kitlemekte. normalde 6 saat olacak yolu, 10 saatte döndüm.

    nerde kalınır?

    şubat nice'de in cin top oynadığı sezon olduğundan gecesi 300 eur olan airbnb'yi 50 dolara kaparsınız. denize sıfır, marina önünde devasa bi daireyi 2 gün için 200 eur'a kapatabildim. olabildiğince şehre yakın kalmakta fayda var, festival gecesi ortalıkta abuk subuk herşey olduğundan eve yürüyebilecek bi mesafede durmak lazım diye düşünmüştüm. fakat öyle olmadığı, etrafta çoluk çocuk, yaşlı ve nice'in nadir evsizleri olduğunu gördüm. dolayısıyla promenade tarafına yarım saat yürüme mesafesi kabul edilebilir sınır.

    ne giyilir?

    eğer böyle eventlere ne giymek lazım diye soruyosanız, karnavala gitmemişsiniz demektir - ki benim için de durum aynıydı, istanbul'da böyle fanki ortamlar pek olamadı. ideal olanı, baya konseptinizi belirleyip adam gibi üst/alt, ayakkabı, makyaj yapmak, hem ücretsiz festivale girersiniz (yoksa 10 eur bayılacaksınız), hem sosyalleşirsiniz, hem üşümezsiniz.

    ne yapılır?

    festival saat 14:30da garip bi açılış töreniyle başlar, oturur izlerseniz hepsi bu. yapabileceğiniz pek bişi yok, sinema gibidir. eğer paraya kıyıp, önceden de oturma alanı satın almadıysanız birilerinin omzuna çıkmanız tavsiye olunur, çünkü yol hizasından hiçbirşey görünmüyor. büyük karnaval arabalarının tepesi dışında pek bi manzaranız olmaz. bu noktada bikaç trick var, ama söylersek herkes yapacağından seneye bana yer kalmaz. hasbelkader izlerseniz fransızların eğlence kültürünün renkliliğine, sadeliğine, aslında çok disiplinli ama hiç kasıntı durmayan partisini keyifle izlerseniz.

    neler var?

    nice karnavalının konsepti, pop art. bu sene açılışı devasa bi luke skywalker elinde lightsaber'ıyla, kafasında pikachu, adını bilmediğim bi unicorn ve powerpuff kızıyla yaptı, fakat önünde sonic the hedgehog, ninja tosba michelangelo ve betty boopu eksik etmedi. arkasından devasa bi marilyn monroe (50 metre vardı) etekleri havada aramızdan süzüldü geçti. benzer ıvır zıvırlar yolda gezerken, arada bandolar, star wars karakterleri, bilumum darth vaderlar da eksik olmadı.

    ne yok?

    burası burning man ortamı değil, dolayısıyla çok sayko çılgın partileyen dilber, selfi çekerken çığlık basan hop hop kız, sixpack için 12 aydır gymden çıkmayan hormonlu kardeş yok. çok eğlenip insan gibi eğlenmeye gelen insanlar var ve hepsi kendi halinde.
hesabın var mı? giriş yap