• bu arayışların çeşitli hazır yöntemleri mevcuttur. bunları sıralayacak olursak:

    1-sözlük: (genellikle ingilizce-türkçe) bir sözlük ele alınır. rasgele karıştırılmaya başlanır. kelimeler telafuz edilir. ağza oturan, az biraz karizmatik, yer yer gizemli şekil bi isim seçilmeye çalışılır. ama kelimenin anlamı da önemlidir. "aha buldum süper karizmatik!" derken bi bakılır anlamına, "eşşeğin anüs çeperi" yazar misal. vazcayılır ondan. bi süre sonra sözlükten sıkılınır. diğer çözümlere başvurulabilir. ama yine de kayda değer bir yöntemdir.
    örnek: grotesque. görüldüğü gibi gayet karizma oranı yüksek, pek bilinmeyen, anlamı da (acayip, garip) suser'la uyum yaratabilecek bir nick. işlem bu kadar.

    2-müzik: derin manalar içeren, görenin "vohaa bu ne mına koyim çok derinmiş hoca!" diyeceği şarkı sözleri, şarkı isimleridir. grup adı çok kolaya kaçmaktır, pek seçilmez. çoğu zaman başarısız bir arayış girişimidir bu müzik camiası. sevmem.
    örnek: all apologies. işte bir nirvana şarkısı. ortamlara akmak bu nickle münasip. hem nirvana hayranlarına da daha ilk dakikadan golü atmış olacaksınız. manyak piyasa yapacaksınız. karının kızın haddi hesabı olmayacak. hayırlı olsun.

    3-sinema: aynı müzik örneğinde olduğu gibi film arşivleri karıştırılır. beğenilen ve "dolu" bir filmin karakteri olabilir, kısa bir replik olabilir, mekan ismi olabilir, o filmi açıklayan bir anahtar kelime olabilir. sık sık tercih edilen bir yöntemdir bu. çoğu zaman da başarıya ulaştırır nick arayanı. üstelik ortama dalındığında "aa senin nick şu şey filminin bilmemnesi diil miydi ya?" gibi merak uyandırırsa daha bi coşulur. çevre yapılır. daha bir sevilir nick.
    örnek: all work and no play makes jack a dull boy. karakter sığarsa gayet şekil bir nickname olabilir. bu tip nicklerin avantajı pek çok taraftan insan çekebilir, şansınızı artırabilirsiniz. örnekte olduğu gibi bu nicknamei seçen birine, hem kubrick, hem king, hem jack nicholson, herkeşler size özen gösterecek el üstünde tutacaktır.

    4-ironik kelime grupları: birbiriyle zıt anlamlı, ya da hiç alakası olmayan kelimeler (genellikle türkçe tercih edilir) yanyana getirilir. binbir türlü varyasyon denenir. akıldan yüzlerce kelime eşleştirilir. nicknamele sempati toplanmaya çalışılır. harf oyunlu cin nicknameler de bu kategoriye girer.
    örnek: suda boğulan marjinal balık. hem tezatlık, hem avayiplik, ilgi uyandırıcı dikkat, çekici bir nick işte. ama bu nicklerle insan batabilir de çıkabilir de. nick seçimine o yüzden (özellikle bu yöntemde) çok dikkat edilmelidir.

    5-sanat kokuyorum: "düşünen bir kişiyim, sanat kokan, edebiyat seven bir kişiyim" imajını ortama yaymak için tercih edilen, genellikle upuuzun süren giden kompozisyon nicklerdir. türkçe olmaları daha iyi olur.
    örnek: kokladığım her çiçekte ölüm tadı var. iştee! süper ötesi, aşık olunası bir nick. hem oldukça "loser", hem bir kompozisyon içeriyor, hem sanat kokuyor, hem de karizmatik. bu nickname ortamlarda iyi iş yapar.

    6-hiç kasamam: isimden de anlaşılacağı gibi hiç kasılmaz. kişi, kendine ait ismini, ya da ona benzer kendisini tanıtan bir bilgiyi ister düz, ister yamultup, süsleyip kendine nick olarak seçilebilir. ortama akıldıktan sonra etrafta canavar gibi nickler görünce pişman olunur bu nicklerden genellikle. tiksinilir. kişi kendini sıfır görür, önemsiz görür, mal görür.
    örnek: çukurcumalı79. kişinin takdirine bırakıyoruz. ama bence bi bok olmaz bu nickten. ortamlarda hor görür insanlar, parmakla gösterir, rencide eder.
  • mitoloji sözlüğü açılır, enteresan gelen birkaçı ayıklanır, anlamları okunur ve en güzeli seçilir.
  • saatli maarif takvimi dijital platforma taşınıp bugün online olan çocuklara nickler başlıklı bir çalışmayı henüz başlatmadığı için şimdilik ancak siber dede korkut web sitesinin kurulmasıyla çözüme kavuşturulacak sorun.

    henüz nickname edinmemiş kullanıcıların sitede oluşturdukları profile göre boy boylanacak, soy soylanacak; siber alem adı dede korkut tarafından verilen, yaşıysa allah'a havale edilen yeni bireyler kazanacaktır.

    misal ben klavyeye ilk dokunuşumda kurt sütü istediğim ve ilk modem driver'ımı kurduğumda sol avucumda bir kan pıhtısı belirdiği için siber dede korkut honour knowledge adını uygun görmüş.
  • bu eylem ne kadar uzun sürerse, hüsranla bitme olasılığı o kadar artar. ilk akla gelen nickler genelde daha etkileyici olurlar.
  • bazen sadece taninmak istemezsin
  • - abi be, sen biliosun bu işleri bana bi nik bulalımsana ?
    - hasta mısın olm sen, cıwır war, başka zaman...
    - abi yemin ederim bu alemde sana hayranım bi teq.
    - nelerle ilgileniosun söyle bakiim
    - farketmez abi, ilgi çeksin, böööle ilk görüşte hemen merak etsinler gelsin tanışsınlar
    - iyi o zaman senin adın bundan sonra mustafa nik olsun.
    - saol abi.. bunu unutmicam.
  • (ara: nick)*
  • bazıları kasar durur tek bir isim ile tum hayatımı, karakterimi, niteliklerimi, begenimi ve bilumum zımbırtımı ifade edebileyim diye aranır durur ama yoktur boyle bir kelime ki niye ozetlerle ifade edecez kendimizi,koy nick neymini nuriye yada husamettin ki soran olursa annatirsin secereni istersen.nickname ile karizma yapmak gibi bir kavram yoktur ,olamas..zaten bir nickname ile bir dunya ifadesi olamaz,bu nikdende anlam cıkarmaya calısanda salak olabilir anca..
  • oncelikle kitaplar sozlukler açılır ve arayışa geçilir. genelde favori grubunuzun vocalinin adı alınır (bkz: max) hoslandıgınız muzık turune gore "dj" "hıp-hopper" "metalmen" gibi nickler bulunur. olmassa karizmatik nickler bulmak için latince sozluk veya tıp kitapları açılır ve kotu bir hastalığın filan adı nick olarak secilir. veya okudugunuz bi kitaptan araklanır. (bkz: sardokar)
  • gerçek isminizi duyanlar 'ne bu nick mi?' gibi bir soru soruyorlarsa rahatlıkla sonuna bir s, x vs koyaraktan nick elde edebilirsiniz. tabii öncelikle ailenizin yaratıcı olması lazım burada.
hesabın var mı? giriş yap