• insan oglunun bir bilgisayar simulasyonunda yasadigini kantiladigini iddia eden sahis detayli bilgi icin
    http://www.simulation-argument.com/
    ilginc cok ilginc.
  • (bkz: mars'ta hayat olmamasını ummak)

    felsefeciler bu amcam gibi olsun gelip canımı yesinler, daha da bir şey demiyorum. adam haklı da demiyorum, bilhassa simülasyon argümanı konusunda, yine de pek güzel.
  • sürmekte olduğumuz yaşamların, bizim gelecek olarak düşündüğümüz yerde yaşayan insanüstü bir toplum tarafından geliştirilmiş bir bilgisayar programı olabileceğini ortaya sürmüş filozof.
  • özellikle drake denklemini düşündüğümüzde ortaya attığı simülasyon argümanın yanlış olma olasılığı çok çok az görünüyor. kısfmet.

    he ama schopehauer'den faklı olarak ne diyor tam anlayabilmiş değilim.

    (bkz: isteme ve tasarım olarak dünya)
  • superintelligence adli kitabini yeni okudum. bana biraz sikici geldi. kitabi elime aldigimda bilgisayar bilimcisi biri tarafindan yazildigini tahmin ediyordum. ancak kitabi okurken "lan sanki sosyoloji, feslefe ile ilgili biri yazmis bu kitabi" dedim ve gercekten de oyle cikti. guzel icerikler sunuyor, ama cok teknik detaya girmeden daha cok olaylarin nedeni ve nicininden ziyade "su olsa toplum ne hale gelir" tarzi sorularla ugrasiyor gibi geldi bana nick bostrom.
  • bir simülasyonun içinde yaşadığımıza dair ortaya attığı iddiasının değişmeyen sabitleri (dayanak noktası) türkiye ve beyaz futbol'dur. bu ikisinin olduğu bir evren, birden fazla evren söz konusu ise gerçekten bir simülasyona işarettir. çünkü böyle bir goygoy, böyle bir amaçsızlık, böyle bir işsizlik gerçeklikte söz konusu olamaz. bir başka ifade ile ne yazık ki çok gelişmiş bir uygarlığın yarattığı "bakalım ne olacak ehehehe" simülasyonuyuz. çok fazla fizik okumak ya da matematik ile alakası yok bu mevzunun, biraz türkiye'deki televizyon kanallarına, gazetelere göz atmak yeterli.
  • oxford üniversitesinde isveçli felsefe profesörü ve “future of humanity” (insanlığın geleceği) enstitüsünün kurucusudur. yapay zeka, simülasyon argümanı, varoluşsal risk (existential risk), insanlığın geleceği gibi fütüristik konularda çalışmalar yapmaktadır.
    link
  • bu hafta joe rogan experience'a konuk olan isveç doğumlu filozof.
    link: video
hesabın var mı? giriş yap