• sigara bırakma sürecinde nikotin bağımlısı kişide yoksunluğa bağlı pik yapan nikotin isteklerini bastırmada kullanılan nikotinli sakız. 2 ve 4 mg. lık formları vardır. normal sakız gibi sakkada sukkada çiğnenmez. sıkıysa çiğneyin. iğrenç acıdır. ağız içinde pastil dolaştırır gibi dolaştırılır. böylece nikotin denen illet mukozadan emilir. sigara isteği bastırılır.
  • bu tip nikotin sakizlarini kullanmanin en biline yolu da orjinal adiyla 'chew chew park' tir.
    1 veya 2 defa ciyneyip 1 2 dakika kadar kenarda tutarsiniz.

    genelde basarilidir bu teknik. ama cok kisa sure kenarda tutoysaniz sakizi, hickirik gibi seyler yapabilir.
    ayrica en bilinen yan etkisi kafayi bulmaktir.
  • bu seneki sydney hobart yat yarisini kazanan tekne. son 5 senede 2 kere yarisi kazanmistir bu tekne. bu seneki yarisi kazandiklari tekne 90 feetlik bir maxi ve yaristan yaklasik olarak 10 gun once suya indirildi. skipperlari fin ludde ingvall'dir.
  • 2004 sydney hobart yat yarisinda first finish yapmis ancak yuksek irc ratingi yuzunden overall ve division a birinciligi aera isimli tekneye kaptirmis olan 90 feetlik maxi.
  • sigarayi birakmayi nispeten kolaylastiran, icinde nikotin barindiran sakiz. sigarayi birakan kisinin ozellikle yemek yedikten sonra tutuldugu amansiz sigara icme istegini bir nebze kesmektedir.
  • (bkz: nicotinell)
  • sigarayi cidden birakmak isteyenlere cok faydasi olan bir ilac.

    velakin tutun cigner gibi kullanilmasi daha yararli olur kanimca yani salyanizi yutmayin tukurun,cunku yutunca midenizi yakiyor.ac karnina da cignemeyin midenizi deler gibi oluyor.
  • nikotin içeriği bakımından 2 mg ve 4 mg'lık paketleri var nicorettenin. sigarayı bırakmadan önce günde bir paket kadar içiyorsanız 2 mg'lık, daha fazla içiyorsanız 4 mg'lık kullanılması öneriliyor. nikotin ihtiyacını yok ettiği bir gerçek. bir de dil altı tableti varmış, ben de bugün keşfettim bunu. sakız çenemi yoruyor derseniz tableti kullanabilirsiniz. biraz hızlı çözünüyor ve sakız gibi uzun süre oyalamıyor ama aynı miktarda nikotin veriyor.
  • bugün bakkaldan iki paket lm almak yerine, eczaneden alacağım şey. evet, bırakmaya karar verdim.

    edit: buna para verip, sigarayı bunu kullanmadan bıraktım. bunu bıkmadan çiğneyecek adama saygı duyun.
  • nanelisi pek iyi değildir lakin çileklisinin tadı harika olan nikotin sakızı.normal olanı ise iğrençtir ve hayattan soğutur.sigarayı bırakmak için birebirdir gerçekten fakat el ve duman alışkanlığı adama çok koyuyor.
hesabın var mı? giriş yap