• 1962 doğumlu, felsefeyi popülerleştiren kitapları ile bilinen ingiliz filozof. a little history of philosophy isimli kitabı ülkemizde alfa yayınları tarafından 2015 yılında felsefenin kısa tarihi ismiyle yayınlanmıştır.
  • felsefenin kısa tarihi isimli kitabı güzel bir felsefeye giriş kitabı olmuş. virtual philosopher diye bir blogu var. ayrıca felsefe üzerine çok güzel podcastlerini de "philosophy bites" diye aratıp telefonunuza, tabletinize falan indirebilir ya da şuradan dinleyebilirsiniz.
  • philosophy bites isimli bir podcast programı vardır. her hafta bir yazar, düşünür davet edip 15 dakika konuşur.
  • sade bir dile ve içeriğe sahip popüler felsefe tarihi ve felsefeye giriş kitaplarının yazarı. felsefeye muhabbetiniz akademik düzeyde değilse iyidir hoştur. özellikle ortaokul, lise çağında kardeşiniz, kuzeniniz vs varsa mutlaka bir kitabını alıp hediye edin. felsefeyle tanışmak için güzel ve eğlenceli bir başlangıç sağlar çünkü.
  • felsefe ve felsefeye giriş için tavsiye edilen yazarlardan biridir. anlatımı ise sadece felsefe bölümü öğrencileri için değil, felsefeye ilgi duyan herkese hitap edecek nitelik taşır.
  • felsefeye giriş için okunabilecek 1962 doğumlu ingiliz filozof.
  • sosyal bilimlere ilginiz varsa, dalların oldukça eklektik olduğunu görürsünüz.
    örneğin, sanatla ilgilenen bir kişi belirli bir düzeyde sosyoloji, tarih ve felsefe bilmek zorundadır.
    felsefeye hiç ilgim yok, ancak öğrenmeye ihtiyacım var diyorsanız bahsettiğim o belirli düzey bu yazarın kitaplarıyla sağlanabilir.çünkü çok akıcı ve yalın bir anlatımı var.
  • felsefenin kısa tarihi adlı kitabını bir çırpıda bitirdiğim felsefeyi sevdiren yazar.
  • felsefeyi âvama anlatan bir filozof. felsefeye giriş kitabında olayları anlatırken verdiği basit örnekler karmaşık konuların rahat anlaşılmasını sağlamaktadır.
    ör: idealizm ve fenomenolojinin varlığa bakışını anlatırken sinema örneğini verir. hem idealizme hem de fenomenolojiye göre insanlar bir sinema içinde kapana kısılmışlardır. sinemanın dışına çıkılamaz çünkü sinemanın dışında bir şey yoktur. bir projektör filmin oluşmasını sağlar. idealizme göre kafanı başka yöne çevirdiğinde artık orada film yoktur. (nesneler algılanmadıklarında yokturlar. berkeley'in ünlü sözü "var olmak, algılanmaktır." sözü buna işaret eder.) fenomenolojiye göre sen kafanı çevirsen de film akmaya devam eder. (nesneler algılayandan bağımsız olarak vardırlar.)
  • yazmış olduğu kitaplarla felsefeyi anlamanız için elinden geleni yapmış yazar. felsefe serisinden eksik olan 2 kitabını da okuduktan sonra seriyi tamamlamış bulunuyorum.
hesabın var mı? giriş yap