• vokallerde "evergrey"den tom s. englund ve "at the gates"den tomas lindberg,gitarlarda "dream evil"dan gus g. ve "exhumation"dan marios iliopoulos,bassta brice leclercq,davulda "the haunted"dan per m. jensen'i bünyesinde barındıran century media records ile anlaştığı söylenen yeni grup.
  • in flames'in dikkatleri çeken prodüktör'ü fredrik nordstrom'da bu grubu prodükte etmekte (o ne demek ise). ki bu fredrik nordstrom ve stüdyosu, in flames'in en şanlı şerefli dönemlerinde grupla birlikteydi (baştan reroute to remain'e kadar)
    bunun için, (ve artı kadro için tabiki) kesinlikle şans verilmesi gerekilen bir gruptur bu. böyle biline.
  • albümün ilk şarkısını www.nightrage.com'a upload etmiş olan grup. evergrey'den tom englund'un vokalini merak ederken, bu şarkıda hiç clean vokal partisyonu olmaması üzdü ama şarkı genel olarak bakıldığında gayet enerjik, melodik.
    ama eğer albümün en iyi şarkısı bu ise, albüm hafif bir hayal kırıklığı olabilir.
    prodüksüyon'da beklenildiği üzere mükemmel.
  • piyasada bulunan melodik death metal gruplarından farklı olarak bişey yaptıkları söylenemez ama dinlediğim 3-4 şarkıyı baz alıp bişeyler söylemem gerekirse; deli riffler, mükemmel vokaller, kafaya çakılan davullar ve basslar. kısaca at the gates'in küllerinden deli bir grup daha doğmuş bulunmaktadır. bize de uzun ömürler dilemek kalmaktadır.
  • sweet vengeance adlı albümlerini çıkarmış olan,bünyesinde efsaneleri barındıran isveç melodik death grubu.
  • orjinalitesini ve güzelliğini vokalistlerinden** alan grup..
    hayır hayır gitarlar feci etkileyici, delicesine sağlam sololarla bezenmiş tüm albüm, ondan güzel..
    ya yok vazgeçtim davul muhteşem davul, ondan..
    ee..?

    amaan vazgeçtim süper grup işte duyup da dinlemeyen nolsun! (nolsun?)

    ve dimension zero ile (özellikle son albümle) fazlasıyla benzeştirdiğim kimi melodileri var (hatta benim eski flamesim gibi geldi çoğu yerde, kurban olurum olum, ölürüm ben öyle karmaya). artık kim kimden, neden etkilenmiş orasını sorgulamıyorum.. isveçli işte hepi topu bir bunların hehe

    fekat evergrey' den gelme bi dayı var, o başka bi tat katmış gruba. duygusallık vermiş, ayrı bi oricinıl ayrı bi içten olmuş parçalar tom englund' un sesiyle. artı iddia ediyorum, hayvanlık yapıp dağılmazlarsa bi kaç seneye şahane patlama yapar bu grup öyle böyle değil (ama bilirim ki barınmaz bu tomas bi yerde, illa bi kıllık çıkar). ve bana da yuh olsun ki bu kadar zamandır esgeçmişim bunları.. "swidişseverlik bu mudur domü bu mudur?" deseler, şura bi "yuh!" efekti olsa da yerleştirseler,
    boynum kıldan ince yani.. o derece utandım halimden..
  • yeni at the gates diyebileceğim, hatta yüzsüzlük edip at the gates'ten bile daha iyi diyebileceğim** yarmış swedish death grubu. tomas lindberg'in olduğunu öğrenince zaten daha dinlemeden tahmin etmiştim böyle olacağını...
  • fredrik nordstrom olmasaydı sanırım grup şu anki pozisyonunda olmazdı.
    grubun beyni marios illiopoulos, yunanistandaki grubu exhumation'daki elemanların grubu yüz üstü bırakmasıyla bu grubu dağıtıp, radikal bi karar alarak 2000'de isveçe yerleşmeye karar veriyor. öle zor zamanlar geçiriyor ki, oturacak evi, harcayacak parayı bırak, yiyecek yemek bile bulamadığı oluyor.. sonra rüyasını gerçekleştirme adına hiç bi zaman "siktir"'i çekmeyip devamlı yeni bişiler üretmeye çalışıyor. işte o sırada fredrik nordstrom imdada yetişip stüdyo'sunu kullandırtıyor, şarkı yazımına bile zaman zaman yardımcı oluyor, üstüne evergrey'den tom englund'u bir telefonla grubun clean vokal bölümlerini üstlenmesi için ikna ediyor. dünyanın en büyük metal label'larından olan century media ile de kontağı fredrik nordstrom sağlıyor. kısacası bu grubun arkasındaki itici güç, in flames, dark tranquillity, arch enemy, vs. gibi melodik death metal krallarının soundunu bulmakta büyük yardımları dokunan (ki bu aynı zamanda gothenborg sound'u oluyor) fredrik nordstrom'dur.
  • başarılı bi "intikam" hikayesi de diyebiliriz bu gruba.
    aynı dave mustaine'in metallica'dan atılıp megadeth'i kurup metallica'ya ayarın allahını vermesi gibi bişi.
    exhumanition'daki elemanlardan her türlü piçliği gören marios illiopoulos'un "siz siktirdiniz ama bu olay burda bitmez" cevabı. albümün ismi bile ona gönderme, "tatlı bir intikam".
    röportajları, makaleleri incelerseniz, marios illiopoulos'un gerçekten intikam için yanıp tutuştuğunu, eski elemanlara ayar vermek için uğraştığını görmeniz de güç değil. tüm şarkıların yazarı olarak marios'un bu duyguları (nefret, intikam, ayar verme çabası) böyle mükemmel bir debut albümü için tüm engelleri aşmış. üstüne metal piyasasının en mükemmel isimleri de albümde yardımcı olunca, ortaya böyle bi intikam albümü çıkmış. öle bi albüm ki, öle böle değil (ha?). marios bu eski exhumanition olayından öyle bi ders almış ki, tüm sözler tamamen bu ihanet olayıyla ilgili. pek ilginç, pek mükemmel.

    "liar, hypocrite, evil, self destructive, so full of jealousy.
    don't invade my dreams, just walk away."
  • son zamanlarda beni müzikal açıdan en çok tatmin eden albümlerden birine imza atmış*, şu sıralar aralarına henric carlsson adında bir basçı alan, aynı zamanda 2. albümlerinin kayıt çalışmalarının neredeyse sonuna gelen aşmış grup.
hesabın var mı? giriş yap