• yazar sosyolog fatma barbarosoğlu ve nazife şişman tarafından çıkarılan yeni bir dergi.
    gündelik hayatın hikayesini yazan bir dergi olarak tanıtılıyor.

    işte
  • ilk sayısı dolu dolu olan kaliteli ve keyifli dergi,
    biraz pahalıca yalnız *
    çizgisinin devamlılığını diliyoruz efendim.
  • kötü muhafazakâr dergiler zincirinin son halkası.
  • kötü kokulu kuşe kullanmaktan acilen vazgeçmesi gereken dergi. dergiye yaklaşmamla uzaklaşmam bir oldu. o kadar güzel kâğıtlar var, alternatif olabilecek.
  • "bir dekor nesnesi olarak #koçişler" başlığı ile beni benden almıştır tam yerinde bir gözlemdir.
  • bana mı öyle geldi bilmiyorum ama son üç sayısı acayip şekilde bozmuş olan dergi. köylüleri neden öldürmeliyiz dosya konulu sayısını bir hevesle aldım, sosyolojik boyuttan çok şair erbaş'ı ve ismet özel'i irdelemişler. yahu arkadaşım bu bir edebiyat dergisi değil ki. bizim bu başlıktan beklentimiz önceki sayılardan gelen beklenti ile; olayın gerçek boyutuna inen, yaşanmışlıklara değinen, işin sosyolojisi ile ilgilenen bir dosyaydı.

    sadece bu dosya ile ilgili değil sıkıntılarım. fatma barbarosoğlu bıraktıktan sonra dergi bambaşka bir dergi olmuş. piyasada böyle dergiler zaten gırla var. yani ihtiyaç olan böyle bir dergi değil. ihtiyaç olan fatma k barbarasoğlu'nun nihayetiydi
  • 4. yıl 37. sayısında tamamen kağıt ve görsel tasarımını değiştirmiş dergidir. dolu dolu içerikle, yeni yüzüyle karşımıza 2018 ocak ayında çıktı.

    derginin tasarımı simurg interdisciplinary studio tarafından yenilenmiş. buradan inceleyebilirsiniz.
  • dergi artık ahmet murat yönetiminde çıkmaktadır.
  • dergiyi ilk sayısından itibaren takip eden birisi olarak fatma barbarosoğlu'nun gidişene üzülmüş, ahmet murat'in gelişine de sevinmiştim. ancak şu çok aşikar ki, fatma hanım döneminde dergi, gözardı edilenler, benimsenmiş önemsizler, müslüman kadın ve erkeklerin sanal/toplum içinde hayatları, farkına varamadıkları gibi konuları üstelik kadın elleri değerek hazırlıyorken sonradan edebi ağırlığı daha ön plana çıkan bir dergi halini aldı. ne bileyim, kamusal alanda müslüman erkekler, sanal mahrem, hiç bir yerin vatandaşları, aradığınız ev hanımı artık burada oturmuyor sayıları ve diğerleri, konuları, araştırmaları ile çok güzel konulara parmak basıyor ve irdeliyorlardı. farklıydılar. bizi bilgiye doymuş dünyada yaşama sanatı sunuyorlardı kendi tabiriyle dergi. ahmet murat'lı son iki sayıyı takip edebildim doğrusu, ahmet hoca çok değerli bir şair ve insan ama dergide eski tat ve dosyaları alamadım. şark tarihi, edebiyatı vs. ağır basıyor dergide. bunlarda güzel konular ancak nihayeti sosyoloji ağırlıklı konulara sahip bir dergi olarak takip etmek daha zevkliydi.
  • gündelik hayat sosyolojisi üzerine titizlikle hazırlanan sayılarına dönüş yapmasını umduğum kaliteli dergi.
hesabın var mı? giriş yap