• videolarını ingilizce çeken hollandalı makyaj guru. henüz 21 yaşında ama ciddi ciddi yetenekli. bizim kızlar videolarını izleyip
    kendilerine uyarlayıp türkçe'sini çekiyorlar.
    (bkz: esinlenmek)
  • her videosunu "vaov" nidaları eşliğinde izlediğim guru. müthiş yetenek.
    keşke o dudak dolgusunu yaptırmasaydı. o sebeple midir bilemiyorum ama yüzü çok "ben makyaj yaptım" duruyor. her şey fazla fazla duruyor. hep bi "cakey" görüntü var. ten makyajında yoksa, göz makyajında var. garip.

    nikkieciğim eğer burayı okuyorsan *lütfen daha çok lady gaga makyajları yap. hatta şu oscar makyajını istesem çok olur muyum ? *
  • bu abla millet highlighter nedir bilmezken highlighter olayına girmişti. yüzüne ölümüne ama ölümüne gördüğüm en yoğun fondöten süren ablalardan biri. onun dışında eyeliner çekişinden alınacak dersler var. kadın resmen highlighter olayında glow değil blindinge geçti. çok iyi çok iyi.
  • (bkz: eurotrash)
  • bir erkek olarak makyajdan hiç anlamam, bu kadını izlerken çocukluğumda trt de çıkan ressam amca bob ross u izliyor hissine kapılıyorum, kadın bildiğin sanat yapıyor.
  • nikkie'nin yaptığı iş dışında bu denli "popüler" olmasının farklı sebepleri var.

    ergenliğinde kendine olan güveninin yetersiz olmasının etkisiyle, makyajın o özgüveni bulmasında yardımcı olmasının etkisi. hayır youtube'dan para kazanmadan öncesini kastediyor: makyaj yaptığı zaman kendini daha "iyi" hisseden birinden bahsediyoruz. bu açıdan benzer dönemlerden geçmiş/geçen herkesin sempatisini kazanmakta hiç zorlanmadı: bu açıdan disney misali müthiş bir başarı hikayesi.

    kişiliği: nikkie, komik bir kadın olmasının yanı sıra, duygusal ve "doğal" bir aura'ya sahip. (diva kimliğine sonra geleceğim.) konuk ağırladığı ya da konuk olarak katıldığı videolara bakarsanız kişiliğinin son derece uyumlu ve doğal olduğunu görürsünüz. bu açıdan diğerlerine "persona" olarak algılarken nikkie'ye "nikkie" olarak algılıyorum. ki kamera önünde bu kadar doğal olabilmek kendisinin bir diğer önemli başarısı bence.

    divalığı: işte buradaki asıl hedef kitle bitch'ler ve gay'ler. highlighter'ı, komikliği (ki "mama" kelimesini kullanmasına filan bayılıyorum), kendisiyle dalga geçmesi, tonlaması filan şahane. tam bir gay ikon. ki en fazla gay takipçiye sahip kadın youtuber'lardan biri olabilir. hatta öyledir muhakkak.

    tekniği: sırf fondöteni dudağına da sürmesi bile onu diğerlerinden ayırıyor. (siz de, en azından bir kez olsun, denediniz, biliyorum, gelin itiraf edelim.)
    onun dışında hakikaten iyi bir tekniği var. elbette çoğu zaman günlük olarak uygulanamayacak şeyler yapıyor ama pek çok teknik öğretti bence milyonlara.

    kısacası her şeyiyle tam 4x4'lük bir youtuber!

    hiç mi eleştirin yok? var, olmaz mı? misal ben sadece kendisini youtube'da takip ediyorum.
    çünkü instagram pozlarına bakamıyorum :/
    (biraz kezbanca geliyor. bunu söylediğim için üzgünüm, affet beni nikkie...)
  • videolarından gördüğüm kadarı ile boya badana işiyle uğraşıyor
  • makyajın kraliçesi denecek kadar yetenekli hatun
  • (bkz: zhikitutayroz)
  • 10 milyon aboneye sahip bir youtube kanalının sahibi. youtuber olmasının yanı sıra profesyonel olarak bu işi yapan bir makeup artist kendisi.

    gece gece videolarını izledim yüzüm güldü. ekşide de eğlenceli şeyler yazmışlardır bir bakayım diye geldim ama hüsran. makyaj konusundaki yeteneğinin tartışılması bile yanlışken biri çıkıp "şişko, gergin tabak suratlı" demiş kadına kaldı ki nikkie muntazam yüz hatlarına sahip bir kadın. onun tabak suratlı diye nitelendirilmesinin tek nedeni fazla kiloları olması.

    hiç tanımadığımız, bilmediğimiz insanları yerden yere vurmak milletçe hobimiz zaten ama bunu bu kadar tatlı, kendiyle barışması uzun zaman almış insanlara yapmak çok zalimce. kaldı ki kadın türkçe bilmiyor bile onu burada aşağılayacaksın da ne olacak? kadın okumayacak bile. buraya yazma mesaisi harcayacak kadar nefret etmiş olmak tuhaf geliyor bana.

    nikkie örneği çok basit bir örnek ama milletçe en büyük problemimiz bu bence. birilerini aşağılamayı, hor görmeyi marifet sayar olduk.

    edit: savunma derdine düşüp hiç makyaj tekniğinden bahsetmemişim. merak edenler zaten bakar ama minik bir spoiler vermek gerekirse glitter, glow, highlighter olaylarını pek sever kendisi.
hesabın var mı? giriş yap