• nikonun ilk autofocus tlelerinden biridir.tek rakibi 2.8 ed dir ki fiyat farki nedeniyle o da rakip olamaz.cok saglam bir kasasi vardir yanliz 750 gr bir agirligi vardir ki belki de tek handikapi budur.ne yazik ki cok az sayida uretilmistir.bazi orneklerinde af hatasi vardir kontrol etmek gerekir.sabit 4 diyaframi ile gonullerde taht kurar.inanilmaz keskin bir lenstir.siyah beyazda hayal bile edemeyeceginiz sonuclar verir.renklide ise renkler bir miktar soguktur.

    httinp://www.kenrockwell.com/nikon/70210f4.htm
  • aslında nikonun ilk otomatik odaklama yapabilen nikkor telesi degildir.

    nikon f3af icin üretilen 200mm f/3,5 nikonun ilk af lensidir, fakat sadece f3af kullanılması onu af olmaktan biraz uzaklaştırır.

    bu yüzden teoride ikinci, pratikte ilk af tele lenstir denebilir.

    aslında ucuz e serisi nikon manuel focus 70-210mm f/4 ile aynı optik yapıya sahiptir, ne hikmetse efsane olmuştur, (kenrockwell'in bunda etkisi büyük tabi, adam iki cümlü ile lensin ikinci el fiyatlarını katlamıştır. doğruyu söylemek gerekirse bende onun yazısını okuduktan sonra araştırmaya başladım, fakat almanya-ebay'de bile 2-3 ayda bir denk gelir, onunda fiyatı genelde hep şişer. buda ne kadar az bulunduğunu gösterir, çünkü en bilinmedik lenslere bile illa denk gelirsinizde bu lensi bi türlü bulamam.)

    plastik kasasıda bir eksidir, çünkü telelerin saglam kasaya çok daha ihtiyaçları vardır.

    en güzeli bir 80-200mm f/2,8 edinmektir, ilk modelleri hem uygundur hemde 2.8 diyaframla jilet gibi köşeleri keser geçer.
hesabın var mı? giriş yap