• kimdir bu nitelikli liseler?
    yeni liseye geçiş sisteminin yarım yamalak açıklanmasından mütevellit askıda kalan kısımdır "nitelikli liseler" ifadesi. sayın bakanın açıklamalarına istinaden, bundan böyle sınava girmek isteyenlerin sınava gireceği bir sistem üretmiş olduk. bunda sıkıntı yok. bu sınava giren öğrencilerin %10'luk kısmı sadece "nitelikli lise" diye tabir edilen liselere tercih yapabilecekmiş, işte işler orada karışıyor. "nitelikli liseler" diye tabir edilen bu okulların listeleri daha açıklanmadı acaba kim bunlar ya da çoğunluğu ne olacak.(bkz: imam hatip liseleri) yeni lise giriş sisteminde sınava girmek istemeyen öğrenciler bu "nitelikli liseler"e tercih yapamayacaktır ifadesi de ne kadar nitelikli oldukları konusunda insanı heyecanlandırıyor. o zaman akıllara şu soru geliyor eğer sınava girmeyen öğrenci "nitelikli liseler"e tercih veremiyorsa geriye kalan %90'lık kısım niteliksiz mi?
    açıklama bekliyoruz eyyyy yetkililer.
  • 2011 sonrası milli eğitim politikası adı altında anadolu lisesi sistemini tüm yurt sathına yayma ve liselerdeki başarıyı artırma amacıyla yapılan politikanın çökmesi sonucu 2017 itibariyle liselere giriş sınavı (bkz: teog) kaldırılmıştı.

    liselere sınavsız giriş sorunsalı ise herkesin kafasını karıştıracak bir mahiyet almıştı çünkü özellikle bu sene, çocuklar neye uğradığını şaşırıp hangi sınava ve hangi okullar için çalışacaklarını bilemez hale gelmişlerdi.

    işte tam bu süreçte bakanlık, nitelikli liseler adı altındaki okulların sınavla öğrenci alacağını, diğer okulların puanının olmayacağını belirtti.

    nitelikli okullar listesine şuradan ulaşabilirsiniz.

    işin en acıklı yanıysa, yıllardır siyaset uğruna bu okullarda ne tür bir nitelik bıraktılar? bu sorgulanmalıdır.
  • millî eğitim bakanlığının merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu’ndaki nitelikli okullar listesine göre 81 ilde nitelikli okullar arasına girebilen 298 anadolu imam hatip lisesi, 449 mesleki ve teknik anadolu lisesi bulunurken, tüm illerden en az 1 meslek lisesi ve en az 1 imam hatip lisesi yer alıyor. ve listede 34 şehirden hiç anadolu lisesi bulunmuyor.

    bu şehirler şunlar: amasya, ardahan, artvin, bartın, bayburt, bilecik, bolu, burdur, çanakkale, çankırı, çorum, edirne, erzincan, giresun, gümüşhane, ığdır, ısparta, karabük, karaman, kastamonu, kırıkkale, kırklareli, kırşehir, kilis, kütahya, mardin, ordu, rize, sinop, tokat, trabzon, tunceli, yalova ve yozgat.

    detay: nitelikli okullar tartışılıyor
hesabın var mı? giriş yap