• tam yerine rast getirip bizleri üzen ve müşteri kaybeden bardır.

    bir haftadır doğumgünü kutlamak için rezervasyon uğraşlarımız sonucu her seferinde işi yokuşa süren, resmen "gelmeyin lan buraya" demiş kadar olan çalışanlara sahiptir.

    önce 15 kişilik yer ayırtmak istediğimizde "sekiz kişiden büyük gruplara rezervasyon yapamadıklarını" belirttiler. biz de grubu 8+7 olarak ikiye böldük rezervasyon yapabilmek için. bu sefer "rezervasyonu yalnızca gününde yapabileceklerini" söylediler. ben burada işkillenmeye başladım fakat doğumgünü olan arkadaş ısrarla burayı istediği için eyvallah dedik, kutlama gününü bekledik. gün geldi çattı, bu sefer "8 kişi için 250 lira harcama garantisi verin, yoksa olmaz" dediler. belki de daha da fazla harcardık ama daha evvel hiç böyle bir davranışla karşılaşmadığımızdan -ki emin olun çok fazla değişik mekanda doğum günleri kutladık- tuhafımıza gitti ve garanti vermek zorunda olmaktan rahatsız olacağımızdan buna yanaşmadık. "o zaman rezervasyon yapamıyoruz" dediler, yapamadık. doğumgünü olan arkadaş hala burası için ısrar ettiğinden yine de barlar sokağının henüz yeni yeni hareketlenmeye başladığı erken saatlerde elimde pastayla gittim en büyük kaç kişilik masa olduğunu, doğumgünü kutlayacağımızı söyledim. kapıdaki arkadaş rezervasyon yapmadıysak almayacağını belirtti. rezervasyonu yapamayalım diye ne kadar uğraştıklarını anlatınca artistlendi, söylendi ve hiçbir şekilde yardım edemeyeceğini sert bir tavırla söyledi. bunun üzerine kafa göz girişmemek için acilen ortamdan ayrıldım ve doğumgünü grubunu başka bir yere yönlendirdik. gecenin sonunda 400 tl'ye yakın para başka mekanın cebine girdi.

    velhasılıkelam para kazanmak istemediklerini düşündüğüm, eskişehir'in en ilginç rezervasyon standartlarına sahip barıdır no 46.
  • bugün saat 23.00 sularında üç arkadaş mekandan içeri girdik, amacımız biralarımızı alıp oturup muhabbet etmek... kapıda hemen biri karşıladı, dibime kadar girip rezervasyonsuz alamayacağını söyledi. ama tabii söylemek var söylemek var. etrafta 5-6 boş masa olmasına rağmen en baştan "sizi almıyorum" tonuyla söyledi.

    buraya daha önce çok kez geldiğimizi ve böyle bir uygulamanın olmadığını söyledim. bu uygulamamız yeni değil dedi. "ne yani burada bu kadar boş masa var biz gelip oturamıyor muyuz?" dedim ve bir adım daha yaklaşarak oturamayacağımızı söyledi. bizde tatsızlık çıkmasın diye eyvallah dedik. kapının önünde no46 yı aradım ve rezervasyon yaptırmak istediğimi söyledim, içeride boş yer var arkadaşlar size yardımcı olur dedi telefondaki kişi.

    neye dayanarak bizi almadılar ve böyle komik duruma düştüler gerçekten merak ediyorum. kendileri bilirler, tek mekan orası sanki. kalitelerini belli ettikleri için teşekkür ederim. bundan sonra adım atmayacağız.
  • eskişehir'de düzenli olarak gittiğim tek mekan.

    kağıdımı kalemimi alıyorum layout sketchlerimi yaparken iki bira atıp sağı solu kesiyorum. bu güne kadar bir terbiyesizliğini görmedim.

    edit: sap ve tek gidiyorum.
  • eskişehir'de düzenli olarak gittiğim tek mekandı.

    kağıdımı kalemini alıp layout sketchlerimi yaparken iki bira atıp sağı solu keserdim. taa ki şu yeni yıl gecesinde "dur bi çıkayım da temiz soğuk yiyeyim" dediğim içinde bulunduğumuz şu ana kadar.

    anladığım kadarı ile mekanın işletmesi değişmiş; yerine de yetki bende insiyatif benim diyerek 20 yaşında ergen tavurlı çocukları kapıya koymuşlar.

    eskişehir'de müşteri memnuniyeti açısından uzak durulması gerektiğini düşündüğüm mekan.
  • istanbul'dan gelen bir yolgezer olarak bildiriyorum, kokteylleri cok guzel.
    universiteli mekani, benim gibi kendini hala genc hisseden beyaz yakalilar da ugruyor.
    muzikleri begendim, tarkan'dan, bonny m'e, oradan da cem karaca'ya kadar mevcut.
    mekani oneren yazar arkadasimiza tesekkur ederim. diverjans rotasyonel kendileri. kokteyller sonrasi nickini yazmak zor oldu.
  • eskişehir'de apotheke, salt&paper ile beraber en güzel kokteylleri yapan pub. herhangi bir önerim yok, gidip teker teker denemenizi öneririm. alt katta müzikler gayet güzel fakat üst kat biraz daha eller havaya konseptine doğru ilerliyor. girişte ise tipinize ve giyiminize göre seçiciler. geri cevrildigim hiç olmadı.
hesabın var mı? giriş yap