• özellikle büyk şehirlerde su yüzüne çıkan mantık hatasıdır. malum ülkede nüfusun yarısı büyük şehirde yaşıyor. bu şehirler sadece kalabalık oldukları için büyük değiller. hakikaten büyük alana da yansımış şehirlerdir.

    ilçe ve bölge bazında paylaşılan bu nöbet sabaha kadar sürmektedir. gel gelelim toplu ulaşım noktalarına uzak olan bir dünya eczaneyi göz önünde tutarsak, toplu taşımanın saatlerinin de sınırlı olduğu gerçeğini de ekledik mi, bu uygulama neredeyse sadece arabası olan vatandaşın işine yaramaktadır.

    gece saatlerinde ilaç satılmasın demiyorum. nöbetçi sayısı artırılmasından tutun, nöbetçi eczanenin mobil olmasına kadar pek çok çözümle iyileştiriebilir diyorum. ankara'dan örnekle, oturduğum muhite yakın eczanelerden üç tanesine nöbettelerken ihtiyacım oldu. biri çankayanın tepesinde, biri seyranbağlarında biri de birlik mahallesindeydi. arabam var gittim rahatça. olmasa ne yürümek mümkün ne bulmak. mesela çankaya'da tam atakule yanı bir meydancık var. dolmuş ve otobüs duraklarının bukunduğu merkezi bir nokta. diyelim ki o bölge için sadece meydandaki eczane kalabilir. nöbette elde edilen gelir ise mesele, o eczanenin gece geliri, sırayla civardaki eczanelerden birine verilsin.

    çözüm ve iyileştirme yöntemi çok. sadece mevcut zannımca yeterli değil.
  • nöbetçi eczaneye niye ihtiyaç olur? acil bir durum olduğu için. o yüzden öncelikle acil girişlerine çok yakın (yürüyüş mesafesinde) eczanelerden biri açık olmak zorundadır.
hesabın var mı? giriş yap