• her ne kadar isminin (bkz: nocturnal) türkçeye tercümesi "gece gelen panik" şeklinde yapılabilirse de aslında vakitten bağımsız, uyku halinde gelen bir panik türüdür. yaşanılışı sanırım şöyle özetlenebilir: uykudan ani bir çarpıntıyla uyandırır, bir müddet nefes alma zorluğu çektirir, epey korkutur ve en nihayetinde uyurken farketmeden panikten öldürür diye endişelendirip bir daha uyutmaz.

    (bkz: panik atak)
  • (bkz: niktofobi)
    (bkz: gece korkusu)
  • panik atağın gece olanı.

    belki'de içtiğiniz bir kahve* yada aşırı stres'in tetiklemesi ile gecenizi mahveden rahatsızlık.

    gece yatağınızın* sıcaklığı ve sessiz bir oda'da uyumak iyi gelicektir.

    böyle bir yakınmanız vr ise şurdaki* - **vidyolara bakabilir, sonrada
    '' mutlaka doktorunuza '' başvurun.
  • kaldığınız evden bir daha asla çıkamayacakmışsınız, oraya kilitlenmişsiniz gibi bir duyguyla birlikte aniden ve panik halinde uyanmamıza neden olan, klostrofobinin dibini yaşatan olay.

    belki de önceki hayatınızda haksız yere müebbet yemiş bir mahkumdunuz, kim bilir?
  • yks 2019 sonrasındaki üniversite tercih döneminde edindiğim rahatsızlık.
  • 1 yılı aşkın süredir mücade ettiğim anksiyete çeşidi.

    bendeki belirtilerini yazıyorum: ilk gece uykudan uyandıran kısa süreli nefes darlığı ile başladı. sonra tabi fiziksel olduğunu düşünüp bir çok test vs yaptırdık. akciğerden beyne kadar her yerime bakıldı. hiçbirşey çıkmadı. devam eden süreçte geceleri tam uykuya geçiş evresinde uyandıran bir garip durumla karşılaştım. kalp çarpıntısı desem değil, kalbin ekstra atımına benziyordu daha çok. günlerce uykusuz kaldım bu nedenle. çok nadir uyuyabiliyordum gece.

    gel zaman git zaman cipralex adlı bir ilaç yazdı doktor. onu kullandıktan bir süre sonra belirtiler azaldı. geceleri rahat uyuyabildim. nadiren nefes darlığı oluyordu.. aylar sonra bu kez de geceleri iki kolun uyuşması ile hastalık yeniden hortladı. bir süre devam etti, sonra yine kesildi. sonra bir daha başladı.

    son süreçte (mesela dün gece) bu kez gece aşırı üşüme, bazen terleme ve hastaymış gibi hissetme belirtileri var. beynin tam uykuya dalamaması ve aşırı rüya görme de buna ekleniyor zaman zaman.

    dediğim gibi bendeki çarpıntı gibi değil, başka bişey. ama sonuç olarak çok fazla tahlil yapıldı ve fiziksel bir bulguya rastlanmadı.

    benzer belirtileri yaşayan varsa yeşillendirsin.
  • uzun bir süreden sonra bu gece nüksetmiş rahatsızlığım, ilk defa 12 sene önce karşılaşmıştım bu hastalıkla, hayatımı o kadar altüst etti ki işimi bırakıp istanbul'u terkettim, 2 ay içinde de atlattım, bu süre zarfında birkaç defa çok hafif atlatmama rağmen 2018 yılında kafamı çok taktığım bir olaydan dolayı nüksetti, 1 yılı aşan bir süre ilaç kullandım ve 5 ay kadar önce ilaçları bıraktım, bu süre zarfında bir sıkıntım olmadı ama şu malum salgın olayı, işyerlerinin kapatılması ve çoğunlukla evde vakit geçirmemizden dolayı sıkıntı yaptık ve buna sebep tekrar yokladı büyük ihtimal..
  • tam uykuya dalmak üzere olduğum anlar... ya da yeni daldığım vakitler.birden aklımdan binlerce düşünce geçiyor. kaygılar korkular değil. hepsi saçma. izlediğim tv programındaki görüntüler geliyor veya gün içinde kafama takılan bir olay. kalbim adeta bağımsızlığını ilan edercesine çarpıyor tekrar uykuya dalacağım olmuyor. düşünceler beymimi kemiriyor. nefes almakta iyice zorlanıyorum. kalkıyorum kalbimi hissetmiyorum sanki kalp krizi geçiriyormş gibi. panik atak olduğunu o an fark etmiyorum. mutfağa koşuyorum kalbim artık en son raddede hızla çarpıyor atak en yüksek noktasına geliyor. su içiyorum ve kalp ritmim yavaş havaş azalıyor. nefesim düzene giriyor. ama etkisinden çıkamıyorum. yorgunum sanki üstümden tır geçmiş gibi...
  • bu gece yine dürten hastalık, 28 marttan bu yana bu üçüncü oluyor, nefes egzersizi ve yürüyüş ile yaklaşık 15 dk içinde çarpıntı ve diğer belirtilerinin üstesinden gelsem de, atak geçirdikten sonraki uyuyamama sorununa bir çare bulamadım, şuan itibariyle 3 saat olmasına ve gözlerimden uyku akmasına rağmen uyuyamıyorum..

    seyise123'ün dediği gibi uyumaya çalıştığım anda aklımdan geçenlerin haddi hesabı yok, şu zihin boşaltma işini beceremiyorum..

    ertesi günümde ruh gibi geçiyor, anca bir sonraki güne normal başlayabiliyorum..
  • son günlerde yaşadığım ilginç ve sinir bozucu durum.

    uykuya dalış anında veya sonrasında, yani bilinç dışı evreye geçerken beyin sanki bir sinyal gönderiyor ve kalpte garip hisler oluşuyor. daha çok heyecan hissi gibi ama aynı zamanda kalp duruyormuş gibi de bir his. çok rahatsız edici. bir türlü uykuya tam olarak dalamıyorsun. ve bu neredeyse tüm gece sürüyor.

    1 buçuk sene önce de olmuştu. kalp beyin akciğer dahil olmak üzere tüm tetkikler yapıldı. yaşayan varsa yeşillendirebilir.

    edit: yaşadıklarım yüksek ihtimalle uyku apnesi kaynaklıymış. uyku labaratuvarında yattım ve orta dereceli uyku apnesi teşhisi kondu. şu an horlama protezi yaptırıyorum. sonuçlarını yazarım.

    edit2: horlama protezi hayatımı kurtardı diyebilirim. tüm şikayetler ortadan kalktı.
hesabın var mı? giriş yap