• az önce müjdeli haber geldi, sadece wi-fi versiyonu $149, 3g'lisi $199 oldu.. pek güzel oldu..
    http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp

    türkiye'de hala daha 550tl+kdv ile alet kakalamaya çalışan terbiyesiz insanlara kapak olsun.. e-kitap olayı böyle ucuz alet satılarak alışkanlık haline getirilir.
  • 1.5 update i ile canavarlaşan, kendinden geçen, insanın en yakın dostu köpeklerdir tezini "nook da olabilir arada bir muamma var" diye irdelememe neden olan bir cihaz.. normal bir kitapla denedim, nookun çevirdiği kadar hızlı çeviremiyorum sayfaları.. bir de şu ebook satan idefix gibi, dnr gibi şirketler daha geniş bir kütüphaneye sahip olsalar iyice tadından yenmeyecek.. insan bir nazım hikmet yüklemek, yaşar kemal'in külliyatini aygıtında bulundurma, adalet ağaoğlunu tekrar tekrar okumak, icabında babasına hanefi avcı okutmak istiyor ama yerine kıytırık kıytırık, normalde 50-100 anca satacak kitaplar arasında seçim yapmak, ya da istediklerimizi korsan indirmeyi göze almak kalıyor.. türkçe korsan kitapların da türkçe karakterlerle veya sayfa düzeni konusunda sorunu oluyor.

    özetle aygıt muhteşem, hatta dillere destan.. yarın çocuklarımız bir epik hikaye olarak anlatacaklar nookun yer yüzüne inişini.. ama işte şimdilik içerik inanılmaz zayıf.. öyle böyle değil.. ha tabi benim mükemmel bir ingilizcem olduğundan direkt "ölmeden önce okunmasi gereken 1001 kitap" diye bir rar indirip 160mb a gömdüm içine acaip mutluyum.. oh bebek..

    edit: gelen sonsuz soru üzerine cevabim "evet dnr ve idefixe kitaplarını epub formatinda satiyor ve bunlar nook ile uyumlu. ama iclal aydın kitabi felan satıyorlar :(("
  • turkce karakterleri tanıması için iki yolunuz olan cihaz.

    1. reader uygulamasını arşiv olarak açıp içerisindeki font kaynağını değiştirebilirsiniz. bunun için uygulamayı cihazdan adb ile indirip, değiştirip sonra yeniden yüklemeniz gerekiyor. makul bir çözüm gibi görünüyor, ancak ileride ne gibi komplikasyonlara yol açar, tam emin değilim. yeni firmware ile başağrısı yapabilir.

    2. cihazın hafızasında bir seri türkçe karakter içeren ttf dosyası koyup, okumak istediğiniz epub dosyasını arşiv olarak açıp, içindeki css dosyasını bu fontları kullanacak şekilde güncelleyebilirsiniz. bu tamamen masum bir çözüm, komplikasyon yok, ancak her epub dosyasında aynı şeyi yapmanız gerekiyor. seçim sizin.

    bunları yapmak için bir kılavuza ihtiyacınız olabilir, bu durumda, aramaya inanmanız gerekiyor.
  • bugüne kadar yapılmış en güzel e-kitap okuyucusu. amazon'un ürününden farklı olarak tek hesaptan değil farklı hesaplardan aldığınız kitapların kiralanmasına izin veriyor; ikinci biri o sürede okuyabiliyor yani kitabı. çiftler için süper.

    wi-fi ile b&n mağazalarında istediğiniz bir kitabı seçip okuyabiliyorsunuz orada. tıpkı kitapçıda gezer gibi. pdf desteği de var. android kullanıyor. alt kısmı dokunmatik ve renkli.

    10 gün pil ömrü var (çüş..)

    http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp
  • gittigidiyor da esamesi okunmayan, sahibinden.com da ise kullanılmış simple touch modelleri bulunan elektronik kitap okuyucu.

    glowlight modelinden elinde olup da memnun olmayan veya sıkılan vs olursa mesaj atabilir, "getirtebilirim hacı" diyenlerin ayrıca başımın üzerinde yeri var.
  • simple touch, color, tablet gibi çeşitli ürünleri olan barnes&nobles markası.

    amaç kitap okumak ise simple touch modelini oldukça uygun fiyatla edinebilirsiniz. amerika fiyatı 99 usd. kitap okumayı seven insansanız kendinize vereceğiniz en güzel hediyelerden biri olduğunu söyleyebilirim. e-kitap konusunun çokça tartışıldığını gözlemliyorum, okuyun da nasıl okursanız okuyun. benim için biri diğerinin yerine geçmeyecek fakat yanımda taşımaktan memnuniyet duyduğumu ileteyim. amaç alternatif yaratmak, daha kolay taşımak, bir sürü kitabın yanınızda olmasını sağlamak vb ise tam size göre, aramda gönül bağı bile oluştu öyle diyeyim.

    edit: burada nook ve kindle yarıştırmak için yazmıyorum fakat yanlış anlaşılmalar da olmasın; nook simple touch ve kindle'ın standart modelleri e-ink kullanıyorlar ve ekranları kitap okumaya bundan sebep oldukça uygun. nook'un simple touch modeli yani son modeli sanırım en hafif okuyucu şu an, ya da okuyuculardan biri diyeyim, 213gr. renkli ekran olanı nook color ve nook tablet gibi ürünler ki bunlar da ekitap için bence uygun değiller, zira e-ink teknolojisi kullanmıyorlar.
    ben nook'u tercih ettim, bundaki sebep nook'un epub desteklemesi idi. d&r ve idefix 'in sattığı kitaplar nook için uygun, kindle için bazı çözümlerle uygun hale getirilebiliyor ki ben uğraşmak istemedim. şu an bu kaynaklar yeterli mi (satılan ekitap çeşitliliği)? hayır ama hızla gelişeceğini düşünüyorum.

    onun haricinde satış oranları belli ve özellikleri ile ikisi de alınası ürünlerdir.

    son söz: e-reader bana göre değil diyenlerin baktıktan ve bu aletleri gördükten sonra yorumları benim için geçerli, zira görene kadar ben de okunmaz vs diye atıp tutuyordum. ha görüp de yine aynı şeyi söylüyorsanız saygım sonsuz, tercih meselesi..zaten ben normal yani basılı kitap almaya son diyenlerden değilim..
  • halihazırda kullanmakta olduğum first edition için izlenimlerim;

    * cihazın şarj süresi abartıldığı kadar uzun gitmiyor. bunun başlıca nedeni, cihazın, e-ink ekranının yanısıra renkli ve aydınlatmalı, dokunmatik bir ekrana daha sahip olması. güç ayarlarından bu ekranın kararma süresini minimumda tutarsanız şarj süreniz de haliyle uzuyor. 700 sayfalık bir kitap okumaya kalkarsanız ve bu işleme tam dolu şarj ile başlarsanız kitap bitene kadar en az bir ya da iki defa şarj etmeniz gerekecektir. bu rakam okuma hızınız, karakterleri küçülterek ekrana daha fazla veri yansıtarak sayfa değiştirme sıklığını değiştirmeniz, kitap okurken müzik dinlememeniz gibi etkenler ile değişkenlik gösterecektir.

    * dokunmatik ekran kullanışlı ancak internette gezinirken aynı şeyleri söylemek mümkün değil. web sayfasının bir kısmını bu ekranda görüyorsunuz ve interaktif işlemleri de bu küçücük ekran ve yalnızca belli bir kısmı görünen ekran üzerinden halletmek zorunda kalıyorsunuz. web sitesinin yüklenmesi esnasında e-ink ekranın sürekli yenilenmesi nedeniyle pek kullanışlı olduğu söylenemez. sürekli okuma yapabileceğiniz statik web sayfalarında belki kullanılabilir.

    * içerisinden çıkan wall charger ülkemizdeki şebeke ile uyumlu değil. en azından direk prize takma şansınız yok çünkü abd standartlarına göre imal edilmiş. basit bir çevirici ile kullanılması mümkün olsa da şimdiye kadar pek ihtiyaç duymadım. nokia telefonumun şarj cihazı da nook'un pilini doldurmak için yeterli oluyor. zaten kitap yüklemesi/düzenlemesi yapmak için pc'ye bağladığınızda da cihaz usb üzerinden şarj oluyor.

    * bir çok dosya formatını desteklese de türkçe kitaplarda karakter sorunu oluşuyor. neyse ki daha önce de anlatıldığı gibi calibre programına yüklenecek yardımcı bir css ile bu sorunun önüne geçilebiliyor. yalnız ne kadar uğraştıysam da kütüphane'de kitap isimlerinde meydana gelen türkçe karakter sorununun önüne geçemedim.

    * aydınlatmaya gerek duymadığı için e-ink teknolojisi gözleri yormuyor. ve yine aydınlatma olmadığı için gece karanlıkta okuma yapmak mümkün olmuyor. karanlıkta okuyabilmektense göz sağlığını yeğlerim doğrusu.

    * müzik çalarını hiç denemedim, yorum yapamayacağım.

    çeşitli olumsuzluklarına rağmen kesinlikle elimden düşürmediğim bir cihaz haline geldi. bir süre ereeder lite 2 kullanmıştım. aradaki fark anlatılmaz, ancak yaşanır.
  • 1 hafta önce amerikaya giden bir arkadaşım tarafından simple touch modeli elime ulaştı ve 1 hafta ardından kendisine aşık olduğumu söyleyebilirim.ipad 2de aynı gün elime geçmişti ama nook dururken ipadde hiç bir şey okuyası gelmiyor insanın.usa dışını desteklemediğinden korktum b&n'den hala alışveriş yapamadım onun yerine epub dosyalarını torrentle indiriyorum bulamadığım kitap çıkmadı şu an gerçi aradığım kitaplar genellikle bestseller olduğundan da kaynaklanabilir bu durum.bir kaç türkçe kitapta indirdim türkçe karakterlerde hiç bir sıkıntı yok.calibre programıyla hallediyorum her şeyi books for itunes gibi bir şey bilgisayarı nerdeyse hiç kasmıyor onun kadar zahmetli de değil yeme de yanında yat. pdf formatlı kitapları epuba çevirince sorunsuz okunuyor ama dergiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.çift sütunlu, bol tablolu,resimli yada punto farklılıkları çok olan bir pdf dosyasını hiç okumayın daha iyi öyle de dertli. bunun dışında bir de versiyondan kaynaklandığını düşündüğüm bir memory card problemi var.dosyaları kartın içine atsam nookta görünmüyor calibreden atmaya çalışsam kartı okumuyor ama şu an için problem teşkil etmiyor çünkü bir epub dosyası yaklaşık 200 kb nookun kendi hafızası da sanırım 1 gb istersem içine 1000lerce kitap sığdırabiliyorum. müzik yüklemek isteyenler için sıkıntı olabilir ama ben olsam e-readerda müzik dinlemezdim. aleti fazla didik didik etmedim içine 150 kadar kitap yükledim 300 sayfalık bir tanesini de okudum.gözü cidden yormuyor normal kitap sayfası gibi öyle ki ışık aparatını almadığım için çok pişman ettirdi.şarjı için hiç bitmeyecek gibi duruyor diyebilirim 400 sayfa civarı okudum şarjı milim oynamadı durum sinir bozucu bir hal aldı gözüm ikide bir şarj sembolune takılıyor ne zaman azalacak diye ama yok bana mısın demedi. sonuç olarak kitap okumayı sevenler mutlaka alsın hem ucuz hem de pratik.

    edit: idefixten satın aldığım kitaplarda hiç bir sorun yaşamadım epub formatında olduğu için direkt yüklenilebiliyor.
  • turkce karakterleri tanimayan bu guzelim alette turkce kitap okuyamiyorsunuz haberiniz olsun; dun ince memed'i atayim dedim hic hos olmadi.. gerci demisti kendileri de bati avrupa dillerini destekliyor sadece diye.
hesabın var mı? giriş yap