• nor zartonkun bir projesi olarak yayın hayatına başlayan internet radyosu. şimdilik test yayınında ve akşam saatlerinde yayın yapıyor.
    http://www.norradyo.com/
    web sitelerinde kendilerini şöyle tanıtıyorlar:
    "nor radyo başta türkiyeli ermeniler olmak üzere anadolu coğrafyasında yasayan tüm halkların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve kültürlerini paylaşabilecekleri bir internet radyosu projesidir.

    nor radyo, çok kültürlülüğün ve bir arada yaşamın sesidir. bu bağlamda milliyetçiliğe, her türlü, ırksal, etnik, cinsel ayrımcılığa karşı barış, özgürlük, eşitlik ve kardeşlikten yana tavır alır.
    bu ortak paydaları paylaşan ve kültürel zenginliğini paylaşmak isteyen tüm dostlar bu özgür platforma davetlidir."
  • tattırdığı ezgilerlerle beni benden alan internet radyosu.
  • an itibariyle 'eğitim sistemi üzerine' hoş muhabbetlerin döndüğü, http://www.norradyo.com/ dan dinlenebilen radyo.
  • sinema salonlarında duyduğumuz ezgileri keyifle dinleyebileceğimiz pelikülün sesi adlı programın pazartesi geceleri dinlenebildiği radyo.
  • “çok kültürlülüğün ve bir arada yaşamın sesi” şiarıyla yayın yapan nor radyo, 15 kasım 2010 pazartesi günü yeni yayın dönemine başlıyor.

    başta türkiyeli ermeniler olmak üzere anadolu coğrafyasında yasayan tüm halkların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve kültürlerini paylaşabilecekleri bir internet radyosu olan nor radyo, yeni yayın dönemini yeni programlarla karşılıyor.

    yedi dilde yayın

    nor radyo 15 kasım pazartesi gününden itibaren yedi dilli yayına başlıyor. iki yılı aşkın süredir yayın hayatına ermenice, türkçe, kürtçe, lazca, hemşince ve yunanca dillerinde devam eden nor radyo yeni sezonda çerkezce’yi de yayın dilleri arasına katıyor.

    toplumsal ve sosyal içerikli yeni programlar

    nor radyo, çok dilli yayının yanı sıra yeni yayın döneminde toplumsal konuları ele alan programlarını da çeşitlendiriyor. radyonun güncel gelişmeleri muhalif bir gözle izleyen, sinema ve film müziklerini işleyen, işçi ve emekçilerle ilgili gündemleri özetleyen, anadolu’da yaşayan halkların kültürel öğelerinden örnekleri içeren, gündemin dışına çıkıp insana dair paylaşımlarda bulunan programları bu dönem de devam ediyor. radyonun programlarına ortadoğu gündemini, güncel hak ihlallerini ve resmi tarih tezlerinin dışında tarih anlatımını içeren yeni programlar ekleniyor. yeni dönem yeni programlarla siyasi tutsakların seslerinin taşınacağı radyo, bir gezi programı ile kültürel çeşitliliği yayınına taşıyacak.

    dünyanın sesleri birleşiyor

    “dünyanın bütün sesleri birleşin” sloganıyla yayın hayatını sürdüren nor radyo, müzik çeşitliliğini anadolu topraklarının ötesindeki müziklerin de dinlenebileceği çerçevede tutmaya devam ediyor. radyonun yeni döneminde bu çeşitlilik yeni bir etnik rock müzik ve ermenice caz ve rap çalınacak iki program ile çoğalacak. isteklerinizle cuma akşamları müzik kutusunu doldurmaya da devam edebileceksiniz.

    www.norradyo.com internet adresinden her gün 19.30-01.00 saatleri arasında dinlenebilen nor radyo programcı ve yayıncıları dinleyicileri ile de info@norradyo.com msn adresi üzerinden haberleşiyor.

    yeni yayın dönemine daha çoğalarak giden nor radyo programcı ve yayıncıları herkesi bu kolektif çabanın çoğaltılmasına güç katmaya çağırıyor.

    nor radyo’nun programcıları arasında ali haydar boztepe, anjel dikme, arda yavaş, artür bagdasaryan, aycan işık, balkan talu, bedel boselî, firdevs periloğlu, hasan demiroğlu, hena örs, meeko vasiliadis, mahir özkan, melis tantan, murat gözoğlu, murat köylü, nayat boyacı, pakrat estukyan, sayat tekir, selim sezer, sevan karabetoğlu, sibil çekmen, talar selsu, vahakn keşişyan ve vartkes keşiş yer alıyor.

    yeni başlayan programlar

    palyaço
    pazartesi günleri murat köylü sunacağı ‘palyaço’, 21.00-22.00 arası yayımlanacak. bu ‘palyaço’, her türden ayrımcılık ile dalgasını geçiyor; açık ya da gizli nefret söylemi kullananları, hak ihlali yapanları afişe ediyor. dikkat! önünüzde, arkanızda, sağınızda, solunuzda palyaço var!

    göçebe karınca
    arda yavaş’ın sunacağı ‘göçebe karınca’ perşembe günleri saat 20.00–21.00 arası yayınlanacak. her hafta ayrı bir ülkeyi/şehri ziyaret ederek buralardaki deneyimlerini, karşılaştığı kültürel ve etnik çeşitlilikleri, yerel yemeklerini ve o hafta ziyaret edilen yere ait müzikleri paylaşacak.

    deli dalgalar
    aycan işık ve ali haydar boztepe’nin sunacağı ‘deli dalgalar’, her perşembe 23.00–00.00 arası sizlerle olacak. cezaevlerinden haberlere yer verilecek olan programda aynı zamanda siyasi tutsakların dışarıdaki sesi olacak ve onlardan gelen mektuplar, öyküler, şiirlere yer verilecek.

    jam mı
    her cuma artür bagdasaryan sunacağı ‘jam mı’, 23.00-00.00 arası dinleyicilerle buluşacak. ermeni bestecilerden ve yorumculardan klasik müzik, jazz, rap gibi müzikler dinlenebilecek. programın dili ermenice olacak. programın ardından ‘dzirani dzar’ adıyla ermeni halk müziklerinin olduğu bir playlist yayını yapılacak.

    ortadoğu güncesi
    selim sezer’in sunacağı ‘ortadoğu güncesi’, her cumartesi 22.00-23.00 arası dinleyicileri ile buluşacak. filistin, lübnan, irak, iran, suriye ve ortadoğu’nun diğer bölgelerinde öne çıkan ve çıkarılmayan haberler, türkiye ve dünya basınından yorumlar eşliğinde ‘ortadoğu güncesi’ programında ele alınacak.

    bloknot
    cumartesi günleri hasan rua demiroğlu sunacağı ‘bloknot’, 23.00-00.00 arası dinleyicileri ile buluşacak. bloknot, unutturulan olayları, kültürü yok edilen halkları, düşmanlık tohumu ekmek için uydurulan yalanları ortaya koyuyor. aynı zamanda tarihin eğlenceli olabileceğini de göstermeye çalışıyor!

    rock’n folk
    murat gözoğlu’nun sunacağı ‘rock’n folk’ pazar saat 00.00-01.00’de sizlerle buluşacak. rock’n folk’ta dünyanın her bir yerinden yerel enstrümanlar ve ezgilerle beslenen melodiler rock müzik ile buluşacak.

    nor radyo yayin akişi (15 kasım 2010 itibariyle..)

    pazartesi
    19.30-20.00: müzik akışı
    20.00-21.00: orn e gantsi (tekrar)
    21.00-22.00: palyaço / murat köylü
    22.00-00.00: namag kendimize mektuplar (türkçe) / anjel dikme
    00.00-01.00: pelikülün sesi (türkçe) / sibil çekmen

    salı
    19.30-21.00: o ahos tis polis, istanbul’dan gelen sesler (rumca) / meeko vasiliadis
    21.00-22.00: latin ezgileri müzik akışı
    22.00-23.00: emek günlüğü (türkçe) / melis tantan
    23.00-01.00: anuşabur (türkçe) / sayat tekir

    çarşamba
    19.30- 21.00: hayeren namagner (ermenice) / anjel dikme
    21.00-22.00: parev beyruten, beyrut’tan merhaba (ermenice-türkçe) / vahakn keshishyan
    22.00-23.00: sevani yerkatsank (ermenice-türkçe) / sevan karabetoğlu
    23.00-01.00: getron (ermenice) / vartkes keşiş (yaşam radyo’dan tekrar)

    perşembe
    19.30-20.00: müzik akışı
    20.00-21.00: göçebe karınca (türkçe) / arda yavaş
    21.00-22.00: karadeniz ezgileri
    22.00-23.00: hemşin öyküleri (hemşince-türkçe) / mahir özkan
    23.00-00.00: deli dalgalar (türkçe) / aycan işık & ali haydar boztepe

    cuma
    19.30-21.00: zagreb radyosu (türkçe) / balkan talu
    21.00-23.00: müzik kutusu / nayat boyacı ve hena örs
    23.00-00.00: jam mı (ermenice) / artür bagdasaryan
    00.00-01.00: dzirani dzar

    cumartesi
    19.30-20.00: müzik akışı
    20.00-21.00: şk’uneburi k’aidepe, bize özgü ezgiler… (lazca-türkçe) / firdevs periloğlu
    21.00-22.00: parev beyruten (tekrar)
    22.00-23.00: ortadoğu güncesi (türkçe) / selim sezer
    23.00-00.00: bloknot (türkçe) / hasan demiroğlu
    00.00-01.00: müzik akışı

    pazar
    19.30- 21.00: çerkezce yayın akışı
    21.00-22.00: orn e gantsni (ermenice) / pakrat estukyan ve talar selsu
    22.00-00.00: dengê hêviyê, umudun sesi (kürtçe) / bedel boselî
    00.00-01.00: rock’n folk (türkçe) / murat gözoğlu
  • an itibariyle ercan kanar röportajı, grup yorum şarkıları ve mapushane türküleri ile hayata dönüş operasyonu özel yayını yapan..
  • onno tunç (ohannes tunçboyacıyan) gecesi yapıyorlar şu saatlerde. dinlenesi güzel radyo..
  • an itibariyle pınar sağ´ı konuk eden güzel radyo...
  • 24 saat yayın için test yayınlarına başlayarak sevindirmiş radyo.
  • önümüzdeki cuma tüm dinleyenleri ve dostlarıyla birlikte 2,5. yaş gününü kutlayacak olan sesli oluşum.

    basın bülteni de şöyle:

    nor radyo iki buçuk yaşında!

    nor radyo, 17 ocak 2009 günü, başta türkiyeli ermeniler olmak üzere anadolu coğrafyasında yaşayan tüm halkların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve kültürlerini paylaşabilecekleri bir internet radyosu olarak yayın hayatına başladı. nor radyo, yayın hayatına başladıktan 2,5 yıl sonra 24 saatlik deneme yayınına da geçmeyi başardı.

    her türlü ırksal, etnik, cinsel ve sınıfsal ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı barış, özgürlük, eşitlik, adalet ve kardeşlikten yana tavır alan, türkiye’de baskı gören halklar ve gruplar ile bir arada durmak ve birlikte üretmek de nor radyo’nun hedefleri arasında yer alıyor.

    nor radyo, olarak 2,5. yaş günümüzü siz dinleyicilerimizle ve nor radyo dostlarıyla beraber kutlamaktan mutluluk duyacağız 10 haziran 2011 cuma akşamı, eski cambaz'da (beyoğlu - istanbul) saat 21.00'de başlayacak etkinlikte, radyomuzun programcıları, nor radyo’da dinlemeye doyamadığınız parçaları sizler için çalacak. etkinliğin yayını ise radyomuzun sitesinden (www.norradyo.com) canlı olarak dinlenebilecek.

    “dünyanın bütün sesleri” nor radyo’nun 2,5’uncu yaş gününe hepiniz davetlisiniz.

    nor radyo

    --
hesabın var mı? giriş yap