• yukarıdaki giride geçen 32k kod limiti keil'in ücretsiz versiyonunun limitidir. chipset ile alakası yoktur. ayrıca örnekleri gayet yeterlidir. embedded dünyasında ide bağımlılığı diye bir durum söz konusu olmadığından gerçekten bu işi yapmak isteyenlerin öğrenmesi gereken: (bkz: gcc)
  • 2.4ghz rf, zigbee, ble, bl5, lte cat m1 ve nbiot çipleri üreten norveç firması.
  • aylar önce embedded dünyasına girdiğimde ilk olarak öğrenmeye başladığım soc'leri üreten firmadır. nrf51822 ve nrf52832 kullanmaktayim.

    bir takım sorunlar yaşayan ve kaynak sıkıntısı yaşayan bir gömülü yazılımcı olarak, bu alanda tecrübeli kişilerden bilgi aktarımına ihtiyaç duymaktayım. firmanın kendi sdk'sinden bir kod alıp kendi projeme dahil etmek istediğim zaman her seferinde sayısız hata almaktayım. sdk_config dosyasında yaşadığım sorunlar, header dosyalarını eklemiş olmama rağmen bulunamaması gibi bir çok sorunla boğuşmaktayim. gcc de kullandım keil de. şu anda segger embedded studio kullanmaktayim. ama sorunlar peşimi bırakmıyor. bu tür sorunlarımı çözüp bir an önce business logic kısmına geçip hayalimdeki projeleri gerçekleştirmek istiyorum.

    bu konuda tecrübeli kişilerin yapacağı tecrübe paylaşımı benim için değerlidir.

    edit: imla.
    edit 2: yazım hatası.
  • dökümantasyon ve teknik destek bakımından iyi fakat örnek uygulamaları biraz karmaşık olan firmadır. bir de insanı keil kullanmaya zorluyorlar gibi. hazır eclipse paketi olsa veya st'nin atollic'e verdiği destek gibi bir ide'ye destek verseler süper olacak. free versiyonunda 32k kod limiti koymuşlar. bluetooth soft device yüklediğin zaman kalan limitle ancak basit gpio uygulamaları yapılabiliyor.
  • bugun hissesini aldigim, yarin sabah ilk ceyrek bilancosunu aciklayacak sirket.
    burda basliginin acilmis oldugunu gormek oldukca sasirtti. ben zaten finansal olarak tanidigim icin 2014’e uzanan entry gecmisinden haberim yok. bu arada cip arzindan etkilenecek 2. ceyrek, ne kadar etkilenecegini kimse bilmiyor.
  • 2.4ghz bandında çalışan düşük güç soc rf çipleri üzerine uzmanlaşmış norveç menşeli firma.
    nrf24 ve nrf51 serisi çipleri en çok bilinen ve kullanılan, heryerde zırt pırt karşınıza çıkabilecek ürünleridir.
hesabın var mı? giriş yap