• caltech kampüsünde social sciences binasının 3. katta konuşlu departmanları çok güzel, mini-kafesinde muşmula ve mandalina yenebiliyor.
  • davranışsal ekonomi nasıl psikolojiden sebepleniyorsa nöroekonomi de aynı şekilde sinirbilimden sebeplenmekte. sinirbilimde, görüntüleme tekniklerinin artmasıyla ivmelenen gelişmeleri, şirketlerimizin menfaatine doğrudan nasıl çevirebiliriyiz diyen bir takım aklı evvellerin ürettiği yeni bir "bilim dalı". özellikle karar verme süreçlerine odaklanılıyor. karar verme sürecinde beynin hangi evrelerden geçtiği gözlemlenerek, o evreleri simule eden sistemler geliştirmek amaçlardan biri.
    bunun yanındaki game theory'nin fizyolojideki refleksiyonları da gayet net görülüyor.

    patolojik unsurlar içeren boz madde yığınlarına sahip olmak hiç bu yüzyıldaki kadar eğlenceli olmamıştı.
  • ekonomik sistemin birimini insan değil de nöron kabul edip sistemi buna göre yapılandırmaya çalışan bir bilim dalı
  • insanların aldığı ekonomik kararların insan beynindeki yansımalarını araştıran interdisipliner bir alandır. nöro ekonomi alanında yapılan bir çalışma para harcama davranışında bulunurken beynimizdeki acı merkezinin aktive olduğunu yani, para harcamak bize aslında acı duygusu yaşattığını göstermiştir.
  • ışıltı bakanı nebati bey'e göre neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks homoseksüel yaklaşım ile ön plana çıkan şeylerden biriymiş. ben onun yalancısıyım.

    ee hadi ben kaçtım! soran olursa biraz işi var dersiniz.
  • behavioural economy nin babası diye düşünüyorum
  • eğer pratiğe birazcık daha dökülürse davranışsal iktisat ile birlikte insan davranışını açıklamada temel olması kaçınılmaz. psikoloji, sosyoloji gibi sosyal bilimleri çok daha az efektif hale getirebilir.
  • iktisat literatüründe tercih kuramı olarak ifade
    edilen; bireysel tercih ve kararları etkileyen
    soyut faktörlerin belirlenmesi, ve bu faktörlerin ekonomik davranışlara ne
    şekilde etki ettiğinin ölçülmesini, ''soyut'' denilen kişisel tercih ve kararları somut verilerle nörobilimsel olarak açıklamayı amaçlayan disiplin.

    kaynak: http://sead.selcuk.edu.tr/…article/download/187/184
  • iktisadi parametreler, kesin sebep sonuç ilişkisini ve bunların net etkilerini varsayan kurallar bütünüdür. talep artarsa fiyat artar, arz fazlalığı varsa fiyat düşer vb.
    piyasalar insanları homoeconomicus yani kendi faydasını maksimize eden rasyonel birey olarak nitelendirir. uygulanan politikalar da bu doğrultuda seyreder. nitekim piyasada faktörler her zaman sebep sonuç ilişkisine uygun olarak hareket etmez.çünkü bireysel tercihler ve istekler her zaman rasyonel olmaz, bu durum çoklu nedensellik spektrumu adı altında incelenir.
    nöröekonomi, insanların tercihlerinin hangi doğrultuda işlediğini araştıran, insan beynini, duygularını, yönelimlerini ekonomik bazda inceleyen, bireysel kanaatlerin neye göre şekillendiği üzerinde duran. nörölojik bilimin bir alt dalıdır.
  • bana göre günümüz koşullarına göre efsane bir alt bilim dalı lisans tezi yapmalık
hesabın var mı? giriş yap