• vikingler'den cok history channel'da yayinlanan vikings dizisi ve gunumuzde, politik dogruculuktan kirilan iskandinav toplumlari ile dalga gecen dizidir. 30 dakikalik insani uzunlugu ile citir cerez gibi izlenen dizi.
  • netflix'te yayınlanan vikingleri tiye alan sitcom tadında bir dizi.

    ilk başta türüne bakmadan izlediğim için noluyor lan böyle viking mi olur dedirtmiştir. ancak sonrası epey eğlenceliydi. ara ara izlerken kemal sunal filmi tadı da verdi. öyle kahkahalara boğdurmaz ama eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

    dizinin süresinin yarım saat olması da ayrı bir güzellik.
  • lilyhammer'dan tanıdığımız trond fausa başta olmak üzere lilyhammer ekibininden tanıdık yüzleri görmemle ısınmamın bir olduğu dizi olmuştur.

    bu iskandinavların mizah anlayışına, kendileriyle, tarihleriyle dalga geçebilmelerine bayılıyorum.
  • (bkz: assicle)
  • bir oturuşta ilk sezonunu bitirdiğim, iskandinav'ların kendi tarihleriyle dalga geçmesini içeren dizi. özellikle daha önce (bkz: vikings) izlemiş olanların, diziye daha çabuk ısınacağına ve vikings'de gördüğü sahnelerin komedileştirilmiş haline çok güleceklerine eminim. kullandıkları aksanı da ilk kez duydum ve oldukça hoşmuş. ayrıca 2. sezon çıkalı yaklaşık 5 ay olmasına rağmen, (bkz: netflix)'e gelmemesi de oldukça can sıkıcı.
  • netflix'de geçenlerde görüp başladığım norveç yapımı dizi. dilin ingilizce olması iyi olmuş. kendi tarihleriyle de dalga geçiyorlar pek çok sahnede ama daha çok vikingler ve iskandinav mitolojisi hakkındaki efsaneleri tiye alıyorlar. işte acayip ritüelleri olsun, herkesin sürekli savaşa hazır olması muhabbeti olsun, bazı anlaşmazlıkları belirlemek için karar verme mercii olarak başvurulan gelenekleri olsun, vikinglerin popüler kültürde boynuzlu miğferle resmedilmesi olsun... bunlar ve daha nicesiyle ilgili mizah içeriyor dizi.

    vikings dizisine de pek çok gönderme var kaçınılmaz olarak. karakterlerin aşırı güzel/yakışıklı olmaması harika bir cevap olmuş mesela.
  • yeni sezonu netflix'e yüklenmiş uber dizi
  • bir oturuşta tüm sezonunu seyrettiğim nordik dizi. janrı komedi midir, bilmiyorum; ama, elemanların o zamanın ağdalı dili yerine, bugünün modern dili ve terimleri ile konuşmaları; olaylara verilen naif tepkiler; zekice espriler ve birbirinden muhteşem karakterler, derken ilk sezon bitti.

    herkese tavsiye edenzi...
  • 2. sezonu ile guldurunun yanina heyecani da katmis dizi. unlu epik filmlere (bkz: braveheart)(bkz: gladiator) ve donald trump'a gondermeleri cuk oturmus.

    --- spoiler ---

    orm: make norheim great again
    --- spoiler ---
  • vikinglere plaza ingilizcesi konuşturan dizi...

    örnek olsun;

    - viking şefi --> the upper management veya ceo
    - yağma ve tecavüz seferleri --> the business trip
    - haraç --> the protection service fee
    - köle --> subhuman

    --- spoiler ---

    bazı dizilere selam da çakmışlar:

    2. sezon'da, kölelikten kurtulan orm, diğer kölelere öfke ile şunu söyler: winter is coming.

    o değil de, kölelerin, iş çıkışı sosyalleşmeleri... fare kızartarak gıybet etmeleri...

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap