aynı isimde "notion" başlığı da var
  • trello gibi kanban tarzi panolar olusturabildiginiz proje yonetim ve not alma uygulamasi. ayni zamanda kisisel wiki olarak da kullanabilirsiniz.

    ucretsiz olarak 600 blok olusturabiliyorsunuz. kismen yeterli olabilir. bloklari bir nevi satir olarak dusunebilirsiniz. limitsiz versiyonu icin su an $8 istiyorlar.

    onceki versiyonunu kullanmistim ve bariz eksikleri vardi. yakin zamanda 2.0 versiyonunu cikarmislar. henuz denemedim ama okudugum kadariyla eksiklerin bir kismini gidermisler gibi duruyor.

    denemek isteyenler; ios, android, mac, windows ve web uygulamarinin bulundugu programa, tam buradan ulasabilirler.

    not: evernote premiumsporluyum.

    edit: sutu sevmeyen inek uyardi. android versiyonu yokmus.
  • android versiyonu çıkmış
  • tüm evernote ve belki de trello varlıklarımı buraya taşımayı düşünmeye başladım.
    eğer gidişatları bu çizgide devam ederse kaçınılmaz olacak. du bakalım
    umarım sadece bir parlama değildir.
  • yuh diyorum.
    bir notun içine database açabildiğin gibi, database tipindeki notlar içinde/arasında relational database yapısı kurabiliyormuşsun
  • bugün iyice bir inceleyeceğim eğer gaza gelirsem 10 yıllık evernote'u bırakmama sebep olacak heyecanı yaşatır mı bakacağım. sanki evernote + trello + todoist gibimsi bir şey sanırım. du' bakalım.
  • yok böyle bir uygulama, ne ararsanız bir arada, yapan yapıyor abi gündelik bana ne lazımsa hepsi sanki benim isteyeceğim şekilde düzenlenilmişte sunulmuş gibi, eğer yoğun bir gününüz varsa ve ne yapacağınızı saşırıyorsanız bu uygulama tam size göre! hayatım kolaylaştı yahu.

    sildiğim uygulamalar:

    (bkz: evernote)
    (bkz: wunderlist)
    (bkz: trello)

    evet tek bir uygulama hepsini sildiriyor! daha nice şeyleri varda bende daha yeniyim deneyin farkı görün :)

    $10 referanslı link
  • chrome extension olarak web clipper da faaliyete geçmiş, iyi olmuş
  • insan böyle araçlar varken neden windowsun post iti kullanılıyor hayret ediyor.

    themasıyla beşiktaşlıları sevindiren gereç.
  • 10 kişilik ekip, 500 kişilik evernote ekibinden kat ve kat daha başarılı bir not alma programı yapmış. uzun süredir twitter üzerinden notion ekibiyle konuşuyorum ve gerçekten hepsine hayran kaldım. bu program henüz çok yeni ancak 1-2 seneye kalmaz ne trello bırakırlar piyasada ne de evernote. bu arada ekleyeyim, 10 senelik evernote kullanıcısıyım ama bu programla tanışır tanışmaz tüm notlarımı notion’a taşıdım. iş programlarında yapılacak birçok yenilik var. ekipleri genişledikçe daha da hızlanacaklardır. ancak en azından evernote gibi getirdikleri her yenilikle program bug dolmuyor. anlatacak o kadar çok şey var ki aslında, yaz yaz bitmez. o yüzden girin araştırın. inanın, pişman olmazsınız.

    edit: şu an ödemeyi amerika üzerinden yaptığınız için fiyatı (4 dolar) bize çok gelebilir. ancak kendileriyle görüşmemde, çok yakında uluslararası ödeme sistemine geçeceklerini belirttiler. o zaman 4-5 türk lirası gibi bir ödeme yapabileceğiz. kaldı ki ben evernote kullanırken sürekli premium kullanmak zorundaydım; cihaz sınırı ve özellik kısıtlamaları sebebiyle. bu uygulamada ücretsiz versiyonda neredeyse hiçbir kısıtlama yok. en azından binlerce notunuz yoksa ücretli versiyona hiç ihtiyaç duymuyorsanız.

    yarın bir gün kapanırsa korkunuz varsa; ayarlardan export dediğinizde mail adresinize hemen notlarınızın yedeğini gönderiyorlar. bu kadar kolay. kaldı ki adamlarda nasıl bir potansiyel varsa, çok ciddi yatırımcılar var arkalarında. yani kolay kolay sırtları yere gelmez. son olarak, server olarak da amazon'u kullanıyorlar (evernote, google cloud'u kullanmakta).
  • denemek için ben de indirdim yalnız, evernote dan geçiş yapacaklar için, not defterlerini eksik aktardı. şimdi hangileri olduğunu bulmaya çalışıyorum, bu haliyle can sıkıcı

    edit: not defterinin içindeki notları da eksik aktarıyor.
    edit2: yanılıyor olabilirim ama sanırım resim ve pdf dosyalarının içinden yazı okuma özelliği yok, hatta aradığım kelimeyi sadece başlıkta arattığım kelime geçenleri çıkarttı karşıma. bu haliyle biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var.
hesabın var mı? giriş yap