• '87 doğumlu sırp tenisçi. henüz ciddi bir grand slam başarısı olmasa da, nadal, federer gibi ustalara kök söktürmesiyle göze batıyor. avustralya açık'ta* federer'den neredeyse set alıyordu (federer lan bu!), 2007 indian wells'de de nadal'la oynadığı finalde epey zorladı rafael kardeşimizi.

    (komik, sempatik de bi herif, indian wells ödül töreninde eğlendirdi epey.)

    kendini geliştirip rekabeti zorlar umarım. nadal - federer finalleri nereye kadar?
  • 19 yaşında ,dünyanın en genç atp master şampiyonu ünvanını agassi'nin elinden almıştır.
  • 20 yaşında ama hala ergenlik dönemindeki oğlanların sakarlığı ve sarsaklığını hatırlatan bir tarzı var*. bakalım bakalım bir iki yıl daha. federer tarzı tenisçi diyorlar ama alakası yok yıl itibariyle.
  • kendisini nadal karşısında gösterdiği dirayet ve mücadecilik için ayakta alkışladığım, geleceğin büyük umutlar vaad eden tenisçisi. kondisyonunu biraz daha iyileştirebilse çok daha iyi yerlere gelecektir eminim, zira tekniği neredeyse federer kadar iyi. ileride çok iyi bir tenisçi olacağına inanıyorum.
  • hay aslanım benim dediğim adam.. montreal masters yarı finalinde rafael nadal'ı 2-0, finalde ise roger federer'i 2-1 ile geçerek şampiyon olmuştur..
  • finali kazandigini bilmesem daha iyi olacakti dedigim delikanlidir. neyse bile bile izleriz oyleyse diyerekten bir saygi durusu yapayim ilk setteki geri gelisine ve ozellikle servis kirdigi oyuna...

    durum 6-5 federer lehine ve servis yine federer'deydi. bir onceki oyunda federer servis kirmis ve kendine guveni gelmisti. oyunun ilk 3 topunda durum 40-0 olmus ve artik herkes seti federer alsin diye bekliyordu. fakat djokovic denen gotu boklu velet oyle bir geri gelis yapti ki hayretler icinde izledik.

    once hayran bakislarimiz altinda durumu 40-40 yapti. ardindan bize hayretler icinde birakan baskisi geldi. 3 kere arka arkaya servis kirmayi denedi olmadi. federer o kadar sinirlendi ki artik bu servislerine bile yansimisti. hemen hemen her servisi ikinci veya ucuncu seferde oyuna giriyordu, cikmaz denen toplarini bu velet oyle bir cikariyordu ki topa kosacak istegi kalmiyordu. hele hele o bir ralli var ki, anlatilmaz yasanir. en nihayetinde djokovic servisi kiriyor ve de durumu 6-6 yapiyordu. ve bize de acik olan agizlarimizi kapatip tv basinda istem disi bir alkis koparmak kaliyordu. tie-break'te bekledigimiz gibi djokovic seti aliyordu ama biz hala o bir onceki oyunda kalmis ve karisimizda yavas yavas yucelen bir tenis ilahini izlemenin hazzini hali hazirda duymaya devam ediyorduk.
  • nadalci federerci cnn turk spikerlerine ayari vermis genc. federer efendi bir hareket yapinca, "iste ustalik budur!", "adeta djokovice ders veriyor" gibi ileri geri konusmalarla ustelik tamamen yanli ve tenisten anlamayan bir agizla maci anlatmalarina guzel bir cevap vermistir. helal olsun.
  • yetenekli olduğu kadar bir takım heyecanlı insanlara dereyi görmeden paçaları sıvatmış genç tenisçi. "hele bir grand slam kazansın da sonra hep beraber tebrik ederiz" dedirten aynı zamanda. yeteneğini en yakın grand slam olan us open 2007'de gösterebilmesini diliyoruz heyecanlı arkadaşlarımız adına. yine de gaza gelip "federer varken zor" demekten alamıyorum kendimi.
    (bkz: benimki de ayrı bir heyecan, evet)
    ayrıca (bkz: us open 2007/@rwn)*
  • daha 20 ya$ında olmasına rağmen atp sıralamasında 3. sıraya çıkan süper tenisçi. kısa bir süre içerisinde federer'den birinliği alacaktır ve kim bilir ne zaman bırakacaktır.
  • son derece centilmen tenisçi; maç içerisinde iyi sayılardan sonra rakibini çekinmeden alkışladığı gibi, maç sonunda da seyircilere dönüp yendiği rakibini gösterip alkışlatmayı ihmal etmiyor.

    zannedersem bu bebek yüzü, yeteneği ve oyunu ile çok yakın zamanda nadal'ın yerini alacak ve genç kızların sevgilisi olacaktır.

    (bkz: genç kızların sevgilisi olmak)

    edit: şu videolarından benim anladığım hakan şükür'ün ilk yıllarını yaşadığıdır. bir kaç yıl içinde olgunlaşıp durulacaktır.
hesabın var mı? giriş yap