• dogus yayın grubu'nun yakında patlatacağı yeni bomba. ntv tarih'in ilk sayısının 2. baskı yapmasından ve 30.000 satmasından sonra bu dergi için de sağlam bir ekip kurduklarını tahmin etmek zor değil.
  • bilim ve teknik dergisinden şu an hatırlayabildiğim raşit gürdilek,gökhan tok ve gülgün akbabayı transfer eden dergi.verdiği hediye bbc insan beyni belgeseli de şahanedir ve önsözde böyle belgesellerin devamının geleceği söyleniyor.okunması küçük olmasından dolayı kolay geldi sanki bana.
  • cemil turun'un semantik web'in olumu ve memetik web'in dogusu ile ilgili guzel bir makalesinin yer aldigi ilk sayisi bayilerde.
  • bilim dergileriyle pek haşır neşir olmama rağmen, sırf vermiş olduğu human mind belgeseli için aldığım dergidir. ama güzel şeyler de vardır içinde. biraz teknoloji, biraz tarih, biraz bilim. umarım belgesel vermeye devam ederler de sayelerinde biraz arşiv neyin yaparız.
  • ilk sayısındaki çeşitli yazım hataları dışında gayet başarılı bulduğum dergidir. özellikle dilindeki anlaşılabilirliği en takdir ettiğim yanıdır..
  • bazı yazılarında o kadar çok yazım hatası var ki, editorya sisteminin nasıl olduğunu merak etmeden edemedim. çünkü ben yazım hatası takıntılıyım. bir "de" yi, "da" yı bitişik yazayım iki gün uykum kaçıyor ben bunu nasıl yapabildim diye. bir şeyde yazım hatası gördüm müydü de dile getirmeden edemiyorum.
    ha kaliteli midir, evet kalitelidir. çocuklar için de eki vardır "genç bilim" isminde. güzeldir ama üzgünüm nat geo kids kadar eğlenceli değildir. ama zamanla olabilir havası da yok değil.
    velakin ntv tarih ile her ay alacağımız dergiler arasına girmiştir, beğenerek ailecek okumaktayız.
  • tam zamanında çıkmış dergi. bilim ve teknik'ten boşalan kaliteli bilim dergisi kontenjanını doldurucağını umuyorum.

    edit: aslında bu edit birkaç ay gecikti. dolduracağını umuyordum ama dolduramadı ntv bilim o kontenjanı. herkesin anlayabileceği bir dergi yapacağız diye kalite düştü de düştü konu seçimi özensizleşti. ntvmnsbc.com'un teknoloji haberlerini okur gibi olduk. zaten en son bıraktığımda raşit gürdilek de ayrılmıştı dergiden.
  • son sayısındaki homo sapiens 2.0 başlığıyla beni benden almıştır. yeni versiyon geliyor, uyumluluk sorunlarını acele çözmek lazım.
  • ilk sayısında gora filmindeki arif karakterine gönderme yapan dergi.
  • yanında verdiği ekin gençlere mi çocuklara mı hitap ettiği tam olarak anlaşılmayan dergi. aynı zamanda tam bir bilim dergisi olabilmesi için daha çok yol katetmesi gerekli dergidir.
hesabın var mı? giriş yap