• "nilüfer geceler" nasıl bir şarkı ismi değilse, nu man o to da şarkı ismi değildir.

    şarkının adı için (bkz: man o to) (bkz: sen ve ben)

    nu, şarkıcının adı.

    eskiden ekşisözlüğe entry girmeden önce otuz kere kontrol edilirdi, şimdi maşallah kimsenin rezil olmaktan korkusu yok, cahil özgüveni muhteşem bir şey.

    edit: hah bir de bu çıktı, dibine kadar sıç, ondan sonra utanmadan sil..

    https://eksiup.com/cdd94a02817
  • sözleri mevlanaya aittir
  • (bkz: numan oto)
  • numan oto sanayii
  • uykuya dalmadan önce dinlenen..
    sözlerinin türkçe karşılığı bir hayli anlamlı olan güzel şarkı.

    saadet zamanı: avluya doğru oturmuşuz, sen ve ben
    endamımız çift, suretimiz çift, ruhumuz tek, sen ve ben
    bulandıran palavralardan azade, gamsız bir keyif, sen ve ben
    sen ve ben, ne sen varsın ne de ben, bir olmuşuz aşk elinden

    bu sözleri mevlana nın şems e yazdığı da söylentiler arasında..
  • kafa güzelken ayrı güzel olan eser
  • türkçesi:
    sen ve ben

    saadet zamanı: avluya doğru oturmuşuz, sen ve ben
    endamımız çift, sûretimiz çift, rûhumuz tek, sen ve ben
    bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, sen ve ben
    sen ve ben, ne sen varsın ne de ben, bir olmuşuz aşk elinden

    mevlânâ celâleddîn-i rûmî
  • transa geçmek için güzel parça. aslında sadece bir parça demek az olur bu müziğe. çok farklı şeyler hissettirebilir ruh halinize göre. dikkatli olmakta fayda var.
  • en güzel halinin katermukke versiyonu olduğunu düşündüğüm, dünya genelinde müptezellerin milli marşı olarak gördüğüm efsane deep house parçası. bu arada sanatçısı nu'dur, asıl ismi fabian lamar, sağlam deep houseçudur, alman. man o to, sen ve ben demek, sözleri mevlana'nın şiirinden alıntı, ghazal shakeri söylüyor.

    seneler evvel belgrad'dayken bir gece mal mal geziniyordum, cebimde sarılı bir cigaram var ama nerede içeceğimi kestiremiyordum. hayatımda ilk defa yurt dışına çıkmışım, bu da yetmiyormuş gibi şansa bala malzeme çözmüşüm ve napacağımı nerede içeceğimi bilmiyorum, tanımadığım bir şehirdeyim, daha önceki gün gelmişim şehre. başıma bela almak da istemiyorum.

    şehrin çok göbeğindeydim ve kalemegdan veya zemun gibi sakin yerlere çok uzaktım. nitekim bir yerlerden kulağıma ilişti, ara sokak üzerindeki bir barda man o to çalıyor. dıp dırı rıp rıp, dıp dırı rıp rıp.. nerede olsa tanırım. gideyim bir ortamı kesiyim bari dedim, gittim ki barmenle dj zaten dönüyorlar bir tane. gittim sordum dj'e bende içebilir miyim diye, benim değil dönemem dedi. bende zaten var, burada içsem sorun olur mu dedim. keyfine bak dediler. bir tekila bir bira söyledim, yaktım cigarayı.

    man o to'yu dinlerken rahat binlerce kez cigara içmişimdir, ama içlerinden en çok keyif aldığım, unutamayacağım an belgrad'daki o geceydi. man o to'yu duyana kadar endişeli ve stresliydim, o barda kendimi güvende hissederken çektiğim ilk nefesle öyle bir huzura eriştim ki. öyle bir anda duymak isteyebileceğim en güzel sestin man o to, ve beni aradığım şeye ulaştırdın.

    o zamanlar bu kadar müp de değildim, hayvan gibi koymuşum içine agd oldum zaten taktım kulaklığı vurdum kendimi sokaklara, telefonda ne kadar deep house listesi varsa baştan aşağı dinliyorum. bir ara nasıl olduysa sava'nın kenarında buldum kendimi, gün ağarmaya başlamıştı. döndüm otele vurdum kafayı yattım. komiktir otele dönerken polis geldi arkamdan durdurdu beni, anladı kafamın tşk gibi olduğunu. sonra turist olduğumu anlayınca uğraşmadı ama. nerelisin dedi, törkiy dedim gururla, üzerimde de bir şey yok ya nasıl rahatım. türkçe iyi akşamlar dedi ve gitti. bu da böyle bir anımdır.

    bir gün olurda nu ile tanışırsam, ki kendisini daha önce küçükçiftlikte dinleme şansım olmuştu, valla ellerinden öpeceğim.
  • ben bu elemanın konserine gittim. çok keyifliydi. tam mezopotamya ezgileriyle elektronik müziği birleştirmiş o yüzden ayrı bir hava katıyor olaya.

    gerçi aşırı sarhoştum herşeyi net hatırlamıyorum :)
hesabın var mı? giriş yap