• adı jun seba olan japon hip-hop müzisyeni adam. tribe records'ın, guinness records'ın hyde-out productions'ın da sahibi. miles davis'ten filan samplelar kullanıyomuş.
  • aynı zamanda samurai champloo adlı anime dizisinin müziklerini yapan, acid-jazz icra eden bir grup yada kişi.
  • kendi turunun tek ornegiydi. bol 'sample' katkili acid jazz muzikler yapardi.

    erkenden gocup gitmesiyle ortam trance'dan baska bir halt bilmeyen "shity" european house'cu dj musveddelerine kaldi.

    bakalim yeni bir "aurian dance" veya "counting stars" dinlemek icin kac yil bekleyecegiz.

    bilgi dolu dutdut: illdan dedi ki nujabes bu islerde tek degilmis. nomak ve dj okawari gibi benzer turde muzikler yapan dinlenesi baska adem evlatlari da varmis.
  • bulabildiğim tek klibi reflection eternaladlı aşmış duygusallıktaki parçasına ait olan aşmış müzik adamı. klibi merak edenleri şöyle alalım; http://www.youtube.com/watch?v=nnhjoyayseo

    edit: klip aşırı derece iyi yapılmış bir fan çalışmasıymış, o kadar iyi ki her yerde "resmi" diye geçiyor, hani denk gelirseniz bu aklınızda olsun.(keşke bunu yapan elemanların elinden tutulsa da daha fazla çalışma yapsalar, o derecede iyi.)
  • nickime kaynaklık eden, ölümüne üzüldüğüm tek müzisyendir. sadece samurai champlooya yaptığı müziklerle kalmamalı, tüm şarkıları, prodüktörlüğünü yaptığı tüm albümleri dinlenmelidir
  • 7 senedir sakinleşmek istediğimde ara ara dinlediğim inanılmaz huzurlu parçaları olan dj’dir. rest in beats
  • hip hop soundunu çok farklı boyutlara taşımış, yaptığı beatlerle insanın ruhuna dokunabilen bir dj idi rahmetli, toprağı bol olsun.
  • jazzhop tarzı müziğin en organik halidir bu herif.

    s'nek tv sağ olsun bi 10 yıl kadar önce samurai champloo ile tanıştırdı bizi, müziklerin hastası olduk. birkaç yıl sonra mtv'de yayınlamaya başlayınca kudurduk tabii, nujabes'i araştırır olduk. albümleri yedik bitirdik derken, bir baktık adam gitmiş. napcaz etcez derken alternatif arar olduk. amma ve lakin ki kimse bu herifin yerini dolduramıyor. nedenine gelirsek;

    jazz hop,jazz rap vs ne derseniz deyin dengeli bir mix gerektiren bir tür. nu-jazz yaratıp, uygun bir hiphop ritmine getirince enfes bir tarz ortaya çıkıyor. niyeyse kimse bunun dengesini tutturamıyor. bakıyoruz;

    dj okawari'ye ve nomak örneklerine bakalım. koydukları enstrümantal mixler nu-jazz'dan çok, japonların klasikleşmiş o romantik piano ezgileri üstüne kurulu. ama şunu unutmamak lazımki, japonlar bu işi daha iyi yapıyor, çünkü batıya gittikçe işler iyice dengesizleşiyor.

    avrupa'ya varınca bakıyoruz ki blazo, jazz liberatorz gibi gruplarda jazz ezgileri daha ağır basmaya başlıyor. amerikada artık o jazz ezgileri yerini hip-hop'a bırakıyor. tabi olayı batı diye genellememek lazım. joey pecoraro, birocratic gibi iyi işleri olan adamlar da var.

    edit: fat jon'u da unutmamak lazım

    biz yine işin asıl mekanına japonya'ya dönelim. a.y.b. forceisimli bir trio var mesela, bir kaç parçasında o nujabes'in o hızlı temposunun bir ucundan yaklaşmışlar. şuradan bakabilirsiniz mesela:

    a.y.b force - hardboiled

    force - carioca moon

    a.y.b force - asanova

    edit: linkler ölmüş, yeniledim.
  • cennet varsa, dj'i bu adam olmalı.

    iki dünya arasında mesafeyi umarım gidebilmişsindir.

    space between two worlds
hesabın var mı? giriş yap