• nükleer enerji genel müdür vekili ibrahim halil dere, nükleer santrallerde mühendisler dışında teknik personele ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “bu eksikliğin giderilmesi için türkiye’de nükleer alanda teknik lise kurulmasına yönelik milli eğitim bakanlığı ile çalışmalar başlattık. bu liseyi önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
    milli eğitim bakanlığı ile çalışmalar başlattık. bu liseyi önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

    detay:
    teknik personel eksiğinin giderilmesi için türkiye’de nükleer alanda teknik lise kurulmasına yönelik milli eğitim bakanlığı ile çalışmalar başlatıldığını söyleyen dere, lisenin önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeye çalışıldığını anlattı. dere, “teknik personel açığının giderilmesi için teknik lisenin oluşturulması gerekiyor, çünkü binlerce teknisyene ihtiyacımız var. bu kapsamda teknik lise kurulum çalışmalarımız devam ediyor. müfredatı ruslarla ortaklaşa belirliyoruz. ruslardan teknik destek alacağız. çünkü sonuçta mezunlarımız akkuyu’da çalışacak. onların talep ettiği yeterliliği verebilecek bir eğitim planlıyoruz. teknisyenler yetiştireceğiz. açılacak lisenin yeri henüz belli değil. yetişirse önümüzdeki öğretim yılına, yetişmezse sonraki öğretim yılına planlıyoruz. program mevcut liselere monte edilecek bir modül şeklinde de olabilir. teknik düzeyde bunlar hala çalışılıyor” diye konuştu.
  • “kavgaya uranyum getirdi, dehşet saçtı”
  • yakında tavaf eden nükleer başlık projeleri ile karşılaşacağımızın habercisi olabilecek haberimsi.
  • biz imam hatipliler olarak bu işin üstesinden gelebilirdik aslında. yine de siz bilirsiniz...
  • (bkz: beyler uyandırayım debe kalktı)

    yukarıdaki saçma girileri geride bırakırsak güzel ve yerinde bir atılım olmuş görünüyor. sonuçta ülkenin ihtiyacı olan insan gücü teknik alanda özelleşen müfredatla ve uzmanlaşan eğitimle mümkündür.

    ülkemiz için hayırlı bir girişim olmuştur. zaten nükleer tesisin sadece eğitim değil diğer alanlarda da etkilerini yavaş yavaş göreceğiz.
  • güzel bir girişim branşlaşmış teknik liseler geleceğimiz için önemli. hatta mühendislerin bile bu tarz liselerden gelmesini doğru buluyorum anadolu teknik liselerine daha yüksek kapasiteli öğrenciler çekilmeli model değişmeli. imam hatipler ise kapatılmalı.
  • bunların tek bir amacı var o da nükleer alanında çalışacak cemaatçi çocukları yetiştirmek.bakın görün kahve dükkanı açar gibi özel kurumlarda bölüm açılacak daha sonra da sınavda kendilerinden olmayanları eleyip bunların rantını yiyecekler.bu hükumet gerçekten samimi olsaydı ısparta'da katledilen mühendisleri için elini taşın altına koyardı.kimse inanmıyor o uçağın düştüğüne.
  • atölye dersinde olabilecekleri tahmin etmeye çalıştım ama olmadı
  • hababam sınıfının laboratuvar deneyleri yaptıkları sahne geldi birden gözümün önüne. bizim ülkeyi aşar bence desteklemediğim ve faliyete geçeceğini zannetmediğim tasarı...
hesabın var mı? giriş yap